sandal logo

Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Λαρισαίων

Ημερολόγιο & Επίκαιρα

Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Επιλεγμένες Ανακοινώσεις

12-12-2017
ΠΡΑΚΤΙΚΟ N . 4/2017 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Για την Ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ 01/2017) με αριθμ. Πρωτ.2109/31-10-2017

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ήτοι: τρία (3) άτομα Παιδαγωγών που θα απασχοληθούν αντιστοίχως στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας-Αγ.Κων/νο & στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Ν.Σμύρνης Λάρισας – 33ο Δημοτικό Σχολείο, δύο (2) ατόμων Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μουσών-Νεάπολη /Λάρισας & ένα άτομο στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ν. Σμύρνης /Λάρισας, ένα (1) άτομο Εικαστικών στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Μουσικών (ΠΕ) & εν ελλείψει αυτών (ΤΕ) στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – Αγ. Κων/νο, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας.

Για τα αποτελέσματα, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια στολών του ειδικού ένστολου προσωπικού

Ο Δήμος Λαρισαίων αναρτά δημόσια πρόσκληση προκειμένου να προμηθευτεί «ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ » για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαρισαίων.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ3/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5008937 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Πάρκο των Ευχών - Συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα

 

Για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας, στην περιοχή του Πάρκου των Ευχών, συζήτησαν στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, με εκπροσώπους της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Αστικού ΚΤΕΛ και των ταξί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Λάρισας, ενώ κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το Πάρκο των Ευχών, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τόσο από την πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όσο και άλλες περιοχές.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η πόλη της Λάρισας θα δεχθεί επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και μάλιστα σε εορταστική περίοδο που η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό τομέα της πόλης είναι μεγαλύτερη.

Ολες οι πλευρές, που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι η πρώτη βασική προτροπή αφορά τους Λαρισαίους και τους κατοίκους της πόλης:

 • Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
 • Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
 • Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
 • Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
 • Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
 • Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
 • Επίσης, κλειστή για τα ΙΧ, θα είναι ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του Κηποθεάτρου.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση του Πάρκου των Ευχών αφορά όλη την πόλη και τους κατοίκους της. Ας βοηθήσουμε όλοι, με τον τρόπο μας, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Λάρισα.

27-11-2017
Πλούσιες εκδηλώσεις για όλους στο κέντρο και το «Πάρκο των Ευχών»

 

 • Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με συναυλία Μιχ. Χατζηγιάννη και Θαν. Αλευρά
 • Στην Πλατεία Λαμπρούλη, η αλλαγή του χρόνου, με τους «Κόζα Νόστρα»
 • Μεγάλες συναυλίες στο “Πάρκο των Ευχών” με Μύρωνα Στρατή και Μαλού, Vegas, Baildsa, Eυριδίκη, και SwinginCats

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις στο «Πάρκο των Ευχών», στο χώρο του Αλκαζάρ, αλλά και στο κέντρο της πόλης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, το αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Π. Σάπκα και τον αντιδήμαρχο Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Π. Νταή.

Η πρώτη εορταστική εκδήλωση, αφορά στο άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη και Θανάση Αλευρά, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Επίσης, φέτος όπως και πέρσι, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018, θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου, με συναυλία των Κόζα Νόστρα και πολλά happenings.

Αναλυτικά, στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Συνεχίζοντας την λογική των περασμένων χρόνων, ο Δήμος Λαρισαίων προετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος, ωστόσο το επιπρόσθετο και κυρίαρχο στοιχείο των εορταστικών δράσεων μας είναι «Το Πάρκο των Ευχών», το οποίο θα ανοίξει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα το Σάββατο θα γίνει η εκδήλωση της επίσημης έναρξης της λειτουργίας του Πάρκου.

Επίσης, η αλλαγή του χρόνου και η υποδοχή του 2018 θα γινει στην πλατεία Λαμπρούλη.

Πάρα πολλές, Δράσεις και επιμέρους εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο πάρκο αλλά και στο κέντρο.

Επίσης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λειτουργήσει και το Παραδοσιακό Χωρίο, στη Πλατεία Ταχυδρομείου για μια εβδομάδα, από τις 14 έως 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά και στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου μας έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με ευθύνη των Δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε στη συνέχεια εκτενώς στο «Πάρκο των Ευχών» και στην λειτουργία του. Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι η διοργάνωση θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου ήταν ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για το Δήμο Λαρισαίων. Βασική μας στόχευση ήταν να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, στο όμορφο Αλκαζάρ για να ψυχαγωγηθούν οι Λαρισαίοι και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Βεβαίως, όπως αναμέναμε λόγω της κεντροβαρούς της θέσης και του δυναμισμού της, φαίνεται ότι η πόλη θα υποδεχθεί και επισκέπτες από άλλες πόλεις.

Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, συνέχισε ο κ. Καλογιάννης, ότι η δημοτική αρχή εξαρχής επέλεξε συνειδητά να μην ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο της εκμίσθωσης του χώρου σε κάποιον ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάμβανε εξ ολοκλήρου το στήσιμο και τη λειτουργία του πάρκου, αλλά προτίμησε να είναι ο ίδιος ο Δήμος ο διοργανωτής. Οι εργασίες συνεχίζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς και στις 8 Δεκεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για την λειτουργία του πάρκου. Το «Πάρκο των Ευχών» διοργανώνεται για πρώτη φορά αλλά σίγουρα θα έχει προοπτική και μέλλον. Φέτος θα διαπιστώσουμε τη δυναμική του, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις ώστε τη επόμενη χρονιά να είμαστε καλύτεροι. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες ότι εργαζόμαστε σκληρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια και όσα κακόβουλα διατυπώνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας, αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Δήμου, τονίζοντας με έμφαση ότι στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μετέχουν δεκάδες σύλλογοι, φορείς, σχολές και οργανώσεις από τοπικούς συλλόγους.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Νταής, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει στη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» και ως μέσο προβολής και ανάδειξης της δυναμικής της πόλης της Λάρισας, συμπληρώνοντας με νόημα πως όλες οι διαδικασίες έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

parkoEfxon banner

eventcover new 1

radio

Banner MBT

Πρόσφατα Νέα - Ανακοινώσεις

12-12-2017
Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας - Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Κοιλάδας

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ διακηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Δ.Ε. ΚΟΙΛΑΔΑΣ», εκτιμώμενης αξίας 559.948,08 Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2017
Υπογραφή σύμβασης για το Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) - Σχέδια του έργου

 

 

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού

 • Το έργο προυπ. 3,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών

 • Θα ακολουθήσει και δεύτερος διαγωνισμός προυπ. 5 εκατ ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού με χρηματοδοτηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 Ξεκινούν οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού (θέατρο ΟΥΗΛ) μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, και αφορά στην υλοποίηση υποδομών του κτιρίου.

 Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, το οποίο με την ολοκλήρωση του   θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, με ένα  σύγχρονο θέατρο – στολίδι. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει και δεύτερος διαγωνισμός προυπ. 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΒΑΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αφορά την προμήθεια σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού του Θεάτρου.

 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα, αφού με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινούν τα έργα στο Προσκήνιο Πολιτισμού. Η ολοκλήρωση του θεάτρου θα αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας, αφού το Προσκήνιο Πολιτισμού θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άρτιο τρόπο σημαντικές παραστάσεις.

 

Επίσης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί αργότερα με για την προμήθεια του εξοπλισμού, σημειώνοντας πως τα δυο έργα μπορούν να εξελίσσονται παράλληλα.

Όπως τονίστηκε, η ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας, αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου


Το έργο αφορά στην υλοποίηση των υποδομών του θεάτρου της Λάρισας το οποίο ευρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 4000 m2 πίσω από το κτίριο της Νομαρχίας και περιβάλλεται από τις οδούς Κουμουνδούρου – Ανθίμου Γαζή και Βελλή. Το κτίριο συνολικής δόμησης 4.530 m2 τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο, αφήνοντας το μεγαλύτερο τμήμα ακάλυπτου χώρου προς την Κουμουνδούρου ώστε να διαμορφωθεί σε πλατεία που θα συνδυαστεί με την είσοδο του θεάτρου και τη μελλοντική προτεινόμενη πεζοδρόμηση της οδού.

 

Με την προηγούμενη εργολαβία έχουν ολοκληρωθεί, ο εξ οπλισμένου σκυροδέματος σκελετός του κτιρίου, το σύνολο του εξωτερικού περιβλήματος του κελύφους του κτηρίου, οι όψεις, το δώμα αυτού, καθώς και ολοκληρωμένο το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου με τη μικρή αίθουσα.

Με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές του κτιρίου όσον αφορά τις οικοδομικές και Η-Μ εργασίες, ενώ θα υλοποιηθούν τελειώματα των οικοδομικών εργασιών.

Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει:

 • τις καθαιρέσεις των υφισταμένων γυψοσανίδων και τοιχοπετασμάτων της ισόγειας αίθουσας εκδηλώσεων, την αδιατάραχτη κοπή σε ορισμένες περιοχές των κλιμακοστασίων,
 • την κατασκευή δρομικών και μπατικών τοιχοποιιών μετά του επιχρίσματος ή της επένδυσης αυτών με πλακίδια σε όλους τους ορόφους,
 • Θα επιχριστούν όλες οι εσωτερικές πλευρές της υφιστάμενης εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου,
 • την κατασκευή τοιχοπετασμάτων από γυψοσανίδες, απλές, άνθυγρες, πυράντοχες, μετά της επένδυσης αυτών με πλακίδια, όπου απαιτείται, σε όλους τους ορόφους,
 • την επίστρωση των δαπέδων με, βιομηχανικό δάπεδο, μάρμαρο, γρανιτοπλακίδια, κεραμικά πλακίδια και ξύλο, το ειδικό δάπεδο της αίθουσας και της σκηνής, μετά της υποδομής αυτών (γαρμπιλοδέματα, ξύλινα καδρόνια, ηχομονωτικές στρώσεις από πλάκες υαλοβάμβακα),
 • την τοποθέτηση τυποποιημένων κινητών διαχωριστικών για τους χώρους υγιεινής,
 • την κατασκευή όλων των τύπων ψευδοροφών, γυψοσανίδων, θερμομονώσεων και ηχομονώσεων,
 • την τοποθέτηση ξύλινων πρεσσαριστών θυρών μονόφυλλων ή δίφυλλων, τις απαιτούμενες από την ακουστική μελέτη ηχομονωτικών θυρών, υαλόθυρων καθώς και τις απαιτούμενες από την μελέτη πυρασφάλειας πυράντοχες θύρες και πυράντοχα πετάσματα μετά των μηχανισμών αυτών (μπάρες πανικού, συστήματα επαναφοράς κλπ.),
 • τις μεταλλικές κατασκευές που απαιτούνται για όλα τα κλιμακοστάσια του κτηρίου, την διαμόρφωση των αναβαθμών της αίθουσας και του εξώστη, την υποστήριξη για την μελλοντική επένδυση της αίθουσας, την υποδομή μεταλλικών κατασκευών για την λειτουργία της σκηνής και τις γραδελάδες της αίθουσας, υαλόφρακτα κιγκλιδώματα και
 • τον απαιτούμενο ξύλινο μόνιμο εξοπλισμό των καμαρινιών και των δύο barfoyer.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των: 3.574.184,59 € :(2.882.406,93 + 691.777,66 Φ.Π.Α. 24%).

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 20-07-2017 και με την υπ΄ αρ. 496/14-09-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην τεχνική εταιρεία ΒΕΡΜΙΟ Α.Τ.Ε.Ε. με μέση τεκμαρτή έκπτωση 54,18% και συμβατικό ποσό 1.637.806,84 € το οποίο αναλύεται σε 1.320.811,97 € εργασίες και 316.994,87 € Φ.Π.Α. 24%.

Ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 387/2017 Πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την υπ΄ αρ. πρ. 60320/31-10-2017 κοινοποίηση στην Υπηρεσία «περί μη κωλύματος υπογραφής της δημόσιας σύμβασης του έργου».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε (280) διακόσιες ογδόντα ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι τον Σεπτέμβριο 2018.

Το έργο χρηματοδοτείται από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Λαρισαίων.

Η μελέτη εφαρμογής εκπονήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο K.ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ- Φ.ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ KAI ΣΥΝEΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε. ”ΜΕΤΡΟΝ” και θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν εκτός του δημάρχου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Λ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθαν. Πατσιούρας και ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Εργων – υποστήριξης Δήμων κ. Μιχ. Τσιάρας.

12-12-2017
ΠΡΑΚΤΙΚΟ N . 4/2017 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Για την Ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ 01/2017) με αριθμ. Πρωτ.2109/31-10-2017

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ήτοι: τρία (3) άτομα Παιδαγωγών που θα απασχοληθούν αντιστοίχως στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας-Αγ.Κων/νο & στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Ν.Σμύρνης Λάρισας – 33ο Δημοτικό Σχολείο, δύο (2) ατόμων Παιδαγωγών Ειδικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Μουσών-Νεάπολη /Λάρισας & ένα άτομο στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ν. Σμύρνης /Λάρισας, ένα (1) άτομο Εικαστικών στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Μουσικών (ΠΕ) & εν ελλείψει αυτών (ΤΕ) στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολη/Λάρισας, ένα (1) άτομο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο πρόγραμμα ΚΔΑΠ Λάρισας – Αγ. Κων/νο, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας.

Για τα αποτελέσματα, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 15/12/2017, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια στολών του ειδικού ένστολου προσωπικού

Ο Δήμος Λαρισαίων αναρτά δημόσια πρόσκληση προκειμένου να προμηθευτεί «ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ » για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαρισαίων.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2017
Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ3/2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την υλοποίηση της πράξης
«ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ 5008937 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 12/12/2017, ώρα 19:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας - Προσφορά Τροφίμων

Η Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Μορφωτικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου) πραγματοποιούν έρανο για τη συλλογή παιχνιδιών και τροφίμων, που δεν λήγουν γρήγορα και μπορούν να αποθηκευτούν, προκειμένου να βοηθηθούν διακριτικά συνάνθρωποί μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Παρακαλούμε τους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας να συνεισφέρουν ότι μπορούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Τα παιχνίδια και τα τρόφιμα θα συλλέγονται στο κατάστημα της Δημοτικής  Κοινότητας έως την Τετάρτη 20-12-2017 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ας κάνουμε την υπέρβαση μας ώστε να χαρίσουμε λίγη χαρά και ελπίδα σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι αλήθεια ότι χάσαμε πολλά αλλά ας μην χάσουμε και την ανθρωπιά μας …

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κοινοτικό κατάστημα και στα μέλη της επιτροπής: 

   1.Νικόλαος Μπόνιας (Δημ. Κοινότητα Τερψιθέας) 2410-851444, 6937206287

   2.Χρήστος Θεοδώρου (Σύλλογος Γονέων @ Κηδεμόνων) 6983515414

   4.Κων/νος Καραβάκας (Σύλλογος Γονέων @ Κηδεμόνων) 6937196294

             Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία.

                                                            

                          Τερψιθέα 6 – 12 - 2017

                                  

                                                          Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας

                                                                        Τερψιθέας

                                                               ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

08-12-2017
Δημοτική Κοινότητα Τερψιθέας - Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων

   Πλούσιες εκδηλώσεις οργανώνονται στην Τερψιθέα, με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας και των τοπικών φορέων εν’ όψει των εορτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ -ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017

Ώρα:18:30 Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Τερψιθέας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12/2017

Ώρα:19:00   Θεατρική Παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας  

από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας  « Τι είχαν να δουν τα μάτια μ’ ! »

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017

Ώρα:17:00 Θεατρική παιδική παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας από το Θέατρο Τεχνών με θέμα την ιστορία του Καρόλου Ντίκενς

« Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλιώς »

Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά για τα παιδιά.

Άγιος Βασίλης και συμβολικά δώρα για τα παιδιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 04/12/2017 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12/2017

Συγκέντρωση τροφίμων για τις αδύναμες οικογένειες της Δημοτικής Κοινότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/01/2018

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό στον χώρο του στρατοπέδου του Μηχανικού.

                                                                            Τερψιθέα 6/ 12 / 2017

                                  

                                                    Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Τερψιθέας

                                                           

                                                                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

08-12-2017
Πάρκο των Ευχών - Συστάσεις για κυκλοφοριακά ζητήματα

 

Για ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της κυκλοφορίας, στην περιοχή του Πάρκου των Ευχών, συζήτησαν στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων, με εκπροσώπους της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Αστικού ΚΤΕΛ και των ταξί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Λάρισας, ενώ κατά τη διάρκειά της επιβεβαιώθηκαν και συμφωνήθηκαν οι επιμέρους συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το Πάρκο των Ευχών, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τόσο από την πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όσο και άλλες περιοχές.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η πόλη της Λάρισας θα δεχθεί επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο και μάλιστα σε εορταστική περίοδο που η κίνηση των οχημάτων στον κεντρικό τομέα της πόλης είναι μεγαλύτερη.

Ολες οι πλευρές, που συμμετείχαν στην συνάντηση, συμφώνησαν ότι η πρώτη βασική προτροπή αφορά τους Λαρισαίους και τους κατοίκους της πόλης:

 • Να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση του ΙΧ για να επισκεφθούν το Πάρκο των Ευχών. Εξάλλου, ο χώρος του Αλκαζάρ και του Πάρκου των Ευχών, βρίσκεται σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Λάρισας, γεγονός που ευνοεί την πεζή μετακίνηση των επισκεπτών.
 • Οσοι επιθυμούν μπορούν έναντι μικρού αντιτίμου, να χρησιμοποιούν τα μικρά τραινάκια του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, τα οποία από την κεντρική πλατεία θα μεταφέρουν κόσμο στο Πάρκο και το αντίστροφο, ενώ και τα κανονικά δρομολόγια του Αστικού προς την περιοχή θα πυκνώσουν.
 • Οι επαγγελματίες του κλάδου των ΤΑΞΙ, οι οποίοι συστηματικά αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους, είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες
 • Για τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις στο Πάρκο των Ευχών, ο Δήμος διαθέτει το δημοτικό χώρο παρκινγκ της οδού Καλλιθέας, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν .
 • Για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στη Λάρισα, από άλλες περιοχές με ΙΧ, ανακοινώνεται ότι μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στο 3ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, (πρώην carrefour). Από το συγκεκριμένο σημείο, θα αναχωρούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τους επιβάτες στο Πάρκο των Ευχών.
 • Τονίζεται δε ότι περιμετρικά του Πάρκου και ειδικότερα στις οδούς Γ. Λαμπράκη (Κοζάνης) και Πάρνηθος, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση ενώ το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων έχει τοποθετήσει κορύνες.
 • Επίσης, κλειστή για τα ΙΧ, θα είναι ο μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του Κηποθεάτρου.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η υπόθεση του Πάρκου των Ευχών αφορά όλη την πόλη και τους κατοίκους της. Ας βοηθήσουμε όλοι, με τον τρόπο μας, σ΄ αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Λάρισα.

08-12-2017
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (Έκτακτη) Δευτέρα 11/12/2017, ώρα 09:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΑΠΟ 01/01/2017 ΕΩΣ 30/11/2017 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων  έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6  να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου  στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Έκτακτη) Δευτέρα 11/12/2017, ώρα 10:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (Έκτακτη) Παρασκευή 08/12/2017, ώρα 14:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-12-2017
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Προβολής Ανακύκλωσης

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Δήμος Λαρισαίων

Σχεδιάζουμε

μία σύγχρονη πόλη, που κάθε πολίτης θα χαίρεται να ζει σε αυτή

Αναπτύσσουμε

κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες και τους επισκέπτες

Δίνουμε έμφαση

στην παιδεία, τον πολιτισμό και στην ενίσχυση των θεσμών

Υλοποιούμε

έργα υποδομών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης

Ενημερωθείτε από το Δήμο Λαρισαίων

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ