Δεύτερη συνάντηση εργασίας του προγράμματος URBACT III Playful Paradigm

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, η δεύτερη συνάντηση εργασίας των τοπικών φορέων σχετικά με το έργο «Playful Paradigm», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Urbact III και στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της Δ/σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας-ΔΗΚΕΛ και του Προγράμματος ESTIA, του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Λαρισαίων, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Πηνειός», του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.), του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Βασίλης Μητσιός, ως συντονιστής της Τοπικής Ομάδας Δράσης, παρουσίασε την πορεία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Udine στην Λάρισα, τόσο στην συγκέντρωση και ανάδειξη δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας, όσο και στην λειτουργία βιβλιοθήκης παιχνιδιών στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το τελευταίο μάλιστα συμφωνήθηκε η επίσκεψη στελεχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όσο και της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στην πόλη του Udine εντός του Νοεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθούν αντίστοιχα για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Παιχνιδιών στην Ιταλική πόλη.

Τέλος, η κα Ευαγγελία Γκουντρουμπή από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με την 3η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η και 2η Οκτωβρίου στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν δράσεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κλαϊπέδα, καθώς και δράσεις που στοχεύουν στην ενσωμάτωση Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων.

Το έργο «Playful Paradigm» είναι ένα δίκτυο μεταφοράς (Transfer Network) που αφορά την Καλή Πρακτική της πόλης του Udine, που χρησιμοποιεί τα «παιχνίδια» ως έναν ευέλικτο και καινοτόμο τρόπο για τη δημιουργία μιας υγιούς και βιώσιμης πόλης.

Το εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από τις ακόλουθες πόλεις:
1. Δήμος Udine (Ιταλία) Επικεφαλής εταίρος
2. Δήμος Cork (Ιρλανδία)
3. Δήμος Klaipeda (Λιθουανία)
4. Δήμος Esplugues de Llobregat (Ισπανία)
5. Δήμος Viana do Castelo (Πορτογαλία)
6. Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα)
7. Δήμος Katowice (Πολωνία)
8. Δήμος Novigrad (Κροατία)

Κατά τη διάρκεια του έργου (24 μήνες) οι συμμετέχουσες πόλεις θα αξιολογήσουν τις δυνατότητες μεταφοράς καλών πρακτικών στις δικές τους συνθήκες, την προσαρμογή και υιοθέτηση μεθοδολογιών, πρακτικών και εμπειριών σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς που θα επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.larissa-dimos.gr/el/urbact-iii-playful-paradigm

Για επικοινωνία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Λία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαϊδου.