sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

18-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 18/06/2018, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια γραφικής ύλης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια παιδαγωγικού υλικού (παιδαγωγικά παιχνίδια)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αθλητικού υλικού

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2018
Εμβολιάζουν τα παιδιά των Ρομά

Υψηλό ποσοστό των παιδιών Ρομά που κατοικούν στη Νέα Σμύρνη δεν έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη. Παρά το γεγονός ότι διαμένουν σε σπίτια και πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά των Ρομά δεν κάνουν όλα τους τα εμβόλια.

Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Υγεία για όλους» πραγματοποιήθηκαν χθες δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου. «Η ανταπόκριση των Ρομά είναι μεγάλη και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι υψηλό ποσοστό των παιδιών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, ενώ ζουν σε καλές συνθήκες όπως είναι σπίτια και φοιτούν στο σχολείο»,
σημειώνει η πρόεδρος του προγράμματος Ελένη Σωτηροπούλου για να αναφερθεί στη συνέχεια στα εμβόλια που πραγματοποιούν στα παιδιά όπως είναι αυτό της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, ηπατίτιδας Β και διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολιομυελίτιδας και τα οποία προέρχονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και από δωρεές φαρμακευτικών εταιρειών. Καταγράφουμε τις ανάγκες του πληθυσμού και θα επιστρέψουμε για τις υπόλοιπες εξετάσεις και για τις υπόλοιπες δόσεις των εμβολίων όπου αυτό χρειάζεται», σημείωσε.

Το έργο «Υγεία για Όλους» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών. Στην εικόνα που παρουσιάζουν τα παιδιά Ρομά στη Νέα Σμύρνη αναφέρθηκε η παιδίατρος του «Μητέρα» Ελευθερία Βασιλείου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη εμβολιαστική κάλυψη αφήνει απροστάτευτα τα ίδια τα παιδιά αλλά και την κοινωνική ομάδα», ενώ η διευθύντρια Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Σοφία Αλευρά σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε αρκετές ελλείψεις, μάλιστα πολλά παιδιά δεν είχαν κάνει ούτε την πρώτη δόση για την ιλαρά».

Η ανταπόκριση ωστόσο των μητέρων και των παιδιών τους ήταν μεγάλη και μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πια καλυφθεί. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η παιδίατρος μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ Περσεφόνη Φώλια, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας. Για τη συμβολή και τον σημαντικό ρόλο του Κέντρου Κοινότητας μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Νίκος Παϊτέρης και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σήμερα Σάββατο το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμούς παιδιών στον Δήμο Τυρνάβου, στο Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά του Δήμου.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Λάρισας, τον Δήμο Τυρνάβου, τον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδας και τον Ε.Ε.Σ. (Περ. Παράρτημα Τρικάλων - Λάρισας). Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δράση του τον Νοέμβριο του 2016, αναπτύσσοντας ένα μεγάλο εθελοντικό κίνημα αλληλεγγύης και προσφοράς, από 40 επιστημονικούς φορείς, 240 πανεπιστημιακούς, καθώς και 80 γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες υγείας. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ΚE.Σ.Υ., την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και από επιστημονικούς φορείς. Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και των Πανεπιστημίων Αθήνας, Κρήτης και Πατρών.

 

18-06-2018
Το Κέντρο Κοινότητας επισκέπτεται το Γυμνάσιο της Γιάννουλης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόσκληση του συλλόγου των καθηγητών και λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το Γυμνάσιο της Γιάννουλης.


Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η δημιουργία συνεργατικού κλίματος στο σχολείο αλλά και η παραγωγή ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε θέματα διαφορετικότητας που αφορούν το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και με αφορμή τις σχέσεις των δύο φύλων, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο αμφιθέατρο του σχολείου.


Οι μαθητές και μαθήτριες που διανύουν την εφηβική περίοδο της ζωής τους, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν ανοιχτά, να κουβεντιάσουν και να ευαισθητοποιηθούν, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της κας. Νημά Βάσιας – Ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μπερδέκα Δημήτρη αλλά και του μαθηματικού κ. Χατζηγρίβα Άρη, σε θέματα ισότητας των φύλων, στερεοτυπικών αντιλήψεων αναφορικά με τους ρόλους που υιοθετούνται καθώς και τα πεδία δράσεις όπως ορίζονται από κοινωνικούς και παραδοσιακούς κανόνες, που ξεκινούν από την οικογένεια, συνεχίζουν στο σχολείο και παγιώνονται από τα ΜΜΕ.


Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και ενεργητικές δραστηριότητες τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο παράγοντας φύλο επηρεάζει τους τομείς της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων, χωρίς όμως να δρα ανασταλτικά στις μετέπειτα επιλογές τους, καθώς η συνειδητοποίηση των προκαταλήψεων και των στερεοτυπικών ιδεών απελευθερώνει τους ανθρώπους από αδιέξοδα και προκαθορισμένες επιλογές.


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβλετ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

15-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 21/06/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ειδών καθαριότητας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-06-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Για την προκήρυξη της προμήθειας, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

15-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια εντύπων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-06-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια υδραυλικών υλικών

Για την προκήρυξη της προμήθειας, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

15-06-2018
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις εκδηλώσεις στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

14-06-2018
Ανακοίνωση Επαναληπτικής Δημοπρασίας - Εκμίσθωση περιπτέρων

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

13-06-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Επισκευές - Συντηρήσεις θέρμανσης σχολικών κτιρίων

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για την γενική - ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

 

12-06-2018
Επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη

 

 • Ο υφ. Αθλητισμού είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και συμφώνησαν ΓΓΑ και Δήμος Λαρισαίων να συνεργαστούν για το κλειστό προπονητήριο Δήμου αλλά και για την προοπτική δημιουργίας Ενωσιακού γηπέδου

Εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας και την προοπτική διαμόρφωσης του περιβαλλοντος χώρου σε ένα νέο σημαντικό αθλητικό πυρήνα με γήπεδα τένις και beach volley, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την επίσκεψή του στους χώρους του Κολυμβητηρίου.

 

Νωρίτερα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ο κ. Βασιλειάδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συμφώνησαν ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Δήμος θα συνεργαστούν και θα συμβάλλουν για την προοπτική κατασκευής κλειστού προθερμαντηρίου στίβου στο Αλκαζάρ αλλά και για την δημιουργία Ενωσιακού γηπέδου στην Λάρισα.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του στο νέο Κολυμβητήριο, o κ. Βασιλειάδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, από τον δήμαρχο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους να κολυμπούν στην μικρή πισίνα των εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και η ΓΓΑ για μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά δημόσιων δημοτικών Σχολείων.

Ο κ. Βασιλειάδης, ενημερώθηκε για το έργο που έχει δημοπρατήσει ο δήμος Λαρισαίων, προυπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου και τη δημιουργία δυο γηπέδων τένις και ενός γηπέδου beach volley.

Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού είδε και τους διπλανούς χώρους των γηπέδων ποδοσφαίρου, όπου προτείνεται από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (ΕΠΑΣΛ) να γίνει το Ενωσιακό γήπεδο.

Πριν την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο, ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση στο δημαρχείο της Λάρισας με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στην συνάντηση τονίστηκε η ιδιαίτερα καλή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το Δήμο Λαρισαίων, σε σειρά ζητημάτων. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης, που χρηματοδοτήθηκαν από την Γ.Γ.Α αλλά και η συμβολή της ενικής Γραμματείας στην ολοκλήρωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων για το θέμα του προπονητηρίου στίβου στο χώρο του Αλκαζάρ, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι δυνατότητες ικανοποίησης του αιτήματος της ΕΠΣΛ για το Ενωσιακό γήπεδο.

 

Δηλώσεις

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Πρόκειται για εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ισως είναι από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια που διαθέτει η χώρα. Είναι διπλά χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή στο πρόγραμμα του μαθήματος κολύμβησης που γίνεται για τα παιδιά των δημόσιων δημοτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Λάρισα, τόσο πέρσι, όσο και φέτος έχει από τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η επιτυχία του προγράμματος καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από την εκπαίδευση, τους Δήμους και ενστερνίστηκαν το πάθος και όραμας. Μέσα από σκληρές δημοσιονομικές συνθήκες, προσπαθούμε το κάθε ευρώ να πιάνει τόπο και τα όποια χρήματα έρχονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ετσι λοιπόν και αυτό το πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, έρχεται να αποδείξει την αλλαγή της φιλοσοφίας στο χώρο του αθλητισμού αλλά και της Παιδείας.

Με το Δήμο Λαρισαίων έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και είμαστε σε

Το πρώτο μεγάλο βήμα, αφορά στη συνεργασία μας με το Δήμο για το κλειστό προπονητήριο στίβου στο Αλκαζάρ, όπου χρειάζονται ακόμα αρκετά βήματα, ενώ θα εξετάσουμε, σε συνεργασία με το Δήμο, το αίτημα για Ενωσιακό γήπεδο, στους χώρους δίπλα στο Κολυμβητήριο. Θα συνεργαστούμε με όλους, την Αυτοδιοίκηση, την ΕΠΣΛ, τις ομάδες γιατί βασικός μας στόχος είναι η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις αθλητικές υποδομές.

Ο χώρος εδώ όπως θα διαμορφωθεί θα αποτελέσει εάν σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ευρωπαικού επιπέδου και πιστεύω ότι σύντομα θα μπορέσει να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασιλειάδη για την σταθερή και στενή συνεργασία, τόνισε ότι ο Δήμος σε ό,τι αφορά στο Ενωσιακό γήπεδο θα βοηθήσει και θα συνεργαστεί με την ΕΠΣΛ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ειδικά δε για το θέμα που έθεσε ο κ. Βασιλειάδης για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που ακολουθεί ο Δήμος τα τελευταία χρόνια επιδιώκει και την φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και ελπίζω με την στήριξη και της ΓΓΑ να είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τέτοια γεγονότα.

Στις επισκέψεις του κ. Βασιλειάδη στο Δημαρχείο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωσταρόπουλος, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, η γενική διευθύντρια του Δήμου κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Γ. Αλεξούλης κ.α.

Επίσης, στην επίσκεψη στο Κολυμβητήριο ο κ. Βασιλειάδης είχε συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελ. Αναστασοπούλου και τους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ.κ. Σ. Βούλγαρη και Γ. Καψάλη.

12-06-2018
Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε το καφέ JAXX στη Λάρισα. Τα προϊόντα παρέλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κ. Μιχάλης Αναστασίου ο οποίος ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του καφέ JAXX κ. Τοτίκογλου Θοδωρή και Δερβένη Ζαφείρη για την προσφορά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων , χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας , μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ:2410255876, Μανωλάκη 9-11 και με το Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410680243.

12-06-2018
Προσφορά παιχνιδιών και γραφικής ύλης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σημαντική ποσότητα παιχνιδιών και γραφικής ύλης  προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο " ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ " ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου  για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .

Οι ιδιοκτήτριες του βιβλιοπωλείου κ. Δήμητρα  και Μαριλένα  Σίσκου ενίσχυσαν για άλλη μια φορά  την προσπάθεια αυτή ώστε να δοθούν παιχνίδια και γραφική ύλη  στα μικρά παιδιά των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών  του Δήμου Λαρισαίων ,χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020

και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως  αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια  αυτή  μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 241025587 , Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

11-06-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 31/05/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 14/06/2018, ώρα 19:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 14/06/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2018
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Πηνειού 2018

 

Για το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πηνειού, πατήστε ΕΔΩ

08-06-2018
Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά 2018

Για το Πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά 2018, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Βίντεο για το 1ο Θερινό Σχολείο
07-06-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 13/06/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια υλικών "καπέλα"

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια υλικών «καπέλα για τις ανάγκες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Δήμου Λαρισαίων» με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Μίσθωση λεωφορείου

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στη συλλογή προσφορών για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών (Μίσθωση λεωφορείου πούλμαν (50 θέσεων) με οδηγό για τη μεταφορά παιδιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα <<ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ>> σε αρχαιολογικού χώρους, Μουσεία και διάφορους πολιτιστικούς αθλητικούς χώρους εντός των ορίων της πόλης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια μπλουζάκια

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην Προμήθεια <<Μπλουζάκια>> για τις ανάγκες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα << ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ>> του Δήμου Λαρισαίων με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια εποπτικού υλικού

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια εποπτικού υλικού για την συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018» της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, από 20 Ιουνίου εως 7 Σεπτεμβρίου 2018, με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφημιστικού υλικού

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια διαφημιστικού υλικού για την συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018» της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, από 20 Ιουνίου εως 7 Σεπτεμβρίου 2018, με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές.

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια βιβλίων

Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια βιβλίων για την συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λαρισαίων στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018» της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, από 20 Ιουνίου εως 7 Σεπτεμβρίου 2018 με την διαδικασία της συλλογής Προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για εργαζόμενους και ανέργους

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

07-06-2018
Οριστικά στο Δήμο Λαρισαίων το διατηρητέο «κτίριο Μουσσών»

Στην πόλη της Λάρισας και στο Δήμο Λαρισαίων, περιέρχεται και επισήμως το ιστορικό «κτίριο Μουσσών», στη συμβολή των οδών Παλαστίνης και Φαρμακίδου.

Το πρωί της Τετάρτης, o δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου υπέγραψαν τα σχετικά συμβόλαια, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου κα της δημοτικής αρχής.

Ως γνωστό η «Οικία Μουσσών» οποίο είχε χαρακτηρισθεί ως έργο τέχνης χρήζον ειδικής κρατικής προστασίας με την Υπουργική Απόφαση του 1983. Πρόκειται για το γνωστό αρχοντικό του Αβραάμ Μουσσών, κτίσμα από την περίοδο του μεσοπολέμου. H οικοδόμησή του άρχισε το 1929 και προοριζόταν για κατοικία. Αρχιτεκτονικά το οίκημα ανήκει στο κίνημα του εκλεκτισμού (διάδοχος του νεοκλασικισμού) του μεσοπολέμου. Διακρίνεται εξωτερικά για τις πλούσιες προσθήκες στις εξωτερικές επιφάνειες και εσωτερικά από το ύψος της οροφής, τα ανισόπεδα δάπεδα των δωματίων και την λιτότητα των επιφανειών.

Το κτίριο στην εξέλιξη του χρόνου χρησιμοποιήθηκε ως οικία, στέγασε υπηρεσίες και οργανισμούς, ενώ η τελευταία του χρήση ήταν ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο Δήμο Λαρισαίων από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, διαδόχους των Ευριπίδη Σταθόπουλου, Κωνσταντίνου Κυρίτση και Ηλία Κυρίτση, οι οποίοι το είχαν αποκτήσει με αγορά το 1966.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την οριστική παραλαβή του κτιρίου πρώτο μέλημα του Δήμου είναι η συντήρηση του κτιρίου και στη συνέχεια η αξιοποίησή του.

Στην υπογραφή των συμβολαίων παρόντες εκτός του δημάρχου και των ιδιοκτητών ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο πλευρών, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Μαβίδης, καθώς και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κ. Γ. Χατζούλης.

07-06-2018
Ταξιδεύοντας γνώρισαν τη Λάρισα - Καλοκαιρινή εκδήλωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου

Στο όμορφο περιβάλλον του Κηποθέατρου με φόντο ένα σκηνικό που θύμιζε παραμύθι, με πρωταγωνιστές τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και συνταξιδιώτες τους γονείς, μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν και γνώρισαν την πόλη της Λάρισας.


Στην κεντρική καλοκαιρινή εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου όπου τα παιδιά έπαιξαν τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική, χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους συγκινημένους γονείς και τους παρευρισκόμενους.


Υπεύθυνη συντονισμού της γιορτής ήταν η Διευθύντρια Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.


Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στην ομιλία του πριν την έναρξη της γιορτής τόνισε ότι γίνεται πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και φυσικά στους μικρούς πρωταγωνιστές.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτριος Δεληγιάννης επεσήμανε ότι ο ίδιος και τα δικά του παιδιά εμπιστεύτηκε στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Παρόντες ήταν ο Βουλευτής του Σύριζα Νικόλαος Παπαδόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Αντώνιος Πράπας.

07-06-2018
Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού - Προμήθεια υλικών καθαριότητας κ.α.

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

06-06-2018
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα "Κατασκήνωση στην Πόλη 2018" έως 11 Ιουνίου

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα η υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται ως τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Ιουνίου 2018 στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α(8:30π.μ.- 13:30μ.μ.).

Οι περίοδοι υλοποίησης του προγράμματος είναι τρεις με δυνατότητα επιλογής δύο περιόδων με σειρά προτεραιότητας:

 • 25 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου
 • 16 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
 • 16 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

 • Έντυπη Αίτηση
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ιατρική βεβαίωση παιδιού
 • Εκκαθαριστικό
 • Βεβαίωση εργασίας μητέρας
 • Λοιπές βεβαιώσεις κοινωνικών κριτηρίων(π.χ. ΑΜΕΑ)

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι οικογένειες υπενθυμίζουμε ότι τα κέντρα – σταθμοί, τα οποία θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

 1. Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου)

33ο Νηπιαγωγείο (Χρυσοχόου 2) Άγιος Κωνσταντίνος

 1. 11ο Δημοτικό Σχολείο (Πλάτωνος 32) Νέα Σμύρνη
 2. 33ο Δημοτικό Σχολείο (Αρβανιτοπούλου & Σκόπιας 1) Νέα Σμύρνη
 3. ΚΔΑΠ (Γεωργιάδου 33) Αμπελόκηποι
 4. Πολιτιστικό Κέντρο “Σ.Ζιαζιά” (Τέρμα Ροδόπης 48)

8ο Νηπιαγωγείο (Ροδόπης 41) Χαραυγή

 1. 3ο Νηπιαγωγείο (Αλευάδων 3) Φιλιππούπολη
 2. 4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
 3. 44ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Λαύρας 22) Ν. Πολιτεία
 4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)
 5. Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου (Κάρλας & Λαζαρίδη)
 6. 14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2) Ιπποκράτης

Οι ώρες λειτουργίας της κατασκήνωσης θα είναι 7.30π.μ.- 15.00 μ.μ. και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Πληροφορίες στα τηλ. 2410 680205 και 2410-680223.

06-06-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Τετάρτη 06/06/2018, ώρα 14:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

06-06-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Τετάρτη 06/06/2018, ώρα 13:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

06-06-2018
Επαναληπτική Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων διενεργεί επαναληπτική φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία στις 13 Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 π.μ. (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 09:30 π.μ. (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Λάρισας (Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ος όροφος) εκμίσθωσης για καλλιέργεια της παρακάτω δημοτικής έκτασης από την επιτροπή διεξαγωγής δημοπρασιών του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81, που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 16/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την Περίληψη της Διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

06-06-2018
Πρόσληψη Δίμηνης Απασχόλησης στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων

Για το κείμενο της Ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της Αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

05-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Μίσθωση τραπεζοκαθισμάτων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Μίσθωση ηχητικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ), Τρίτη 05/06/2018, ώρα 13:00 μμ

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-06-2018
Video με το Φεστιβάλ Πηνειού

Για να δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=6FqtCMoVXkU

04-06-2018
Video με αφορμή τον δημόσιο απολογισμό του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη

Για να δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ST5kicTn_gc

04-06-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Ανάθεση εργασιών για τη λειτουργία του Μουσείου Άρτου του Μύλου του Παππά

Για το κέιμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-06-2018
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Παροχή υπηρεσιών ασφάλισης οχημάτων - μηχανημάτων Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

04-06-2018
Συνοπτικός διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης των αυτοκινήτων οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Λαρισαίων

Ο Δήμος Λαρισαίων διακηρύσσει δημόσιο για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών ασφάλισης των αυτοκινήτων οχημάτων – μηχανημάτων του εκτιμώμενης αξίας 53.000,00 Ευρώ.

Για την Περίληψη της Διακήρυξης πατήστε εδώ.

Για τη Διακήρυξη πατήστε εδώ.

Για το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης  (ΤΕΥΔ) πατήστε εδώ.

01-06-2018
Λάρισα -1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Εγγραφές για το Διεθνές Συμπόσιο για τις Πόλεις που Μαθαίνουν

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», διοργανώνουν θερινό Σχολείο στις 14 έως 17 Ιουνίου με τίτλο: “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.
Στο πλαίσιο των εργασιών του “Λάρισα 2018 - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση ανοικτή για το κοινό. Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου στις θεματικές ενότητες: Πράσινες και Υγιείς Πόλεις, Κοινωνική Συνοχή, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Νέες Τεχνολογίες. Θα ακολουθήσουν ομάδες κριτικής αλληλεπίδρασης για τη Δια Βίου Μάθηση και τις τοπικές κοινωνίες.
Το Διεθνές Συμπόσιο απευθύνεται σε Εκπροσώπους πόλεων – μελών του παγκόσμιου δικτύου της UNESCO «Πόλεων που Μαθαίνουν», εκπροσώπους φορέων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, ενεργούς πολίτες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης και της Δια Βίου μάθησης.
Για την προεγγραφή στο Συμπόσιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://learninglarissa2016.wordpress.com/proeggrafi2018/.
Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00, τηλ. 2410 680205 Βάγια Νάτσιου και 2410 680242 Βάσια Νημά.
Το “Λάρισα 2018 - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

01-06-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 07/06/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2018
0412 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για την απόφαση, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2018
0362 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για την απόφαση, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2018
0352 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για την απόφαση, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2018
0351 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για την απόφαση, πατήστε ΕΔΩ

01-06-2018
Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση θέσεων περιπτέρων

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία στις 13/06/2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ., (έναρξη εκφώνησης προσφορών) έως 10.30 (λήξη εκφώνησης προσφορών) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος) του Δημαρχείου στην οδό Ίωνος Δραγούμη 1, στη Λάρισα, από την Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών του Π.Δ. 270/81, όπως αυτή ορίστηκε με την με αριθμ. 16/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για την εκμίσθωση έντεκα (11) θέσεων περιπτέρων στο Δήμο Λαρισαίων.

Για την Περίληψη της Διακήρυξης εδώ.

Για τη Διακήρυξη εδώ.

01-06-2018
Υγιεινή διατροφή και ποιότητα ζωής από το Κέντρο Κοινότητας

Tο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσε μία σειρά ενημερωτικών ομιλιών και δράσεων με θέμα «Υγιεινή διατροφή και Ποιότητα ζωής» σε συνεργασία με το 31ο Νηπιαγωγείο και με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Ομιλήτρια ήταν η κα. Αγγελακοπούλου Έλπη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο χώρο του νηπιαγωγείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο για τις ομάδες τροφών και για το πόσο συχνά πρέπει να τρώμε από την κάθε ομάδα. Στη συνέχεια, έφτιαξαν πεντανόστιμες υγιεινές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά, χωρίς ζάχαρη.

Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 24 Μαΐου. Η δράση υποστηρίχθηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και παιχνίδια που έδιναν τη δυνατότητα στα παιδιά να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία.

Η τροφή αποτελεί το καύσιμο του οργανισμού μας. Είναι αυτή που μας βοηθά να κινούμαστε, να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια πλευρά της ζωής μας που να μην επηρεάζεται από το τί και το πώς τρεφόμαστε. Η υγιεινή διατροφή επομένως, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προσεγγίζεται από την νηπιακή και σχολική ηλικία.

Οι δράσεις ενημέρωσης για θέματα διατροφής και αγωγής υγείας είναι βασική επιδίωξη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, παρέχοντας ολόπλευρη πληροφόρηση και στήριξη στους πολίτες, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης τους.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο: 2410680242, email: kkoinotitas@larissa-dimos.gr, ώρες λειτουργίας: 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

01-06-2018
Ψήφισμα για τα τελευταία γεγονότα της Γάζας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων μετά από συζήτηση σχετικά με το θέμα: Πρόταση ψηφίσματος για τα τελευταία γεγονότα της Γάζας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος.

01-06-2018
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρoντος - Υποβολής προσφορών Διερμηνείας για τις ανάγκες του προγράμματος « Λάρισα - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν»,

Για το κείμενο της πρόκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-05-2018
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος- Προμήθεια 350 φακέλων με στυλό για τις ανάγκες του προγράμματος « Λάρισα - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν»

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

31-05-2018
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος- Προμήθεια catering (ελαφρά γεύματα και καφές) για τις ανάγκες του προγράμματος « Λάρισα - 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν»

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

31-05-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Σάββατο 02/06/2018, 09:00 - 14:00)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και από ώρα 09:00π.μ. μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις οδούς:

 • Ηπείρου (από Ανθ. Γαζή μέχρι Καραθάνου )
 • Γυμναστηρίου (από Ηπείρου μέχρι Καραϊσκάκη)
 • Τζαβέλα (από Ηπείρου μέχρι Καραϊσκάκη)
 • Καραϊσκάκη (από Τζαβέλα μέχρι Γυμναστηρίου)

Λάρισα, 31 Μαΐου 2018

      

                                                                

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

Θεόδωρος Καφφές


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ