sandal logo

poli 12

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τα έτη 2023- 2024

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τα έτη 2023- 2024.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συντάχθηκε βάσει του νόμου 4830/2021 (ΦΕΚ 169/Α’/17-9-2021) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ». Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 2 αυτού, οι Δήμοι έχουν την αρμοδιότητα σύνταξης και υποβολής προς έγκριση στο Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες δράσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δήμων που θεσπίζονται με το νόμο 4830/2021 προς τον σκοπό της ευζωίας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και της πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων, εντός των διοικητικών ορίων κάθε δήμου.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων των δήμων, περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ («Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς»), (δ) τη στείρωση, (ε) την εύρεση αναδόχου και (στ) την υιοθεσία τους.

Κάθε επιχειρησιακό πρόγραμμα συνοδεύεται από προϋπολογισμό των επιμέρους κονδυλίων που απαιτούνται για την υλοποίησή του, καθώς και από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων περιλαμβάνει την περιγραφή και την διάρθρωση του δήμου, όλες τις δράσεις και ενέργειες του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το 2001 έως το 2023, καθώς και τον προγραμματισμό των ενεργειών και τον προϋπολογισμό αυτών για το επόμενο έτος. Έχει αποσταλεί στο Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1