sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Στη Λάρισα Αντιδήμαρχοι της Φουενλαμπράδα για το πρόγραμμα SHARE – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο

Στη Λάρισα Αντιδήμαρχοι της Φουενλαμπράδα για το πρόγραμμα SHARE – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η αλληλεγγύη γενεών, οι ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αλλά και οι ανάγκες κοινωνικής στέγασης των νέων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα, με Αντιδημάρχους της ισπανικής πόλης Φουενλαμπράδα (περιοχή Μαδρίτης, Ισπανία), που επισκέφθηκαν τη Λάρισα, το πρωί της Τετάρτης, 13 Μαρτίου 2024.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να διερευνήσουμε καινούριες λύσεις για τις πόλεις μας, τόσο με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, όσο και με όρους κοινωνικής ενσωμάτωσης. Η ενίσχυση και η βελτίωση των υφιστάμενων πολιτικών και στρατηγικών, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, είναι το ζητούμενο -στο επίκεντρο των δράσεων και πρωτοβουλιών είναι πρώτα απ’ όλα οι πολίτες», σημείωσε ο κ.Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη της ισπανικής αντιπροσωπείας έγινε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SHARE (Sustainable Housing Accommodation for a Regenerative Exchange), στο οποίο μετέχει ως transfer εταίρος ο Δήμος Λαρισαίων, μαζί με αντίστοιχους δήμους από την Ιταλία (Τέραμο) και τη Λιθουανία (Βίλνιους), πόλεις με συμπληρωματικά χαρακτηριστικά σε αυτά της Φουενλαμπράδα.

Στη συνάντηση, κατά την οποία έγινε και ανταλλαγή συμβολικών δώρων, από την πλευρά της ισπανικής πόλης μετείχαν οι κκ. Monica Sebastian Perez, Αναπληρώτρια Δήμαρχος, Ana Maria Perez Santiago, Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, Alvaro Jose Revilla Castro, Γενικός Διευθυντής για την Κοινωνική Πολιτική, Alba Iglesias Clavito, Γραφείο Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων, Χαράλαμπος Σαμαντζής, Υπεύθυνος για το έργο εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων και Ελένη Βεζαλή, συνεργάτης του προγράμματος.

Στη συνέχεια, η ισπανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Μύλο του Παππά, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτη Δαλαμπύρα που παρουσίασε αναλυτικά στις δομές Κοινωνικής Πολιτικής και τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Λαρισαίων.

240315 dimarxos ispanoi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1