sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

22-02-2019
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την Agrothessaly

• «Η έκθεση εκτοξεύεται», τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης κατά την επίσκεψή του στην Νεάπολη

• Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ.

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, για τη διοργάνωση της έκθεσης για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly, ενώ το πρωί της Παρασκευής, στην Νεάπολη βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Παν. Νταή. Ως γνωστόν, η Agrothessaly διεξάγεται στην Λάρισα απο την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO και είναι η δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με τη συγκεκριμένη μορφή. Την απόλυτα επιτυχημένη σύμπραξη του Δήμου με την ΔΕΘ - Helexpo αντανακλούν τα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης.

Η εικόνα εξάλλου όπως αποτυπώνεται σήμερα στο χώρο της Νεάπολης, αποδεικνύει την δυναμική και το μέγεθος της έκθεσης. Ειδικότερα, η 12η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ αναμένονται και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Σε δηλώσεις του από τον χώρο της Νεάπολης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε πως «η έκθεση φαίνεται ότι εκτοξεύεται» συμπληρώνοντας πως η διοργάνωση περνά πλέον σε άλλο επίπεδο και με άλλα χαρακτηριστικά». Επίσης νακοίνωσε πως επόμενος στόχος του Δήμου και της ΔΕΘ HELEXPO, είναι να πιστοποιηθεί η Agrothessaly σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τον παγκόσμιο οργανισμό εκθέσεων, ώστε να γίνει στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού και κτηνοτροφικού αντικειμένου.

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις της ΔΕΘ – ΗELEXPO, αφού σε πρόσφατη συνέντευξη για την παρουσίαση της έκθεσης, στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η Agrothessaly έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντρικής έκθεσης και όχι μιας περιφερειακής, ενώ χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση κορυφαία. Σημείωσε δε πως οι περιφερειακές εκθέσεις αποτελούν στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Νταής στην φετινή διοργάνωση θα μετέχουν και 8 – 10 start up επιχειρήσεις του προγράμματος Digital Greece.
Σημειώνεται πως στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

22-02-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 28/02/2019, ώρα 10:00

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2019
Την ΕΔΑΘΕΣΣ μηνύει ο Δήμος Λαρισαίων

Εντολή για κατάθεση αγωγής κατά της ΕΔΑΘΕΣΣ, για τομές που πραγματοποίησε η εταιρεία σε πεζοδρόμο της ανακατασκευασμένης οδού Μανδηλαρά, έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μετά από ενημέρωση που είχε από τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργών κ. Γ. Σούλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί συνεργείο της ΕΔΑΘΕΣΣ, πραγματοποίησε τομή σε τμήμα πεζοδρομίου της οδού Μανδηλαρά. Αμεσα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμος Λαρισαίων, επικαλείται για άλλη μια φορά την συμφωνία και τη σχετική αλληλογραφία που είχε γίνει προς τη ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στην σχετική αλληλογραφία αναφέρεται πως ναι μεν μπορεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η ΕΔΑ ΘΕΣΣ να εξαιρείται από την υποχρέωση έκδοσης άδειας εκσκαφής για τις εργασίες που πραγματοποιούνται εντός των ορίων του δήμου μας, ωστόσο περιγράφονται συγκεκριμένες προδιαγραφές για την αποκατάσταση των τομών.

Στα ίδια έγγραφα ωστόσο, τονίζεται ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία τομή στους δρόμους όπου έχει γίνει ολική ανακατασκευή όπως είναι η Μανδηλαρά, Ηπείρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Βενιζέλου – Φιλελλήνων, και επομένως ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του ως προς τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σας.»

             

 

 

 

22-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών-εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Δευτέρα 25/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


•28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)

•Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

•Βουλγαροκτόνου (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

•Ιάσονος (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)

21-02-2019
Εκπαιδευτικό σεμινάριο - «Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια ομάδα Ενηλίκων» από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών

Συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα επιμόρφωσης για το προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου των Πολιτών και την υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) – παράρτημα Λάρισας ξεκίνησε ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος του σεμιναρίου: «Τι σημαίνει εκπαιδεύω μια ομάδα ενηλίκων».

Εισηγητής του προγράμματος ο κος Μπάρλος Αποστόλης θεολόγος, εκπαιδευτής ενηλίκων, πρώην παιδαγωγικός σύμβουλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Θεσσαλίας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», παρουσίασε στους εκπαιδευόμενους τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία της διά βίου μάθησης, τα κίνητρα και τις ανάγκες των εκπαιδευομένων, τις εκπαιδευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται αλλά και τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν Κοινωνικοί επιστήμονες των ΚΑΠΗ, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του τμήματος Διά Βίου Μάθησης, αλλά και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε ηλικιωμένους όπως μαθήματα Η/Υ, μαθήματα τοπικής ιστορίας, ελληνικής γλώσσας σε ρομά για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια κ.α.

Ο σκοπός αυτών, αλλά και άλλων μελλοντικών παρεμβάσεων είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, η προώθηση της δημοκρατίας, της συνεργασίας, του πολιτισμού και της γνώσης των πολιτών σε ζητήματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του "Πανεπιστημίου των Πολιτών", στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος, στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
f: Larissa City - H Πόλη που Μαθαίνει.

 

21-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-02-2019
Συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με το Λαογραφικό Μουσείο

200 χρόνια από την Επανάσταση 1821

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου προκειμένου να επισφραγισθεί η συνεργασία του ΕΙΜ και του ΛΙΜΛ, με τη συνδιοργάνωση στη Λάρισα της περιοδεύουσας έκθεσης του ΕΙΜ για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα του 1821.

Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ Δήμητρα Κουκίου - Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης, Ιφιγένεια Βογιατζή - Υπεύθυνη Επιμελήτρια Μόν

ιμων Εκθέσεων και Άρτεμις Σταματέλου - Επιστ. Συνεργάτιδα (Τομέας Προγραμμάτων & Χορηγιών), επιβεβαίωσαν την επιλογή του ΛΙΜΛ και την πρόθεσή τους, να αναπτύξουν την έκθεση στο χώρο των περιοδικών εκθέσεών του, αξιοποιώντας κάθε είδους εξοπλισμό, που μπορεί να διαθέσει το Μουσείο και εξυπηρετεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση της έκθεσης, καθώς και τυχόν υλικό από τις συλλογές του ΛΙΜΛ που συνομιλεί με τις θεματικές της έκθεσης.


Ο σχεδιασμός της έκθεσης από πλευράς ΛΙΜΛ ορίστηκε από τη διευθύντρια κ. Φανή Καλοκαιρινού για τις θεματικές ενότητες: «Υπόβαθρο και Προετοιμασία του Αγώνα», «Τα του δράματος πρόσωπα και γεγονότα », «Προβολή και Ακτινοβολία», «Μια κοινωνία σε πόλεμο» και «Γι’ αυτά πολεμήσαμε: το διακύβευμα και οι συνέπειες» που βρίσκονται σε συνάφεια με τον χαρακτήρα του Μουσείου.

Η όλη συνεργασία υποστηρίχθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνο Σάπκα και από την πρόεδρο του Συλλόγου του ΛΙΜΛ κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.

Η έκθεση που σχεδιάζει το ΕΙΜ και θα εγκαινιασθεί τον Μάρτιο του 2021 στην έδρα του στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, αναδεικνύει σε μια ενιαία αφήγηση τη θέση της Επανάστασης στη διεθνή συγκυρία, τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές, όψεις της κοινωνίας και του πολιτισμού, καθώς και τον ρόλο του Αγώνα στη διαμόρφωση του ελληνικού κράτους και τη συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας.
Θα αναπτύσσεται σε επτά θεματικές ενότητες μέσα από τα κειμήλια του Μουσείου, σπάνιο αρχειακό υλικό και πρωτότυπα ερμηνευτικά μέσα.

 

21-02-2019
Μουσικότροπο 2019 - Αναβάλλεται η συναυλία της Camerata Junior


Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και για την ασφάλεια των παιδιών που συμμετέχουν στην Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο, αναβάλλεται.

Γνωστοποιείται ότι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Τα εργαστήρια που έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους, ή να τα κρατήσουν για τη συναυλία της Κυριακής 17 Μαρτίου.

21-02-2019
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ενημερώνουν τους μαθητές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

 

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στην οργάνωση και υλοποίηση της διανομής τροφίμων στους δικαιούχους, μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, παρέχοντας την τεχνογνωσία που απέκτησαν από την πλούσια εμπειρία τους σε κοινωνικές δράσεις και προσφέροντας εθελοντική εργασία.Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, συμπεριλαμβάνονται και ενημερωτικές επισκέψεις σχολείων.


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ενημέρωσαν, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, τους μαθητές της Ε1 τάξης του 4ου Δημ. Σχολ. Λάρισας τόσο για τις δράσεις τους, όσο και για τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.


Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσδοκούμε να τα παρακινήσει να γίνουν και τα ίδια εθελοντές αλλά να μεταφέρουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και στους γονείς τους, για να ενεργοποιηθούν εθελοντικά κι εκείνοι.

 

 

20-02-2019
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21-02-2019 και ώρα 14.15μ.μ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και σας καλούμε να προσέλθετε στις 22-02-2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:15μ.μ. στο Δημαρχείο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση των θεμάτων της αναβαλλόμενης συνεδρίασης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Τάχος Δημήτριος

20-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Πέμπτη 21/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:


• 28ης Οκτωβρίου (από Ηπείρου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)
• Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)

20-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Διαγωνισμός Προμήθειας: Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη επείγουσων αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης του 13ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τεύχος της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για τα σχέδια λεπτομερειών ΟΣΚ, πατήστε ΕΔΩ

Για την κάτοψη του 13ου Νηπιαγωγείου, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (TEΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

20-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
20-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-02-2019
Μουσείο με μουσείο...σμίγει

Μουσείο με μουσείο... σμίγει!


Λένε πως βουνό με βουνό δε σμίγει. Δε συμβαίνει το ίδιο με τα μουσεία που όταν... σμίγουν, γίνονται θαύματα!
Oλοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι δράσεις στα δυο Μουσεία που στεγάζονται στον Μύλο του Παππά.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Μουσείο Κούκλας υποδέχτηκαν εκατοντάδες μαθητές την προηγούμενη εβδομάδα

γεμίζοντας τους χώρους τους με κούκλες, σιτάρι και όμορφες αναμνήσεις.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» από το φημισμένο Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σ’ έναν αλευρόμυλο σε μικρογραφία κουκλοθεατρικού σκηνικού!

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων παρατηρώντας, σε πραγματικό μέγεθος, τον τρόπο που στο παρελθόν λειτουργούσε ο Μύλος και κυριολεκτικά ..βομβάρδισαν τις ξεναγούς με τις ερωτήσεις τους για τον αγαπημένο τους προορισμό στο κέντρο της πόλης, το

ν Μύλο του Παππά.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε κατασκευή δακτυλόκουκλας με πηλό και σιτάρι στο κεντρικό κτίριο του Μύλου, όπου κατασκευάστηκαν 500 περίπου χειροποίητες δακτυλόκουκλες, έμπνευση για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό που επιθυμεί να χρησιμοποιείται το κουκλοθέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο στη σχολική τάξη .

Τέλος, οι μαθητές με τις δικές τους μαγικές κούκλες στα δάκτυλα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Κούκλας, παρατηρώντας και μαθαίνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι κούκλες κατασκευάζονται αλλά και ζωντανεύουν με φώτα και μουσική στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παππά.

 

       

20-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Επισκευή - Συντήρηση του 1ου ΣΕΚ και του 7ου ΕΠΑΛ

Για το κείμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού, πατήστε ΕΔΩ

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (TEΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο μελέτης δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της ειδικής συγγραφής υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις προμετρήσεις επισκευής - συντήρησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για το αρχείο της αντιστοίχισης άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ - ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

 

 

20-02-2019
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2019 - Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική

Δωρεάν εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά στο Μουσικότροπο

Στo πλαίσιo του φεστιβάλ Μουσικότροπο, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά που ανήκουν ηλικιακά στις τάξεις του δημοτικού σχολείου.
Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις αυτές είναι δωρεάν με την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ.

Εργαστήριο Comics
Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική
Όταν η τέχνη των comics συνδυάζεται με τη δύναμη του ζωντανού προφορικού λόγου μέσα από την αφήγηση, το αποτέλεσμα είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο συνδυάζουμε τα δύο αυτά αφηγηματικά μέσα με τον πιο αρμονικό τρόπο. Από τη μία συστήνουμε στα παιδιά την τέχνη των comics, τη δομή και τη λειτουργία τους, ενώ ταυτόχρονα αναλύουμε τη δύναμη της εικόνας. Στη συνέχεια ενθαρρύνουμε τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ιστορία με αφορμή τις νότες και τη μουσική.

Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library
Τοποθεσία: Μύλος του Παππά, 2ος όροφος
Ημερομηνία: Κυριακή 24/2/19
Ώρες:   10:00-12:00 (Για παιδιά Α΄ – Γ΄ Δημοτικού
            12:30-14:00 (Για παιδιά Δ' – ΣΤ΄ Δημοτικού)
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ, www.mousikotropo.grΠαράσταση Αφήγησης με ζωντανή δημιουργία comics
Όταν τα comics συνάντησαν τη μουσική
Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και ο Δημήτρης Κάσδαγλης ταξιδεύουν τα παιδιά στους δρόμους των comics και της μουσικής. Με αφορμή τα αγαπημένα παραμύθια "Οι μουσικοί της Βρέμης" και "Ο καμπουράκος και τα ξωτικά", οι νότες μπλέκουν με τα σκίτσα σε διαδραστικά εργαστήρια και παραστάσεις.
Μια αφηγήτρια και ένας δημιουργός comics συναντιούνται για να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει μοναδικά το λόγο με την εικόνα.
Παραμύθια και ιστορίες με αφετηρία τη μουσική ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι ήρωες ζωντανεύουν από το χέρι του δημιουργού comics. Η αφηγήτρια εξιστορεί το παραμύθι και ταυτόχρονα ο κομίστας ζωγραφίζει ζωντανά τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών.

Τοποθεσία: Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Ημερομηνία: Κυριακή 24/2/19
Ώρες: 16:00-17:00 και 17:30-18:30
Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν

Για γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, ισχύουν οι τιμές:
Για έναν γονέα 6€
Για δύο γονείς 10€

Για τη συμμετοχή στις παραστάσεις δεν απαιτείται εγγραφή
Παραγωγή-Επιμέλεια: Comicdom Press-Athens Comics Library


19-02-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τετάρτη 20/02/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και από ώρα 10:00 μέχρι 15:00, θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

• Κοραή (από Παναγούλη μέχρι 28ης Οκτωβρίου).
• 28ης Οκτωβρίου (από Κοραή μέχρι Κούμα).
• Παπακυριαζή (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Παναγούλη).

19-02-2019
Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - Έκθεση Ζωγραφικής "Αναφορά στην Γκουέρνικα" του Κυριάκου Κατζουράκη

19-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2019
Πίνακας Κατάταξης υποψηφίων για την πλήρωση 2 Θέσεων ειδικότητας ΠΕ Παιδιάτρων
18-02-2019
Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας διαμορφώνεται η οδός Ασκληπιού (από Μανδηλαρά εως τέρμα Ρούσβελτ)

Στο τμήμα από Μανδηλαρά έως τέρμα Ρούσβελτ – Ξεκινούν οι εργασίες

Ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργασίες διαμόρφωσης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Ασκληπιού, από το ύψος της Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με το τέρμα της οδού Ρούσβελτ.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη το πρωί της Δευτέρας, από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από όρους του Δήμου Λαρισαίων.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού από το ύψος της Μανδηλαρά έως την διασταύρωση με τη Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στα πλαίσια της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων το οποίο θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ΔΕΥΑΛ έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο αν. προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας, η αν. προϊσταμένη τμήματος κτιριακών έργων και αναπλάσεων κ. Μ. Κωτούλα και ο εκ των μελετητών κ. Ηλ. Πνευματικός.
 

 

 

 

 

 

18-02-2019
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών: "Πιστοποίηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων"

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της τεχνικής περιγραφής, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2019
Παραγωγική και ουσιαστική η διήμερη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρ. Ζορμπά στην Λάρισα

Αρχίζουν τα έργα στο Α’ Αρχαιο Θέατρο
Λαμπρά εγκαίνια για το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων


Ένα πλούσιο αλλά και ουσιαστικό διήμερο στην Λάρισα είχε η υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία εγκαινίασε το Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παπά, ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο, όπου δήλωσε πως το α΄ εξάμηνο του 2022 θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει την πρώτη παράσταση.

Επίσης κ. Ζορμπά μίλησε για την περιφερειακή πολιτική στον πολιτισμό, απευθυνόμενη σε εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και συλλόγων της Λάρισας, οι οποίοι κατεκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Α’ Αρχαιο Θέατρο

«Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το έργο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και να ξεκινήσει η λειτουργία του», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά κατά τη επίσκεψη της στο αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Η κ. Ζορμπά η οποία ξεναγήθηκε στο μνημείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Ζδρόλια, σημείωσε ότι οι εργασίες για το αρχαίο θέατρο ξεκινούν τους επόμενους μήνες, καθώς προστέθηκε και η πρόσβαση των ΑμεΑ. Επίσης, τόνισε ότι το αρχαίο θέατρο μετέχει στις διαδρομές των μνημείων της πόλης με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει μια συνολική εικόνα των μνημείων της Λάρισας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις από την πλευρά του δήμου που αφορούν το θέατρο. Όπως είπε, είναι σε πολύ καλό δρόμο η πορεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση των κτιρίων μπροστά στο αρχαίο θέατρο, οι παρεμβάσεις για ανάπτυξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και η χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτιστικών δομών που υπάρχουν πάνω από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Εγκαίνια Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων

Επίσης, εγκαινιάστηκε την Κυριακή από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της υπουργού στην πόλη της Λάρισας, με κίνητρο τη στρατηγική του υπουργείου για την περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού, τη σχέση του με την πολιτιστική κληρονομιά και το αίτημα για πολιτισμική δημοκρατία.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων λειτούργησε το 1893 ως πρωτοποριακός για την εποχή ατμόμυλος και είναι το σημαντικότερο μνημείο της νεότερης περιόδου της Λάρισας μέχρι και το τέλος της λειτουργίας του τη δεκαετία του 1980. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1989 σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα παραδοσιακής βιομηχανικής εγκατάστασης του 20ου αιώνα.

Σήμερα μέρος του Μύλου λειτουργεί ως ένα κέντρο πολιτισμού, όπου φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες ενώ στο χώρο στεγάζονται και λειτουργούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, σχολή χορού, εργαστήρια εικαστικών τεχνών, ένα μικρό θέατρο, η φιλαρμονική του δήμου, κινηματογραφική λέσχη, κουκλοθέατρο. Στο μουσείο μπορεί κανείς να δει αυθεντικά μηχανήματα, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα, κείμενα, διαγράμματα, φωτογραφικό υλικό, προβολή ντοκιμαντέρ για την καλλιέργεια του σιταριού και την παραγωγή αλεύρου, βίντεο με συνεντεύξεις από εργαζόμενους στην παλιά αλευροβιομηχανία.

Στο χαιρετισμό της η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι ο Μύλος του Παππά και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων «είναι ένα σύγχρονο μουσείο μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο αποτελεί το παράδειγμα του πολιτιστικού περιβάλλοντος», ενώ τόνισε πως το κτίριο όπου λειτουργεί το μουσείο «μας μιλάει για τους ανθρώπους που εργάστηκαν, για τα χρόνια που πέρασαν, αλλά και την πίστη που έδειξαν για την ολοκλήρωση του».
Στόχος της υπουργού είναι να συζητήσει με τους ανθρώπους της πόλης για την Περιφερειακή πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο, στον τομέα του πολιτισμού. Πρόσθεσε επίσης ότι «η Λάρισα διαθέτει πλέον σύγχρονες δομές πολιτισμού και με μεγάλη προσπάθεια έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις πολιτιστικές δομές της πόλης, όποτε δικαιούται να έχει ρόλο στον σχεδιασμό αυτής της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής».

Στη διήμερη επίσκεψή της στη Λάρισα η υπουργός πρωτοστάτησε σε δημόσια συζήτηση στο δημαρχείο της Λάρισας όπου ανέπτυξε τη στρατηγική του υπουργείου για την «Περιφερειακή Πολιτική του Σύγχρονου Πολιτισμού και την Πολιτισμική Δημοκρατία», στην οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπροσώπων από δραστήριους πολιτιστικούς φορείς, σε μια συζήτηση που κράτησε δύο ώρες στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου.

Η υπουργός επισκέφτηκε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα, παρακολούθησε την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο, στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Βίντεο απο τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, στο Μύλο του Παπά, απο την υπουργό Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά: https://www.youtube.com/watch?v=OreLVD2RsAU

18-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-02-2019
Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2019 - Φινάλε με πρωταγωνιστές τα παιδιά

Camerata Junior – Παιδική Χορωδία ΔΩΛ – Νίκος Κυπουργός

Με μία μεγαλειώδη συναυλία αναμένεται να σημάνει η λήξη του φεστιβάλ Μουσικότροπο, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Μια παιδική πανδαισία με περίπου 100 παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή του ΔΩΛ, σε μια σύμπραξη της Ορχήστρας Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου μας.

Τα παιδιά θα δώσουν το στίγμα του Πολιτισμού. Του Πολιτισμού που προκύπτει από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση!

Τα παιδιά όμως, θα υποστηρίξουν και το σολιστικό κομμάτι της βραδιάς.Δύο πολλά υποσχόμενοι ταλαντούχοι 12χρονοι πιανίστες, μαθητές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου θα ερμηνεύσουν ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ.

Η Camerata Junior - Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θεωρείται η καλύτερη νεανική ορχήστρα της χώρας μας.
Ιδρύθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και την διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης.

Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο νεανικό μουσικό σύνολο.

Η σύνθεση της Camerata Junior ανανεώνεται διαρκώς, καθώς οι μεγαλύτεροι μουσικοί αποχωρούν, συνεχίζοντας τις σπουδές ή την καριέρα τους, ενώ παράλληλα νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση. Η Ορχήστρα αριθμεί σήμερα 60 νέους και νέες, ηλικίας από 8 έως 25 ετών.

Την ορχήστρα διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος της Νίκος Χαλιάσας, ενώ μέρος της συναυλίας θα διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός σε δικά του έργα.
Η διδασκαλία και επιμέλεια της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ, είναι του Δημήτρη Καρβούνη.

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, Ώρα 8.30 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά 10:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση - 10€, 6€ (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

Ταμείο - 12, 8€ (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

  

18-02-2019
Ενεργοί Πολίτες - Ενημέρωση και συγκέντρωση καπακιών στο 42ο Νηπιαγωγείο

ΤΟ 42ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από τότε που υιοθετήθηκε η πρόταση ενός εθελοντή μας να συγκεντρώνουμε τα πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό έχουν περάσει τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μέχρι σήμερα μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των εθελοντών μας και των ευαίσθητων σε θέματα αλληλεγγύης και περιβάλλοντος συμπολιτών μας στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί τόνοι καπακιών.

Τα καπάκια παίρνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης. Τα χρήματα που συγκεντρώνουμε αναζητούν τον οικονομικά αδύναμο συμπολίτη μας για να του δώσουν μια ανάσα καθώς η απόκτηση του αναπηρικού αμαξιδίου θα εξυπηρετήσει μέρος των αναγκών του.

Μεταξύ όλων σημαντικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας ανήκει στις σχολικές μονάδες της πόλης μας. Πρόσφατα βρεθήκαμε στο 42ο Νηπιαγωγείο Λάρισας μετά από πρόσκληση των υπευθύνων νηπιαγωγών της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Ενημερώσαμε τους μικρούς μαθητές για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον και εισπράξαμε πολλά χαμόγελα και πολλές σακούλες με καπάκια.
Σας ευχαριστούμε , σύντομα θα έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τα καλά νέα. Βρέθηκε ο πρώτος που θα δεχτεί το δώρο ζωής!

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα!

 

 

18-02-2019
Αποκριάτικες δράσεις του Λαογραφικού Μουσείου

Στο πλαίσιο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα πραγματοποιήσει αποκριάτικες δράσεις για τα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, από 25/2 έως 1/3 2019 θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα «Αποκριάτικα Εφημεριδο-μασκαρέματα» για μαθητές της Α/βάθμιας εκπαίδευσης.

Αρχικά, τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα ήθη κι έθιμα της Αποκριάς και κατόπιν θα κατασκευάζουν αποκριάτικα καπέλα με ανακυκλώσιμα υλικά και παλιές εφημερίδες.
Καθημερινά, θα συμμετέχουν δύο ομάδες των 50 μαθητών, η μία στις 9 και η δεύτερη στις 11 το πρωί.

Στόχοι του προγράμματος:
•Τα παιδιά να ενημερωθούν για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς και θα αντιληφθούν τη συνέχεια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ελληνικής παράδοσης.
•Με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο, με χρήση εκπαιδευτικών τεχνικών –παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση και ρόλοι- να ενημερωθούν για τον Τύπο και τη δημιουργία μιας εφημερίδας.
•Να ευαισθητοποιηθούν για την αξία της ανακύκλωσης και να προσεγγίσουν με δημιουργικό τρόπο τη διαδικασία της αξιοποίησης των αναλώσιμων υλικών.
•Οι δράσεις αυτές, να συντελέσουν στην ανάπτυξη της αυτοαντίληψης και των δεξιοτήτων των παιδιών, στην αυτενέργεια, στην αυτονομία τους και στην ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, με τους εμψυχωτές του προγράμματος και τα εκθέματα.
Επίσης, στη διέγερση του ενδιαφέροντος και της προσοχής τους και στην καλλιέργεια του αισθητικού τους κριτηρίου και του συναισθηματικού τους κόσμου.
•Τέλος, να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους και να τα ψυχαγωγήσουν.

Το πρόγραμμα είναι ευέλικτα σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο, ώστε να απευθύνεται σε σχολικές ομάδες όλων των τάξεων της Α/ βάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο τηλέφωνο : 2410-239446.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διάρκεια δράσης: μία ώρα.

15-02-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 21/02/2019, ώρα 14:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-02-2019
ΔΗ.ΚΕ.Λ - Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων για την πλήρωση 2 θέσεων κοινωνικών λειτουργών
15-02-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ Νομού Λάρισας

Συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ Νομού Λάρισας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
Τα τρόφιμα παρέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Αλέξανδρος Τζιούρης ενώ τα παρέλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πρόνοιας κ Μιχάλης Αναστασίου ο οποίος και ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και στελέχη της Δομής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

15-02-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από INTERCOMM FOODS

Σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προχώρησε η εταιρεία INTERCOMM FOODS για τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Την εταιρεία επισκέφτηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κ. Αναστασίου Μιχάλης και ο υπεύθυνος του κοινωνικού Παντοπωλείου κ .Γαντζούδης Θεόδωρος. Tα προϊόντα παρέδωσε ο κ. Σεβδαλής Βαγγέλης από το τμήμα προμηθειών.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.2410-255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410-680243 (Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α).

15-02-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 21/02/2019, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-02-2019
Με «έξυπνο» σύστημα ελέγχου των πεζοδρόμων η πόλη της Λάρισας

• Υπεγράφη η σύμβαση του έργου ύψους 1,1, εκατ. ευρώ.

• Απ. Καλογιάννης: Η πρώτο σοβαρή προσπάθεια της Λάρισας στην κατεύθυνση της «εξυπνης πόλης

• Λυκ. Αντωνόπουλος - Διευθυντής ICT Ομίλου ΟΤΕ : «Δεν έχει πραγματοποιηθεί στην χώρα αντίστοιχο έργο – Χαρά και τιμή για τον ΟΤΕ η υλοποίησή του»

Στον αστερισμό της «εξυπνης πόλης» εισέρχεται δυναμικά η πόλης της Λάρισας, αφού το ερχόμενο Φθινόπωρο η πόλη θα διαθέτει σύστημα πρόσβασης στα πεζοδρομημένα τμήματα του κέντρου, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο δημαρχείο. Το έργο θα υλοποιήσει ο όμιλος ΟΤΕ ενώ η συμβαση υπεγράφη από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και από τον κ. Λυκούργο Αντωνόπουλο, διευθυντή ICT (Information and communications technology) του ομίλου ΟΤΕ, παρόντος και του αντιδημάρχου κ. Δημ. Μαβίδη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ περίπου και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο των σημαντικών αλλαγών που υλοποιούνται στο ευρύτερο κέντρο, ενώ χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου με 680.000 ευρώ και από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Θεσσαλίας με το ποσό των 450.000 ευρώ.

Επίσης, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί στην ουσία το πρώτο αλλά μεγάλο και καθοριστικό της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης». Στο πλαίσιο του έργου δημιουργείται και το κέντρο ελέγχου του Δήμου με τη βασική πλατφόρμα εφαρμογών, όπου θα συνδεθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα αφορούν βασικές λειτουργίες της πόλης.

Σύμφωνα με την μελέτη το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης θα αφορά τις δυο πεζοδρομημένες περιοχές του εμπορικού κέντρου και της περιοχής του Φρουρίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης, αφού, όπως τόνισε το συγκεκριμένο έργο προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε εδώ και δυο χρόνια, ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και εμπόδια. «Σήμερα, ωστόσο, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί επίσης την πρώτη σοβαρή προσπάθεια της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης». Το Κέντρο ελέγχου του Συστήματος θα λειτουργεί στο Δημαρχείο σε 24ωρη βάση και σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης δήλωσε πως το επόμενο έργο στον τομέα της «εξυπνης πόλης» θα αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση για 1300 θέσεις στον κεντρικό τομέα.

14-02-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 20/02/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-02-2019
Ολοκληρώθηκε το 3ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Λαογραφικό Μουσείο

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 3ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

H επιμόρφωση συνδιοργανωθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, τη Δ/νση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ΠΕ Λάρισας- ΟΚΑΝΑ. Πραγματοποιήθηκε δε, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπ/σης Π. & Δ. Θεσσαλίας.

Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την Πρόληψη.

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό.

Αρχικά έγινε εισαγωγή για τη Δημιουργική Γραφή από την Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κων/να Χατζημίχου και για το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη Δ/ντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Το Μουσείο στήριξε τα σεμινάρια υλικοτεχνικά με κατάλογο της έκθεσης και άλλο σχετικό υλικό.

Στο σεμινάριο δίδαξαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ: Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος, Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής το Εργαστήρι Ζωής, Δέσποινα Μήτσιου, Φιλόλογος-Εκπαιδεύτρια στο Εργαστήρι Ζωής, Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.

Παράλληλα το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», οργάνωσε και υλοποιεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2018-19 δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα: Μαθαίνουμε για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»... του Τύπου και Μια γάτα από εφημερίδες.

Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, σχεδιασμένα ώστε να απευθύνονται σε σχολικές ομάδες όλων των τάξεων, προσαρμοσμένα στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο είτε της Α’βάθμιας είτε της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις στους συμετέχοντες.

 

14-02-2019
Μαθητές από τέσσερις χώρες στο Λαογραφικό Μουσείο

Στo πλαίσιo των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οργανώνει το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε σχέση με την περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», πραγματοποιήθηκε workshop για μαθητές που συμμετείχαν σε Πρόγραμμα ΚΑ2 ανταλλαγής μαθητών ERASMUS.
Το πρόγραμμα αφορά στη Σχολική εκπαίδευση και τη συνεργασία σχολείων με τίτλο «Πρόγραμμα WISA».

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και 40 μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου, από 4 διαφορετικές χώρες: Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα. Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι «Γραμματισμός στα Media» και σχετίζεται άμεσα με την έκθεση για τον Τύπο που παρουσιάζεται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο.


Μαθητές κα εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση όπου ενημερώθηκαν για τη σημασία του Τύπου ως παράγοντα πληροφόρησης διαχρονικά. Ειδικότερα πληροφορήθηκαν για την ιστορία του Τύπου στη Θεσσαλία που άρχισε τις πρώτες ημέρες μετά την απελευθέρωσή της, το 1881. Είδαν σπάνια φύλλα προερχόμενα από το Αρχείο του ΛΙΜΛ και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη στον τρόπο εκτύπωσης, για τη δομή και τη θεματολογία μιας εφημερίδας και συζήτησαν για την ελευθερία του Τύπου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ΜΜΕ γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές αλληλεπέδρασαν μεταξύ τους αλλά και με το διαδραστικό έκθεμα, που τους έδωσε τη δυν

ατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία, ενώ μέσα από το σύγχρονο ολόγραμμα, ζωντάνεψε μπροστά τους ο τρόπος που λειτουργούσε μια εφημερίδα και οι άνθρωποι που την εμψύχωναν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή ενός άρθρου, σε κενή στήλη ενός πρωτοσέλιδου μιας ειδικής έκδοσης της εφημερίδας. Μετά από συζήτηση, δόθηκαν στους μαθητές οι εξής τρεις τίτλοι, εμπνευσμένοι από πρωτότυπα πρωτοσέλιδα που εκτίθενται στην περιοδική έκθεση: Earthquake of magnitude 6,6!, People stop wasting water.., Celebrations everywhere after a football match.

Οι μαθητές, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, πήραν το ρόλο του δημοσιογράφου και εξέθεσαν τα γεγονότα με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Το workshop σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, με τη συνδρομή των κ.κ. Έφης Στατήρα και Γιούλας Στεργιούλα.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς συνόδευαν οι καθηγητές του Λυκείου Μακρυχωρίου κα Ζέτα Τσέγκα και ο κ. Στυλιανός Ντούσιος.

 

14-02-2019
Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων κλειστό για το κοινό από τις 13-16/2/2019

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από τις 13/2 έως και τις 16/2/2019, λόγω απαραίτητων εργασιών εν όψει των εγκαινίων. Το Μουσείο πρόκειται να εγκαινιαστεί επισήμως την Κυριακή 17-2-2019 στις 12:30 μ.μ. παρουσία της υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Ζορμπά.

13-02-2019
Συνοπτική Κατάσταση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2019 της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα

Για το κείμενο πατήστε ΕΔΩ

13-02-2019
Κοινωνικό Φαρμακείο - Προσφορά φαρμάκων από το Σωματείο Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ.

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ. (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας ),ο Πρόεδρος κος. Αναστάσιος Παν. Παπαβασιλείου και το μέλος κα Θεοδώρα Λάμπρου επισκέφτηκαν το κοινωνικό φαρμακείο και παρέδωσαν φάρμακα στα στελέχη της κοινωνικής Δομής του Δήμου μας. Ο πρόεδρος του Σωματείου κος Παπαβασιλείου συνεχάρη το προσωπικό του φαρμακείου για τη δουλεικαι σημείωσε: «Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ. σε συνέχεια των κοινωνικών παρεμβάσεων αποφασίσαμε να συνδράμουμε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, τις οποίες στηρίζει. Ευθύνη του πρώτου κοινωνικού κλάδου της πόλης μας είναι να δηλώνει παρών για να συνεργάζεται με τους λοιπούς κοινωνικούς φορείς της πόλης μας σε μία δύσκολη εποχή για τους συμπολίτες μας».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, κος Κων/νος Τσαούσης, και ο υπεύθυνος του τομέα υγείας του Δήμου κος Θοδωρής Κυρόπουλος.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργούν προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και κυρίως, αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Φαρμακείο στο τηλ:2410-626123, 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου και με τον

13-02-2019
Στη Λάρισα η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά θα επισκεφθεί την Λάρισα το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Η κ. Ζορμπά, την Κυριακή θα εγκαινιάσει το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στο Μύλο του Παπά, ενώ το Σάββατο το απόγευμα θα μιλησει σε εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της πόλης για την «Περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού και πολιτισμική δημοκρατία».

Η κ. Ζορμπά κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Λάρισα θα επισκεφθεί το Α’ Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ θα παρακολουθήσει και την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο».

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/2019

  • 12:00 μ. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας
  • 17:00   Ομιλία της Υπουργού Πολιτισμού σε πολιτιστικούς φορείς με θέμα «Περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού και πολιτισμική δημοκρατία – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων
  • 21:00  Παρακολούθηση παράστασης Θεσσαλικού Θεάτρου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2/2019

  • 10:00 π.μ       Επίσκεψη – ξενάγηση στο Α’ Αρχαίο Θέατρο                   Λάρισας
  • 11:00 π.μ.         Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας
  • 12:30 μ.μ         Εγκαίνια Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παπά
  • 14:00                   Επίσημο Γεύμα.
13-02-2019
Πρεμιέρα για την παράσταση "Ο Γλάρος", μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ - Ιωαννίνων και του Θεσσαλικού Θεάτρου (Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00 μ.μ.)

Αντόν Τσέχωφ
«Ο Γλάρος»
(Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και της ΔΗ.ΘΕ.Κ.Ε. ΔΗΜ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

 Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ - Ιωαννίνων και το Θεσσαλικό Θέατρο (Δη.Θε.Κ.Ε.Δήμου Λαρισαίων) ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τον «Γλάρο» του Αντόν Τσέχωφ (1895), ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στα Γιάννενα, στις 19/1/2019 και μετά από σειρά παραστάσεων, θα συνεχίσει τη διαδρομή της με παραστάσεις στη Λάρισα, κάνοντας έναρξη στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ», την ΤΡΙΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019.
 
Ένα έργο στο οποίο επιστρέφουν και ξανα-επιστρέφουν κορυφαίοι δημιουργοί, καθώς μιλά με χιούμορ και αδυσώπητη αλήθεια για τα μεγάλα θέματα της ζωής.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Παρασκευόπουλος αναμετριέται με τον «Γλάρο» - έχει ανεβάσει το έργο στο «Εθνικό Θέατρο» της Κραϊόβα το 2015, ένα κείμενο - σημάδι για τον ίδιο.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Είναι κωμωδία και έχει τρεις γυναικείους ρόλους, έξι ανδρικούς, τέσσερις πράξεις, ένα τοπίο (θέα σε λίμνη), πολλές λογοτεχνικές συζητήσεις, λίγη δράση και πέντε καντάρια έρωτα»: με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο ίδιος ο Αντόν Τσέχωφ τον Γλάρο.
Μια λίμνη ορίζει τον ψυχικό χώρο του έργου. Μια λίμνη που κάνει μάγια, τρελαίνει, παίρνει τα μυαλά των ηρώων, δημιουργεί, καθρεφτίζει ή καταπίνει τα όνειρά τους.
Ο νέος συγγραφέας Τρέπλιεφ ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργο, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της μητέρας του, αλλά και την ίδια, τη διάσημη ντίβα του θεάτρου Αρκάντινα.
«Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, που εάν δεν τους βρούμε, καλύτερα να μην κάνουμε θέατρο» υποστηρίζει με ορμή και πάθος. Πρωταγωνίστρια του έργου του ο μεγάλος του έρωτας, η Νίνα, ένα απλό κορίτσι που έχει μεγαλώσει δίπλα στη λίμνη και ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Το άδοξο τέλος της παράστασης του νεαρού συγγραφέα θα φέρει απρόβλεπτες συνέπειες και θα είναι ο καταλύτης που θα σφραγίσει τις ζωές τους για πάντα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - Ώρα: 9.00 μ.μ
Η παράσταση ανεβαίνει στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Παραστάσεις:
Πέμπτη: (Λαϊκή απογευματινή)  7.00 μ.μ. (Γενική είσοδος: 8 €)
Παρασκευή: (Λαϊκή Βραδινή)  9.00 μ.μ. (Γενική είσοδος: 8 €)
Σάββατο: 9.00 μ.μ.
Κυριακή: 7.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
κανονικό: 12 €
Προπώληση: 10 ευρώ
Φοιτητικό - άνω των 65 - ομαδικά - λαϊκές: 8 ευρώ
Άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

 

13-02-2019
ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και καταδίκης των εισαγγελικών παρεμβάσεων

Για το κείμενο του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

13-02-2019
0085 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

13-02-2019
0043 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

13-02-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υπηρεσίες ταχυμεταφορών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-02-2019
Βραβείο στον Δήμο Λαρισαίων για τον Μύλο του Παππά από το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων

 Τον Δήμο Λαρισαίων βράβευσε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.) στα γραφεία του στην Αθήνα, στο πλαίσιο μιας λιτής και ζεστής εκδήλωσης για την κοπή της πίτας 2019.

 Το Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.), είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κύριους σκοπούς την έρευνα, καταγραφή, μελέτη και προστασία των ιστορικών μορφών μύλων στον ελληνικό χώρο καθώς και συγγενών παραδοσιακών ενεργειακών συστημάτων, τη δημιουργία αρχείου με λειτουργία σχετικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, την εξειδίκευση επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, την ίδρυση Μουσείου της Ιστορίας των Μύλων, την οργάνωση τοπικών και διεθνών συναντήσεων, εκθέσεων, εκδόσεων, την παραγωγή ταινιών και άλλων δραστηριοτήτων που θα προβάλλουν τους μύλους.

 Το Ι.τ.Ε.Μ. που είναι μέλος της The International Molinological Society (TIMS), έχει ως σήμερα περισσότερα από 300 τακτικά μέλη νομικά και φυσικά πρόσωπα (αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους, ιστορικούς, εθνολόγους, λαογράφους, μηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αναστηλωτές, συντηρητές, νομικούς, οικονομολόγους, ερευνητές, κ.λ.π.).

Το ετήσιο τιμητικό δίπλωμα απονεμήθηκε φέτος στον Δήμο Λαρισαίων για την αναστήλωση και αξιοποίηση σε πολιτιστικό κέντρο του Μύλου Παππά.

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας και η γενική διεύθύντρια Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γιοβρή.
Ο κ. Σάπκας ευχαρίστησε θερμά το Δ.Σ. και την πρόεδρο του Ι.τ.Ε.Μ. Μαρία Γρυπάρη από την οποία παρέλαβε το βραβείο.

 Στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι το έργο ξεκίνησε από έναν οραματιστή Δήμαρχο, τον αείμνηστο Αριστείδη Λαμπρούλη, το 1988, συνεχίστηκε από όλες τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και σήμερα λειτουργεί σε όλη του την έκταση. Σε αυτό το σημείο, ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, στο πρόσωπο της κ. Γιοβρή, γενικής διευθύντριας σήμερα του Δήμου, για το τεράστιο έργο που έφερε εις πέρας, τον κ. Κωστή Σκρουμπέλο, για τη μελέτη και την κ. Ευγενία Σταυράκη για τη μουσειολογική μελέτη.

Ενώ, είπε λίγα λόγια, για την ιστορία της προσπάθειας:
Ο Μύλος του Παππά ιδρύθηκε το 1892. Στα 90 χρόνια λειτουργίας του ακολούθησε τις τεχνικές εξελίξεις στον τομέα της αλευροβιομηχανίας. Το 1988 το βιομηχανικό συγκρότημα πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού. Ταυτόχρονα, κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Μια πυρκαγιά που ξέσπασε το 2002 , προκάλεσε ζημιές στο κεντρικό κτήριο και κατέστρεψε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων. Το κτίσμα αποκαταστάθηκε, οι μηχανές που διασώθηκαν από την πυρκαγιά συντηρήθηκαν και η συλλογή εμπλουτίστηκε με μηχανήματα από αντίστοιχους θεσσαλικούς μύλους.

 Σήμερα, όλο το συγκρότημα του Μύλου λειτουργεί ως κυψέλη πολιτισμού. Ένα πρότυπο κέντρο πολιτισμού και ανάπτυξης.

 Τα βοηθητικά κτήρια του εργοστασίου, που κάποτε ήταν αποθήκες, γραφεία και στάβλοι, φιλοξενούν τις λειτουργίες του Θεσαλικού Θεάτρου, το Θέατρο του Μύλου, τη Φιλαρμονική, τη Δημοτική σχολή χορού, τον κουκλοθίασο “Τιριτόμπα” και το Μουσείο Κούκλας. Στο συγκρότημα υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας, ενώ το καλοκαίρι η αυλή ζωντανεύει με το θερινό σινεμά.

 Εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά την πλήρη αποκατάστασή του, το κεντρικό κτήριο, είναι ένα παράδειγμα καλής πρακτικής για τη μετατροπή ενός βιομηχανικού χώρου σε κέντρο πολιτισμού με την ενεργό συμμετοχή δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά μοντέλα.

 Έτσι, το κεντρικό κτήριο του Μύλου σήμερα φιλοξενεί: εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για νέους και παιδιά, εκπαιδευτικούς κύκλους και σεμινάρια τεχνών και τεχνολογίας. παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, καινοτόμες προτάσεις στις παραδοσιακές αλλά και στις νέες παραστατικές τέχνες, δράσεις διεθνών ανταλλαγών και κινητικότητας νέων καλλιτεχνών, πρόβες και καθημερινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια επιστημονικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, νεανική επιχειρηματικότητα, εφαρμογές σε νέες επιστήμες και media.

 Συνεργάτες μας είναι: οργανισμοί και φορείς πολιτισμού με ήδη αναγνωρισμένο έργο, κοινωνικές επιχειρήσεις, άτυπες ομάδες νέων καλλιτεχνών, μουσικά συγκροτήματα, μεμονωμένοι καλλιτέχνες που υλοποιούν συγκεκριμένο πρότζεκτ, άτομα ή ομάδες με εξειδίκευση στην πολιτισμική διαχείριση, startup: επιστήμονες, καλλιτέχνες ή ελεύθεροι επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα.

 Η παραχώρηση των χώρων είναι δωρεάν. Οι οργανισμοί, οι ομάδες και οι καλλιτέχνες που λειτουργούν εντός του Μύλου και επωφελούνται των υποδομών του, δεσμεύονται ως προς τους στόχους και τις προτεραιότητες του σχεδίου, επιφέροντας μέσα από τη δράση τους μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη (συνεργασίες, προβολή, κοινό κλπ).

 Τέλος, η αξιοποίηση του κεντρικού κτηρίου σαν κυψέλη πολιτισμού κλείνει με τη λειτουργία του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο εγκαινιάζεται επίσημα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 από την Υπουργό Πολιτισμού.

 Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, να γνωρίσουν τις φάσεις της τεχνολογικής εξέλιξης του Μύλου, τα μυστικά της βιομηχανικής επεξεργασίας του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν μια σημαντική αλευροβιομηχανία στην καρδιά της Θεσσαλίας.

 Ειδική αίθουσα του Μουσείου αφιερώνεται στον σπουδαίο Λαρισαίο φωτογράφο Τάκη Τλούπα (1920-2003) και στα έργα του που παρουσιάζουν την καλλιέργεια του σιταριού και τους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου.

 

11-02-2019
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ 01/01/2019 ΕΩΣ 31/01/2019 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

11-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-02-2019
Ανακοίνωση Δήμου Λαρισαίων για τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον απολογισμό της λειτουργίας του «Πάρκου των Ευχών» ήταν απολύτως διαφωτιστική για τον τρόπο που η κ. Καραλαριώτου θα κινηθεί από εδώ και πέρα και όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών.

Η κα Καραλαριώτου, επειδή έχει πρόβλημα στρατηγικής και έλλειψη αφηγήματος – η κριτική περί «ανίκανης δημοτικής αρχής» των πρώτων ετών έχει εγκαταλειφθεί από την ίδια, ενώ και η θέση περί «ανύπαρκτου έργου» κατέρρευσε – το μόνο που της απομένει είναι να επιχειρήσει με κάθε τρόπο μέχρι τις εκλογές να πλήξει τον δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» είτε σε ζητήματα εντιμότητας, ήθους και διαφάνειας, είτε απαξιώνοντας το έργο που έχει επιτελεστεί, όπως έκανε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλώντας για «Πάρκο των …ευρώ»

Οι Λαρισαίοι, όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως το «Πάρκο των Ευχών» συνιστά μια σημαντική επένδυση για την πόλη με ανταποδοτικό χαρακτήρα. Το Πάρκο προσφέρει στην πόλη, στους κατοίκους και στην τοπική οικονομία. Παρόλα αυτά η κ. Καραλαριώτου, επιμένει σε μια επιχειρηματολογία, η οποία κατέρρευσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τα στοιχεία και τις τοποθετήσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι στο δρόμο των καταγγελιών, της σκανδαλολογίας δεν την ακολούθησαν άλλα στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Όπως φαίνεται η κ. Καραλαριώτου θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι συνηθίζει στην πολιτική της δράση να επικαλείται εισαγγελείς και δικαστικές αρχές. Το έχει κάνει από πολύ νωρίς στη διάρκεια της παρούσης θητείας. Για την ακρίβεια από το 2017, όταν ζητούσε την παρέμβαση εισαγγελέων για το Παζάρι, ενώ αργότερα στράφηκε ακόμα και κατά του δημάρχου καταθέτοντας αγωγή εναντίον του, κίνηση πρωτοφανής για την ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου και την πόλη.

Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει χαράξει. Οπως είπε και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο η στάση της κ. Καραλαριώτου, με «χτυπήματα κάτω από τη μέση» υπονομεύει την ανάγκη για επικράτηση κλίματος πολιτικού πολιτισμού, στην πορεία προς τις εκλογές. Η τακτική της διχάζει την κοινωνία και την πόλη. Οι πολίτες όμως μας παρακολουθούν όλους. Παρακολουθούν την διχαστική στάση της κας Καραλαριώτου και στον αντίποδα την υπεύθυνη, σοβαρή και ενωτική μας προσπάθεια.

Είμαστε σίγουροι ότι στις εκλογές θα πάρουν θέση.

08-02-2019
Φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»

 

Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν.Λάρισας, Νανά Μαυραντζά και Χρήστο Τοπαλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν και την 1η Οργανωτική Επιτροπή, πριν από 10 χρόνια. Στόχος ήταν φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Το φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων υπήρξε και η 1η απόπειρα ταυτόχρονης παρουσίας και σύμπραξης πολλών πολιτιστικών φορέων, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Η πολυπολιτισμική πόλη της Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
Φέτος στην Οργανωτική επιτροπή είναι ο Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (πρόεδρος Κώστας Σιατραβάνης) ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας (πρόεδρος Χρήστος Τοπαλίδης),και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων (αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας).
Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι δωρεάν, αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διανεμηθούν με τη λήξη του Φεστιβάλ στα συσσίτια της πόλης.
1) ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ»

(ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ 160 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ )

Το Θεσσαλικό Θέατρο δίνει δωρεάν παράσταση του έργου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», σε σκηνοθεσία της κ. Κυριακής Σπανού. Προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα.

2) ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 15.30

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

• Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

• ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέσσερις μεγάλοι φορείς της πόλης και του νομού Λάρισας συναντιόνται προκειμένου να αναδείξουν και την δράση τους στον αθλητισμό. Διοργανώνουν ένα mini τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό τηνσυγκέντρωση τροφίμων στα πλαίσια του Φεστιβάλ

3) ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.15

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκατοντάδες χορευτές των συλλόγων, μουσικοί και χοροδιδάσκαλοι προετοιμάζονται και συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να διεξαχθεί το γεγονός αυτό τα τελευταία 9 χρόνια. Συμμετέχει το Θετρικό Εργστήρι του Δήμου Κιλελέρ “Τα Χριστούγεννα που χάθηκαν”

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ
• Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας « Ο Άγιος Νικόλαος»
• Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας- Λέσχη Πολιτισμού Ανθούπολης
• Χορευτική Ομάδα « Ξένιοι Κρήτες»
• Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ημας Ανατολή»
• Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά
• Χορευτική Ομάδα «Θέμις εν χορώ» του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισα
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παλινοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος»
• Χορευτικό «Αγίου Αχιλλειού»
• Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν.Λάρισας
• Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός»
• Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας
• Λέσχη Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου
• Σύλλογος Γυναικών Δεσκάτης ν. Λάρισας « Η Ανδρομάνα»
• Χορευτικός Όμιλος Λάρισας
• Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας
• Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
• Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν.Λάρισας
• Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου
• Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Σταθμού «Φίλων» ο Λαρισαίος

4) ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10.00 πμ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΓΕΝΤΙΚΙ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ)
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ εντάσσουν την εκδήλωση τους οι Μαραθωνοδρόμοι της Λάρισας, προκειμένου να συμπράξουν στο κοινό σκοπό.

5) ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18.00

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΘΕΜΑ : «Συμπεράσματα από την άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση με όλους σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση αυτή σκοπός είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στα πλαίσια του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Οι διοργανωτές θεωρώντας ως καταλληλότερο πρόσωπο των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ.Ιερώνυμου, σκέφτηκαμε ότι χρονικά είναι η ώρα να συζητήσουμε ανοιχτά για το θέμα της Φιλανθρωπίας.
Σε αύτη την ανοιχτή συζήτηση δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί, αλλά να συζητήσουμε.

6) ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, τηλ.6978726353 & 6978766125)

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με την μακρόχρονη ιστορία της, συμμετέχει αφιλοκερδώς προκειμένου να ενίσχυση της προσπάθεια του Φεστιβάλ. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, που έμειναν στην ιστορία, όπως Μία πόλη μαγική, Abba Cold, A taste of Demis Roussos, La vita e Bella, Η χρυσή εποχή του ΄70, Σαββόπουλος – Ρυθμοί και Μελωδίες , Κάπου στα ΄50 με ΄60, Χατζιδακικά, με ΜΑΕΣΤΡΟ τον κ. Μήνα Γιώργο.
Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στέκεται από την πρώτη στιγμή αρωγός στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

08-02-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής, Πέμπτη 14/02/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

08-02-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών και εργασιών οχημάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-02-2019
Στον δήμαρχο Λαρισαίων ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν χθες ο νέος διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώτου στο δημαρχείο. Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εφ’ όλων των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε στην Λάρισα τον νέο διοικητή της Στρατιάς, ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τις προηγούμενες διοικήσεις της 1ης Στρατιάς και ενημέρωσε τον νέο διοικητή της για τα έργα της πόλης που σχετίζονται με στρατιωτικούς χώρους.

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο άνδρες αντήλλαξαν δώρα με τον κ. Καλογιάννη να επιδίδει στον κ. Φλώρο έναν τόμο με περιεχόμενο τα 8000 χρόνια ιστορίας της πόλης και τον διοικητή της Στρατιάς να ανταποδίδει με ένα έμβλημα της Στρατιάς.

 

 

 

 


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ