sandal logo

larissa

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης-Άνοιξης διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και η Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ., σε συνεργασία με την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, την Ε.Λ.Β.Ε. και τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 19.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, (Ρούσβελτ 59).

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα: «1974-2024: Πενήντα χρόνια ιστορίας και προσφοράς της παιδικής Λογοτεχνίας», θα κάνει ο κ. Γεώργιος Δ.Καψάλης, Ομότιμος καθηγητής, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων ο κ. Ιωάννης Μαρονίτης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β.Ε. κ. Ελευθέριος Μουφτόγλου.

Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μέλη της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ., του Θεατρικού Εργαστηρίου «Φαέθων» Ανατολικής Ρωμυλίας Λάρισας, καθώς και από εκπαιδευτικούς και μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 5ο Λύκειο Λάρισας και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Σ.Κ. Λάρισας. Θα συμμετέχουν σχήματα κλασικής μουσικής, τραγουδιού a cappella, καθώς και η χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας, με μουσικό την κ. Μάγδα Ζαχαρίου. Επίσης, θα εκτεθούν έργα του εξαίρετου ζωγράφου κ. Δημήτρη Κυριάκου. Η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς από το παιδικό τμήμα του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας «ο Κατσαντώνης», με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Σαμουρέλη. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν η Πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και η Γενική γραμματέας κ. Βασιλική Καρατάσιου -Τσιώλη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1