sandal logo

Η πόλη σήμερα με μια ματιά

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

22-01-2018
Εγκαινιάστηκε το Κεντρικό Μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων

 

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και παράγει περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Παν. Θεσσαλίας και ΠΠΝΛ για την πιστοποίηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και την κατάρτιση του διαιτολογίου για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών

Με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί πλέον το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στις συνθήκες υγιεινής και γι αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την δομή αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη δημιουργία αυτής της σύγχρονης δομής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και για τις ανάγκες άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου. Η λειτουργία ενός Κεντρικού Μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, τόνισε ο κ. Καλογιάννης ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεργασία τόσο για την απόκτηση πιστοποιητικού HACCP αλλά και για τη διαμόρφωση του μενού για τους Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, ο Δήμο εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αποδοτική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, ενώ επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον συνεταιρισμό ΘΕΣ Γάλα που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης προσφέρει γάλα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προισταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνεχάρη την Περιφέρεια και Δήμο για τη συνεργασία τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ. κ. Γ. Δαούλας, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και κα. Στ. Μπαξεβάνου αντίστοιχα, στελε΄χη των παραπάνω υπηρεσιών κ.α.

 

18-01-2018
Υποβολή φακέλου στο τομεακό πρόγραμμα "ΕΠ.Αν.Ε.Κ" για την αναστήλωση και επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι

Υποβλήθηκε φάκελος για την αναστήλωση του κτιρίου Μπεζεστένι

 

• Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»

• Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ

• Η επανάχρηση, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων

Ολοκληρωμένο και ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση του έργου της αναστήλωσης και επανάχρησης του κτιρίου Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου, υπέβαλε ο Δήμος Λαρισαίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5.300.000 € (με Φ.Π.Α.), ενώ σύμφωνα με την πρόταση η επανάχρηση του, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Αποτελεί παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου με αρχιτεκτονική αξία και πολιτιστικό ενδιαφέρον για την πόλη, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με το πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Λάρισας. Με το έργο αυτό, το ήδη επισκέψιμο κτήριο, αναβαθμίζεται και τίθεται σε χρήση ενισχύοντας έτσι, και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης και της περιοχής της Θεσσαλίας γενικότερα. Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου έχει άμεση συνέργεια και ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του Λόφου Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης.

Το έργο έχει υψηλή ωριμότητα και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση αφού έγινε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα: Υπουργείο Πολιτισμού, Δημοτικό Συμβούλιο, Διευθύνουσα Υπηρεσία – Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων υπ' αρ. 105043/10-10-2012. Η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενώ η μελέτη εφαρμογής έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Το Μπεζεστένι αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης και κατέχει με την παρουσία του δεσπόζουσα θέση στο ευρύχωρο πλάτωμα του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, στη σημερινή τοποθεσία «Λόφος Φρουρίου», η οποία αποτέλεσε θέση συνεχούς κατοίκησης και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε όλες τις εποχές αφού είναι το μοναδικό ύψωμα που διαθέτει η πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς το διάστημα 1484-1506 μ.Χ. Το Μπεζεστένι αποτέλεσε, έκτοτε, και για τρεις περίπου αιώνες, το ζωτικότερο τμήμα της αγοράς -αληθινό κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας - και των πολυάριθμών επαγγελματικών συντεχνιών της, καθώς γύρω από αυτό οργανώθηκε το εμπορικό τμήμα της πόλης, με το τσαρσί και το παζάρι. Αποτέλεσε επίσης φρούριο της πόλης λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής του. Σήμερα σώζονται μόνον οι περιμετρικοί τοίχοι του κεντρικού οικοδομήματος διαστάσεων 30,15μx20,20μ.

Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να γίνουν στο υπάρχον κτίριο μόνο εκείνες οι επεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την στερέωση, επισκευή, ανάδειξη καθώς και διατήρηση της δομής του. Για το λόγο αυτό η νέα προτεινόμενη κατασκευή – δάπεδο, πατάρι, νέος τοίχος, επικάλυψη - είναι τελείως ανεξάρτητη από τον υπάρχοντα τοίχο. Εσωτερικά γίνονται μόνον οι απαραίτητες εκσκαφές για την κατασκευή των βάθρων από μπετόν του νέου μεταλλικού φέροντα οργανισμού. Το κτήριο όπως διαμορφώνεται έχει εμβαδό κύριων χώρων: 1.110,25μ2 (ισόγειο χώρο 618,12μ2, όροφο-πατάρι 492,13μ2) και υπόγειο-βοηθητικούς χώρους 195,84μ2 (Συνολικά 1.306,09 μ2).
Η βιοκλιματική μελέτη του κτιρίου περιλαμβάνει την επανακατασκευή των έξι θόλων με ελαφριά διαφανή κατασκευή με ανοίγματα για την κυκλοφορία του αέρα, την συντήρηση και αναστύλωση των πέτρινων τοίχων, την κατασκευή εσωτερικού φέροντα οργανισμού με μεταλλική κατασκευή και όλων των Η-Μ εργασιών που απαιτούνται.

17-01-2018
Διάκριση της Λάρισας σε πρόγραμμα για τον «Πολιτιστικό Τουρισμό»

Μια νέα σημαντική διάκριση, που συμβάλει στην συνολική προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων.
Ο λόγος για την συμμετοχή και διάκριση στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” – EDEN), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον «Πολιτιστικό Τουρισμό - Cultural Tourism». Τη διαγωνιστική διαδικασία για την Ελλάδα υλοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. H πρόσκληση του διαγωνισμού αφορούσε μόνο στην υλική κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει αρχαιολογικούς, ιστορικούς χώρους και μνημεία, μουσεία, θρησκευτικά προσκυνήματα και μνημεία, κτίρια αρχιτεκτονικού ιστορικού ενδιαφέροντος όπως κάστρα, πύργοι, οχυρά, αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, τεχνουργήματα, συλλογές καθώς και τεκμήρια πάσης φύσεως που αποτελούν προϊόντα της ανθρώπινης δημιουργικότητας τα οποία έχει θεωρηθεί ότι αξίζει να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές και τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη ή την τεχνολογία ενός δεδομένου πολιτισμού και μίας κοινωνίας.

Για το έτος 2016-2017, νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός αναδείχτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών πόρων της και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ως επιλαχόντες προορισμοί αναδείχτηκαν, επίσης, οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Ήδη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έχει κληθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού να παραστεί στην εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος EDEN η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει ειδικότερα:

• Να προβάλει τους αναδυόμενους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς αριστείας, ιδιαίτερα τους μη ευρύτερα γνωστούς.
• Να αναδείξει την ευρωπαϊκή τουριστική ποικιλομορφία και ποιότητα.
• Να προωθήσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις περιφέρειες.
• Να συμβάλει στην αποσυμφόρηση, στην καταπολέμηση της εποχικότητας και στην εξισορρόπηση των τουριστικών ροών προς μη παραδοσιακούς προορισμούς.
• Να επιβραβεύσει τις βιώσιμες μορφές τουρισμού.
• Να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Να προωθήσει τη δικτύωση ανάμεσα στους βραβευμένους προορισμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

16-01-2018
Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων

Η Δ/νση Αθλητισμού- Πολιτισμού- Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει για 34η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων.
Καλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να προσέλθουν στα γραφεία του Αθλητικού Τμήματος, στη διεύθυνση Ρούζβελτ 59 (Χατζηγιάννειο) 1ος όροφος, για να παραλάβουν από τη γραμματεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Δελτία-καταστάσεις αθλητών-δηλώσεις συμμετοχής κ.λ.π.).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.
Για τις δηλώσεις συμμετοχής του πρωταθλήματος θα τηρηθεί αυστηρά η παραπάνω ημερομηνία διότι η Επιτροπή πρωταθλημάτων όρισε σαν ημερομηνία έναρξης, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος στο τηλ. (2410) 235260 κ. Καταραχιά Βασίλη.

16-01-2018
Ξεκινούν τα έργα για την ανακατασκευή της οδού Ηπείρου

• Η αρχή θα γίνει από την τμήμα της Ηπείρου, μεταξύ Ανθίμου Γαζή και Παπαναστασίου

• Το έργο προβλέπει νέα πεζοδρόμια, τοποθέτηση φωτισμού LED, εργασίες πρασίνου και αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης για την

• Ποιες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα έργα για την ανακατασκευή της οδού Ηπείρου. Ως γνωστόν, η δημοτική αρχή προχωρά στην ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανθίμου Γαζή και Ναυαρίνου αλλά και την ταυτόχρονη αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης ΔΕΥΑΛ.

Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, βάσει των εγκεκριμένων αδειών και της εγκεκριμένης μελέτης προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης.

Τα έργα θα ξεκινήσουν στο τμήμα από την οδό Ανθίμου Γαζή έως και την Παπαναστασίου και μετά την ολοκλήρωση των έργων στο συγκεκριμένο τμήμα, θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα τμήματα της οδού.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός τύπου LED, θα γίνουν και εργασίες πρασίνου και νέα ασφαλτόστρωση.

Σε κάθε προγραμματισμένη παρέμβαση στο δομημένο περιβάλλον, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, είναι λογικό συνεπάγεται επιβάρυνση στην καθημερινότητα όσων διαβιούν στην υπό αναδιαμόρφωση περιοχή και οχλήσεις για τις οποίες η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών. Σημειώνεται επίσης πως η ολοκλήρωση των έργων θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.

Σύμφωνα με τις εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση για το διάστημα υλοποίησης των έργων στο τμήμα από την οδό Ανθίμου Γαζή έως την οδό Παπαναστασίου, θα ισχύουν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν τα εξής:

- Τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Ηπείρου από την οδό Ανθίμου Γαζή έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-8, Ρ-50 δ, Ρ-51δ, Ρ-49).
- Την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων και των λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας, μέσω της οδού Αγίου Νικολάου (διαδρομή: Ηπείρου - Ανθίμου Γαζή – Αγίου Νικολάου – Παπαναστασίου – Ηπείρου).
- Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην δεξιά πλευρά της οδό Αγίου Νικολάου σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Ανθίμου Γαζή προς την οδό Παπαναστασίου (Ρ-40).
- Την Εφαρμογή της διάταξης του ΚΟΚ άρθρο 34/παρ 2ι και του ΦΕΚ 2201/Β/2007 στις γωνίες των οδών της διαδρομής της παράκαμψης για την διευκόλυνση της.

β) Διασταύρωση (Συμβολή) Ηπείρου και Παπαναστασίου (Σ1.3)
- Τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα των οδών Παπαναστασίου από την οδό Αγίου Νικολάου έως την οδό Ηπείρου, Γρηγορίου Ε’ από την οδό Γιαννιτσιώτη έως την οδό Παπαναστασίου και Ηπείρου από την αρχή της νησίδας έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-8, Ρ-50α).
- Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Σούτσου έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-7, Ρ-50). Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με κατεύθυνση από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Σούτσου.
- Την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω των οδών Αγίου Νικολάου - Σούτσου (διαδρομή: Παπαναστασίου - Αγίου Νικολάου – Σούτσου – Ηπείρου - Παπαναστασίου).
- Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής των οχημάτων που κινούνται επί της Παπαναστασίου και θέλουν να στρίψουν δεξιά προς την οδό Γιαννιτσιώτη.
- Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές του τμήματος Σούτσου από την οδό Αγίου Νικολάου έως την οδό Ηπείρου (Ρ-40). Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του τμήματος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Σούτσου σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων (μετά την αντιδρόμηση) από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Σούτσου (Ρ-40).
- Την Εφαρμογή της διάταξης του ΚΟΚ άρθρο 34/παρ 2ι και του ΦΕΚ 2201/Β/2007 στις γωνίες των οδών της διαδρομής της παράκαμψης για την διευκόλυνση της.

parkoEfxon banner

eventcover new 1

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

23-01-2018
Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 23/01/2018, ώρα 13:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-01-2018
Υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Συνεργασίας ουσίας και προσφοράς μεταξύ

Δήμου Λαρισαίων και Οδοντιατρικού Συλλόγου

  • Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου
  • Οδοντίατροι της πόλης θα εξετάσουν την στοματική υγιεινή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ
  • Συμμετοχή σε εθελοντική βάση στην λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου, ενώ θα ενημερώσουν και μέλη των ΚΑΠΗ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθης Κουτσογιάννης.. Η συνεργασία Δήμου και Οδοντιατρικού Συλλόγου αφορά στην στήριξη και συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων της πόλης, σε σειρά θεμάτων που αφορούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων αλλά και άλλες δράσεις της κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, η δράση και η συνεργασία αφορά τρείς άξονες:

α) Συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας στη λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου σε εθελοντική βάση ( με εθελοντές οδοντιάτρους)

β) Ενημέρωση – πρόληψη και καταγραφή της στοματικής υγιεινής των παιδιών

  • που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων
  • που παρακολουθούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)

γ) Ενημέρωση ατόμων στης τρίτης ηλικίας των ΚΑΠΗ του Δήμου

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του, εξήρε την στάση του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα στην στήριξη και φροντίδα των παιδιών, εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερα χαρά του για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου στηρίζονται από τους συναδέλφους του (ως γνωστόν ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι οδοντίατρος).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ., Ευστάθιος Κουτσογιάννης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας αφενός την σπουδαιότητα της πρόληψης αλλά και την στενή σχέση της στοματικής υγείας με την γενικότερη κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου.

Ο κ. Κουτσογιάννης ευχαρίστησε το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία και κυρίως τους εθελοντές συναδέλφους του οδοντιάτρους που θα συνδράμουν στην προσπάθεια.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος υγείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Κυρόπουλος και ο αντιπροεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Αντ. Κλειούσης.

22-01-2018
Εγκαινιάστηκε το Κεντρικό Μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων

 

Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και παράγει περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση

Συνεργασία Δήμου Λαρισαίων, Παν. Θεσσαλίας και ΠΠΝΛ για την πιστοποίηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και την κατάρτιση του διαιτολογίου για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών

Με στόχο την συνεχή διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και απόλυτης ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργεί πλέον το σύγχρονο κεντρικό μαγειρείο του Δήμου Λαρισαίων, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.

Η δομή του Κεντρικού Μαγειρείου του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται στην Νεάπολη, στο τέρμα της Σκεπαστής Αγοράς και εδώ και ενάμιση μήνα που λειτουργεί παρασκευάζει σε καθημερινή βάση περισσότερες από 2000 μερίδες φαγητού, ενώ δυο αυτοκίνητα του Δήμου, με θερμοθαλάμους, διανέμουν το φαγητό στους 26 Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου ενώ καλύπτονται οι ανάγκες και των δομών φιλοξενίας αστέγων και κακοποιημένων γυναικών.

Η κατασκευή του Μαγειρείου όπως και η προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 20 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ τα δυο νέα αυτοκίνητα για την μεταφορά των φαγητού αγοράστηκαν από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει έμφαση στην ασφάλεια και στις συνθήκες υγιεινής και γι αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Εργαστήρι Υγιεινής και Επιδημιολογίας για την πιστοποίηση του συστήματος διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και της ποιότητας των τροφίμων με το σήμα HAACP. Στο ίδιο πλαίσιο ο Δήμος Λαρισαίων συνεργάζεται και με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την κατάρτιση του προγράμματος διατροφής των παιδιών των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιου Τσούτσουρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την δομή αφού δίνεται έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην στενή και αγαστή συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη δημιουργία αυτής της σύγχρονης δομής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι η νέα αυτή δομή διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων για τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου αλλά και για τις ανάγκες άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου. Η λειτουργία ενός Κεντρικού Μαγειρείου, παρέχει τη δυνατότητα του καλύτερου ελέγχους της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων, τόνισε ο κ. Καλογιάννης ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη συνεργασία τόσο για την απόκτηση πιστοποιητικού HACCP αλλά και για τη διαμόρφωση του μενού για τους Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη λειτουργία ενός κεντρικού μαγειρείου, ο Δήμο εξοικονομεί πόρους αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αποδοτική και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό, ενώ επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων. Τέλος, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τον συνεταιρισμό ΘΕΣ Γάλα που για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης προσφέρει γάλα για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε επίσης η κλινική διαιτολόγος και προισταμένη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Τσολάκη, η οποία αναφέρθηκε στην συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων για τη διατροφή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών, ενώ και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνεχάρη την Περιφέρεια και Δήμο για τη συνεργασία τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται αρωγός σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τόσο σημαντικά θέματα όπως η υγιεινή των τροφίμων.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο πρόεδρος της 1ης Δ.Κ. κ. Γ. Δαούλας, οι διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θαν. Πατσιούρας και κα. Στ. Μπαξεβάνου αντίστοιχα, στελε΄χη των παραπάνω υπηρεσιών κ.α.

 

19-01-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 25/01/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

19-01-2018
ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 22/01/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

17-01-2018
Αποτελέσματα της υπ αριθμ. ΣΟΧ6/2017 ανακοίνωσης για την σύναψη σύμβασης ορισμένου χρόνου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Α Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 101 ΠΕ Γυμναστών με ειδίκευση στην κολύμβηση (ναυαγοσώστης πισίνας)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 102 ΔΕ Δενδροκηπουρών

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 103 ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Β Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 104 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας Φορτωτής)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 105 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Εκσκαφέας)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Γ Επικουρικός Πίνακας Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 106 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (Διαμορφωτής Γαιών)

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 107 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 108 ΥΕ Φυλάκων Γηπέδου

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 109 ΥΕ Φυλάκων

Ονομαστικός Πίνακας Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Κύριος Πίνακας Κατάταξης Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Πίνακας Απορρριπτέων Ειδικότητα: 110 ΥΕ Φυλάκων εισόδου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

 

 

18-01-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 24/01/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

18-01-2018
Υποβολή φακέλου στο τομεακό πρόγραμμα "ΕΠ.Αν.Ε.Κ" για την αναστήλωση και επανάχρηση του κτιρίου Μπεζεστένι

Υποβλήθηκε φάκελος για την αναστήλωση του κτιρίου Μπεζεστένι

 

• Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας»

• Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ

• Η επανάχρηση, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων

Ολοκληρωμένο και ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση του έργου της αναστήλωσης και επανάχρησης του κτιρίου Μπεζεστένι, στον λόφο του Φρουρίου, υπέβαλε ο Δήμος Λαρισαίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 5.300.000 € (με Φ.Π.Α.), ενώ σύμφωνα με την πρόταση η επανάχρηση του, θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Αποτελεί παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου με αρχιτεκτονική αξία και πολιτιστικό ενδιαφέρον για την πόλη, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με το πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Λάρισας. Με το έργο αυτό, το ήδη επισκέψιμο κτήριο, αναβαθμίζεται και τίθεται σε χρήση ενισχύοντας έτσι, και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης και της περιοχής της Θεσσαλίας γενικότερα. Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου έχει άμεση συνέργεια και ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του Λόφου Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης.

Το έργο έχει υψηλή ωριμότητα και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση αφού έγινε επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα: Υπουργείο Πολιτισμού, Δημοτικό Συμβούλιο, Διευθύνουσα Υπηρεσία – Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων υπ' αρ. 105043/10-10-2012. Η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενώ η μελέτη εφαρμογής έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Το Μπεζεστένι αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης και κατέχει με την παρουσία του δεσπόζουσα θέση στο ευρύχωρο πλάτωμα του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, στη σημερινή τοποθεσία «Λόφος Φρουρίου», η οποία αποτέλεσε θέση συνεχούς κατοίκησης και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε όλες τις εποχές αφού είναι το μοναδικό ύψωμα που διαθέτει η πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς το διάστημα 1484-1506 μ.Χ. Το Μπεζεστένι αποτέλεσε, έκτοτε, και για τρεις περίπου αιώνες, το ζωτικότερο τμήμα της αγοράς -αληθινό κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας - και των πολυάριθμών επαγγελματικών συντεχνιών της, καθώς γύρω από αυτό οργανώθηκε το εμπορικό τμήμα της πόλης, με το τσαρσί και το παζάρι. Αποτέλεσε επίσης φρούριο της πόλης λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής του. Σήμερα σώζονται μόνον οι περιμετρικοί τοίχοι του κεντρικού οικοδομήματος διαστάσεων 30,15μx20,20μ.

Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να γίνουν στο υπάρχον κτίριο μόνο εκείνες οι επεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την στερέωση, επισκευή, ανάδειξη καθώς και διατήρηση της δομής του. Για το λόγο αυτό η νέα προτεινόμενη κατασκευή – δάπεδο, πατάρι, νέος τοίχος, επικάλυψη - είναι τελείως ανεξάρτητη από τον υπάρχοντα τοίχο. Εσωτερικά γίνονται μόνον οι απαραίτητες εκσκαφές για την κατασκευή των βάθρων από μπετόν του νέου μεταλλικού φέροντα οργανισμού. Το κτήριο όπως διαμορφώνεται έχει εμβαδό κύριων χώρων: 1.110,25μ2 (ισόγειο χώρο 618,12μ2, όροφο-πατάρι 492,13μ2) και υπόγειο-βοηθητικούς χώρους 195,84μ2 (Συνολικά 1.306,09 μ2).
Η βιοκλιματική μελέτη του κτιρίου περιλαμβάνει την επανακατασκευή των έξι θόλων με ελαφριά διαφανή κατασκευή με ανοίγματα για την κυκλοφορία του αέρα, την συντήρηση και αναστύλωση των πέτρινων τοίχων, την κατασκευή εσωτερικού φέροντα οργανισμού με μεταλλική κατασκευή και όλων των Η-Μ εργασιών που απαιτούνται.

17-01-2018
Διάκριση της Λάρισας σε πρόγραμμα για τον «Πολιτιστικό Τουρισμό»

Μια νέα σημαντική διάκριση, που συμβάλει στην συνολική προσπάθεια εξωστρέφειας της πόλης, απέσπασε ο Δήμος Λαρισαίων.
Ο λόγος για την συμμετοχή και διάκριση στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (“European Destinations of Excellence” – EDEN), με θέμα του φετινού διαγωνισμού τον «Πολιτιστικό Τουρισμό - Cultural Tourism». Τη διαγωνιστική διαδικασία για την Ελλάδα υλοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. H πρόσκληση του διαγωνισμού αφορούσε μόνο στην υλική κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει αρχαιολογικούς, ιστορικούς χώρους και μνημεία, μουσεία, θρησκευτικά προσκυνήματα και μνημεία, κτίρια αρχιτεκτονικού ιστορικού ενδιαφέροντος όπως κάστρα, πύργοι, οχυρά, αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, τεχνουργήματα, συλλογές καθώς και τεκμήρια πάσης φύσεως που αποτελούν προϊόντα της ανθρώπινης δημιουργικότητας τα οποία έχει θεωρηθεί ότι αξίζει να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές και τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη ή την τεχνολογία ενός δεδομένου πολιτισμού και μίας κοινωνίας.

Για το έτος 2016-2017, νικητής ελληνικός τουριστικός προορισμός αναδείχτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών πόρων της και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος ως επιλαχόντες προορισμοί αναδείχτηκαν, επίσης, οι Δήμοι Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Ήδη, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έχει κληθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού να παραστεί στην εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος EDEN η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει ειδικότερα:

• Να προβάλει τους αναδυόμενους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς αριστείας, ιδιαίτερα τους μη ευρύτερα γνωστούς.
• Να αναδείξει την ευρωπαϊκή τουριστική ποικιλομορφία και ποιότητα.
• Να προωθήσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις περιφέρειες.
• Να συμβάλει στην αποσυμφόρηση, στην καταπολέμηση της εποχικότητας και στην εξισορρόπηση των τουριστικών ροών προς μη παραδοσιακούς προορισμούς.
• Να επιβραβεύσει τις βιώσιμες μορφές τουρισμού.
• Να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Να προωθήσει τη δικτύωση ανάμεσα στους βραβευμένους προορισμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

17-01-2018
Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου Κοσμά Γιαννακόπουλου, ο οποίος καταλαμβάνει την θέση της κ. Ασπας Σουλούκου, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, που προέρχεται από την «Συμπαράταξη Λαρισαίων», συνοδευόμενος από φίλους του και παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ορκίστηκε ενώπιον του δημάρχου, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου στηρίζοντας το έργο του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, μίλησε με θερμά λόγια τον κ. κ. Γιαννακόπουλο τον οποίο καλωσόρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοτική ομάδα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

16-01-2018
Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων

Η Δ/νση Αθλητισμού- Πολιτισμού- Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει για 34η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων.
Καλούνται οι υπεύθυνοι των ομάδων να προσέλθουν στα γραφεία του Αθλητικού Τμήματος, στη διεύθυνση Ρούζβελτ 59 (Χατζηγιάννειο) 1ος όροφος, για να παραλάβουν από τη γραμματεία τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Δελτία-καταστάσεις αθλητών-δηλώσεις συμμετοχής κ.λ.π.).
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.
Για τις δηλώσεις συμμετοχής του πρωταθλήματος θα τηρηθεί αυστηρά η παραπάνω ημερομηνία διότι η Επιτροπή πρωταθλημάτων όρισε σαν ημερομηνία έναρξης, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Αθλητικού Τμήματος στο τηλ. (2410) 235260 κ. Καταραχιά Βασίλη.

16-01-2018
Ξεκινούν τα έργα για την ανακατασκευή της οδού Ηπείρου

• Η αρχή θα γίνει από την τμήμα της Ηπείρου, μεταξύ Ανθίμου Γαζή και Παπαναστασίου

• Το έργο προβλέπει νέα πεζοδρόμια, τοποθέτηση φωτισμού LED, εργασίες πρασίνου και αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης για την

• Ποιες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρέμβασης στο συγκεκριμένο τμήμα

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα τα έργα για την ανακατασκευή της οδού Ηπείρου. Ως γνωστόν, η δημοτική αρχή προχωρά στην ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ανθίμου Γαζή και Ναυαρίνου αλλά και την ταυτόχρονη αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης ΔΕΥΑΛ.

Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, βάσει των εγκεκριμένων αδειών και της εγκεκριμένης μελέτης προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης.

Τα έργα θα ξεκινήσουν στο τμήμα από την οδό Ανθίμου Γαζή έως και την Παπαναστασίου και μετά την ολοκλήρωση των έργων στο συγκεκριμένο τμήμα, θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις στα υπόλοιπα τμήματα της οδού.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός τύπου LED, θα γίνουν και εργασίες πρασίνου και νέα ασφαλτόστρωση.

Σε κάθε προγραμματισμένη παρέμβαση στο δομημένο περιβάλλον, με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, είναι λογικό συνεπάγεται επιβάρυνση στην καθημερινότητα όσων διαβιούν στην υπό αναδιαμόρφωση περιοχή και οχλήσεις για τις οποίες η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών. Σημειώνεται επίσης πως η ολοκλήρωση των έργων θα επιδιωχθεί να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.

Σύμφωνα με τις εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση για το διάστημα υλοποίησης των έργων στο τμήμα από την οδό Ανθίμου Γαζή έως την οδό Παπαναστασίου, θα ισχύουν οι εξής προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που προβλέπουν τα εξής:

- Τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Ηπείρου από την οδό Ανθίμου Γαζή έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-8, Ρ-50 δ, Ρ-51δ, Ρ-49).
- Την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων και των λεωφορείων της αστικής συγκοινωνίας, μέσω της οδού Αγίου Νικολάου (διαδρομή: Ηπείρου - Ανθίμου Γαζή – Αγίου Νικολάου – Παπαναστασίου – Ηπείρου).
- Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην δεξιά πλευρά της οδό Αγίου Νικολάου σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων από την οδό Ανθίμου Γαζή προς την οδό Παπαναστασίου (Ρ-40).
- Την Εφαρμογή της διάταξης του ΚΟΚ άρθρο 34/παρ 2ι και του ΦΕΚ 2201/Β/2007 στις γωνίες των οδών της διαδρομής της παράκαμψης για την διευκόλυνση της.

β) Διασταύρωση (Συμβολή) Ηπείρου και Παπαναστασίου (Σ1.3)
- Τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα των οδών Παπαναστασίου από την οδό Αγίου Νικολάου έως την οδό Ηπείρου, Γρηγορίου Ε’ από την οδό Γιαννιτσιώτη έως την οδό Παπαναστασίου και Ηπείρου από την αρχή της νησίδας έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-8, Ρ-50α).
- Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Σούτσου έως την οδό Παπαναστασίου (Ρ-7, Ρ-50). Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με κατεύθυνση από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Σούτσου.
- Την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω των οδών Αγίου Νικολάου - Σούτσου (διαδρομή: Παπαναστασίου - Αγίου Νικολάου – Σούτσου – Ηπείρου - Παπαναστασίου).
- Την απαγόρευση της δεξιάς στροφής των οχημάτων που κινούνται επί της Παπαναστασίου και θέλουν να στρίψουν δεξιά προς την οδό Γιαννιτσιώτη.
- Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές του τμήματος Σούτσου από την οδό Αγίου Νικολάου έως την οδό Ηπείρου (Ρ-40). Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του τμήματος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Σούτσου σύμφωνα με την κίνηση των οχημάτων (μετά την αντιδρόμηση) από την οδό Παπαναστασίου προς την οδό Σούτσου (Ρ-40).
- Την Εφαρμογή της διάταξης του ΚΟΚ άρθρο 34/παρ 2ι και του ΦΕΚ 2201/Β/2007 στις γωνίες των οδών της διαδρομής της παράκαμψης για την διευκόλυνση της.

16-01-2018
Νέος Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ ο κ. Δημ. Σαββοργινάκης

Νέος Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ ορίστηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Δημήτρης Σαββοργινάκης, μετά την παραίτηση του επί σειρά, ετών Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Λ. Μπαλογιάννη, ενόψει της συνταξιοδότησής του.

Ο κ. Σαββοργινάκης είναι πολιτικός μηχανικός και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του Γενικού Διευθυντή, ήταν διευθυντής Δικτύων της ΔΕΥΑΛ, ενώ εργάζεται στη ΔΕΥΑΛ από το 1994.

Το πρωί της Τρίτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. κ. Απόστολος Καλογιάννης είχε συνάντηση στο δημαρχείο, με τον νέο Γενικό Διευθυντή παρουσία και του αντιπροέδρου της Επιχείρησης και δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Καφφέ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι βασικές προτεραιότητες της Επιχείρησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ δόθηκε έμφαση στην ομαλή υλοποίηση του προγραμματισμένου έργου της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σαββοργινάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του και δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΥΑΛ θα προχωρήσει στην υλοποίηση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί, έτσι ώστε οι Λαρισαίοι να απολαμβάνουν άριστες υπηρεσίες και η ΔΕΥΑΛ να παραμείνει στις πρώτες επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας.

12-01-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 18/01/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-01-2018
Δημοπρασία Μίσθωσης Ακινήτου - Στέγαση των υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λαρισαίων

Για την διακήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ