sandal logo

larissa
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Εκδηλώσεις
  • Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τα 100 χρόνια της «Ελευθερία» και τα 20 χρόνια του Οικοτροφείου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τα 100 χρόνια της «Ελευθερία» και τα 20 χρόνια του Οικοτροφείου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της εφημερίδας «Ελευθερία» και 20 χρόνων λειτουργίας του Οικοτροφείου «Ελευθερία», ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιούν εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.

Στη διάρκεια της συναυλίας, οι μαθητές - μέλη της Big Band του και το Σύνολο Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα παρουσιάσουν μια εξαιρετική επιλογή από κλασικές αλλά και σύγχρονες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» κ. Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας κ. Έρη Καλογεροπούλου.

ΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

To Οικοτροφείο «Ελευθερία» ανεγέρθηκε με δωρεά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» του αείμνηστου εκδότη Παναγιώτη (Τάκη) Δημητρακόπουλου, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ ο αρχικός του εξοπλισμός αποκτήθηκε από ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων και ιδιωτών της πόλης μας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002 και αποτελεί μια από τις πρώτες εξειδικευμένες δομές που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα για ενήλικα άτομα με αυτισμό, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της λαρισαϊκής κοινωνίας.

Η BIG BAND ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας λειτουργεί από το 2004 υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Νίκου Βασιλάκη με κύριο εκπαιδευτικό σκοπό τη διδασκαλία και την εφαρμογή στην πράξη της

πολυφωνίας και αρμονίας από ένα σύνολο μουσικών οργάνων, τη σύμπραξη των μαθητών διαφόρων ηλικιών, την ερμηνεία, την εκτέλεση και τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική.

Το σύνολο μετρά στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε δραστηριότητες του σχολείου αλλά και εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις της Περιφέρειας, του Δήμου Λαρισαίων, Βόλου, Κερκυραίων, Ξάνθης όπως και στο εξωτερικό (Συναυλία στη Τζαζ Μουσική Σχολή EJMA της Λοζάνης), αποδεικνύοντας τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο όσον αφορά στην ερμηνεία και στην εκτέλεση ενός πλουσίου ρεπερτορίου Ελλήνων και ξένων συνθετών από την τζαζ, ποπ, ροκ, έντεχνη αλλά και σύγχρονη μουσική, γεμάτο χρώματα και ατελείωτες συγκινήσεις.

H Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας απέσπασε 1ο βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ το 2018.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Σύνολο Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Λάρισας αποτελείται από μαθητές της τάξης του ακορντεόν του σχολείου, τους οποίους πλαισιώνουν μαθητές της τάξης του φλάουτου, του βιολιού και της κιθάρας.

Το Σύνολο Ακορντεόν έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις- συναυλίες στο χώρο του σχολείου και σε άλλους χώρους στη Λάρισα, ενώ σημαντική καλλιτεχνική στιγμή στην πορεία του αποτέλεσε η συναυλία-αφιέρωμα στη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, η οποία βρέθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και συνέπραξε με τους μαθητές.

Το Σύνολο Ακορντεόν έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις και συνεργασίες με φορείς, με σημαντικότερη αυτή με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του συνόλου είναι οι κυρίες Ευαγγελία Ζαπίτη και Χάιδω Ευθυμίου.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ BIG BAND

Το σύνολο αποτελούν οι μαθητές: Δακής Δημήτριος, Ιωαννίδης Ειρηναίος, Καραγιάννης Δημήτρης, Καρακαξάς Μιχαήλ- Άγγελος, Χαλκιάς Μιχάλης, Γκόγκος Αλέξανδρος, Γκοτζιάς Σωτήριος, Ντικούδη Ευμορφία, Τζίκας Μάξιμος, Ανδριτσόπουλος Βησσαρίων – Μάριος, Γιβροπούλου Σοφία, Ευρενίδη Ελισάβετ – Διονυσία, Λύγδα Ναταλία, Μόκας Ανδρέας, Οικονόμου Θωμάς, Κουλιόπουλος Αστέριος, Κωστοπούλου Γεωργία, Πατσαδάκης Γιώργος, Στεργίου Ανθένια, Αμελίμπια - Περρής Κων/νος, Γκαραγκουνούλης Δημήτριος, Δεδικούσης Νικόλαος, Καράτζιος Θεόδωρος, Κούριας Γεώργιος, Οικονόμου, Βασίλειος, Χαλκιάς Νικόλαος, Χατζόγλου Αικατερίνη, Δαυλής Θεόδωρος, Ιωαννίδης Απόστολος, Καμπά Ιωάννα. Γ2 Λυκείου: Κούρτης Πέτρος, Γ3 Λυκείου: Σιμιτσής Μηνάς, Τσιμούλη Εβελίνα, Φωτίου Γιώργος.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

ΦΛΑΟΥΤΟ: Γκαραγκουνούλη Ραφαέλα, Γκερμπεσιώτη Ζωή.

ΒΙΟΛΙ: Γκερμπεσιώτη Ευαγγελία, Σωτηρίου Κωνσταντίνος, Χατζέλας Ζαφείρης.

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ Ι: Δαμασιώτη Ραφαηλία, Δεδικούση Μαρία, Καλαμπούκας Ανδρέας, Καλογήρου Βαϊα, Καρανάσιου Ευαγγελία, Καρανάσιου Χαρά, Τασιάνας Βαϊος, Χρυσικού Μαρία.

ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΙΙ : Αλμπάλα Έρρικα, Λιτοσελίτη Βαϊα, Παντικίδης Στρατής, Παπαλέξη Κατερίνα, Τάχος Μιχαήλ, Τσολάκη Δανάη, Χρυσικού Φιλοθέη.

ΚΙΘΑΡΑ: Γάκης Γεώργιος, Ζιάκας Αντώνιος, Καμτσιούλη Βασιλική , Κουλιοπούλου Ανδρομάχη , Χατζέλας Ειρηναίος.

ΠΙΑΝΟ: Ευθυμίου Χάιδω.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Ζαπίτη Ευαγγελία.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1