sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

12-12-2018
Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Κοιλάδας

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Κοιλάδας

Εγκαινιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και παρουσία πλήθους κόσμου, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοιλάδας. Πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα, που θα αποτελέσει κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας για τη δημοτική κοινότητα της Κοιλάδας.

Το κτίριο στεγάζει το ΚΕΠ της Κοιλάδας, την τοπική κοινότητα, το ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, τα γραφεία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου «Ο Φάρος» κ.α. Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο, το οποίο δρομολογήθηκε το μακρινό 1989, με την παραχώρηση της σχετικής έκτασης για την ανέγερσή του, από το τοπικό εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτης Νατσίδης, στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής του έργου, σημειώνοντας πως το 1989 το εκκλησιαστικό συμβούλιο παραχώρησε έκταση 2 στρεμμάτων σε κεντρικό σημείο της Κοιλάδας, ενώ το 1996 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, από τον τότε πρόεδρο της κοινότητας κ. Σπ. Τερζούδη. Το 1999 σταμάτησαν οι εργασίες, μέχρι το 2005 όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» για να σταματήσει και πάλι μέχρι το 2010. Το 2014 το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα leader, με χρηματοδότηση 255.000 ευρώ, και οι εργασίες αποπεράτωσης ξεκίνησαν το 2015. Την επόμενη χρονιά το κτίριο ολοκληρώθηκε και ακολούθησε η προμήθεια του και εγκατάσταση του εξοπλισμού του, ενώ ο κ. Νατσίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε και ευχαρίστησε τα πρόσωπα που κατά περιόδους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την πολυετή προσπάθεια των ανθρώπων της Κοιλάδας και του Δήμου Λαρισαίων για την ολοκλήρωση του έργου και επεσήμανε με νόημα ότι «ο μόνος δρόμος για την πορεία του τόπου είναι η συνεργασία, η συνέργεια και η συνεννόηση».
Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται στην Κοιλάδα, όπως οι ασφαλτοστρώσεις και η αγροτική οδοποϊία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, που θα ξεκινήσει το 2019.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Νατσίδης βράβευσε τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη για την προσφορά του στην ολοκλήρωση του έργου, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Σπ. Τερζούδη, στον ιερέα π. Αδάμ, ως εκπρόσωπο του τοπικού εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και στον πρώην αντιδήμαρχο – επιχειρηματία κ. Τάσο Πρασά για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στο έργο.

Η εκδήλωση που ήταν ενταγμένη στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Κοιλάδας Αγιο Σπυρίδωνα, έκλεισε με την εμφάνιση της χορωδίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής «Η Ευεστώ».

12-12-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 30/11/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Εκπαιδευτικά εργαστήρια εθελοντισμού

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο εθελοντισμού, με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.


Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Τα εργαστήρια εθελοντισμού είναι μια καινοτόμο δράση του κοινωνικού παντοπωλείου και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού. Έχουν στόχο την ενημέρωση τους με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Οι μικροί μαθητές έφεραν μαζί τους τρόφιμα, ζωγράφισαν, συζήτησαν με τα στελέχη της δομής και μέλη των ενεργών πολιτών Λάρισας και είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της.


Τα παιδιά έδειξαν τον ενθουσιασμό τους με όλα αυτά που άκουσαν και έμαθαν και ελπίζουμε ο ενθουσιασμός αυτός να τα παρακινήσει και να κάνουν και τα ίδια τέτοιες πράξεις εθελοντισμού.


Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτριος Δεληγιάννης ο οποίος και ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου ενώ τους μαθητές συνόδευσε ο διευθυντής του δημοτικού κος Γεωργούλης Βασίλης και η δασκάλα κα Γιωτοπούλου Παρασκευή όπου και μας ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή αυτή.
Επίσης παρευρέθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Αναστασίου Μιχάλης και η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κα Ζιώγα Ευθυμία.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας».


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

12-12-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Εγώ &Εσύ, μαζί...για καλό σκοπό!

Την Κυριακή 18/11/18 στο Μύλο του Παππά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο «Εγώ &Εσύ, μαζί...για καλό σκοπό!» όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.


Την εκδήλωση την διοργάνωσαν το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Μήτσιου Center» με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Play Education» υπό την Αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων!


Περιλάμβανε μια σειρά ομιλιών με πλούσιο θεματολόγιο σχετικά με την Υγεία, τη Ψυχική Υγεία, την Διατροφή, τη Φυσική και Μουσική Αγωγή, τις Σχέσεις Γονιού και παιδιού, τη Σημασία του παιχνιδιού καθώς και όμορφες δράσεις για τα παιδιά.


Τα τρόφιμα παρέδωσαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι διοργανώτριες της εκδήλωσης κυρίες Δάκτυλα Λιάνα και Σταύρη Ιωάννα ενώ τα παρέλαβε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος ο οποίος τους ξενάγησε στο χώρο και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία της δομής.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

12-12-2018
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ

Τηλεοπτικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τίτλο: "ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ"

https://www.youtube.com/watch?v=b0ksZ9lWvsI&feature=youtu.be&t=50

12-12-2018
Συνάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη είχαν σήμερα στο Δημαρχείο της Λάρισας, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας κ. Ιωάννης Σκριάπας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με το δήμαρχο να συγχαίρει τους κ.κ. Καραπιπέρη και Σκριάπα για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να επιβεβαιώνουν τη διάθεση για διατήρηση και ενίσχυση της καλής και αποδοτικής συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με την ηγεσία και το προσωπικό της ΕΛΑΣ στην Λάρισα.

11-12-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τετάρτη 12/12/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 16:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω έργων ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • Ρούσβελτ (από Ηπείρου μέχρι Ιουστινιανού)
 • Γρηγορίου Ε΄ (από Παπαναστασίου μέχρι Ρούσβελτ)
 • Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ρούσβελτ μέχρι Παναγούλη)
 • Ιουστινιανού (από Ρούσβελτ μέχρι Παναγούλη)
 • Ασκληπιού (από Ιουστινιανού μέχρι Ηπείρου)
 • Ισαύρων
 • Τσιμισκή (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
 • Βουλγαροκτόνου (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
 • Κωλέτη (απί Ρούσβελτ μέχρι Μπότσαρη)
11-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (ΕΚΤΑΚΤΗ) Δευτέρα 10/12/2018, ώρα 14:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 11/12/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:
• Ασκληπιού (από Ηπείρου μέχρι Ιουστινιανού)
• Τσιμισκή (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
• Ισαύρων (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
• Βουλγαροκτόνου (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
• Οικονόμου εξ Οικονόμων (από Ρούσβελτ μέχρι Παναγούλη)

10-12-2018
Δίνεται σε κυκλοφορία, ως δρόμος αποκλειστικής διέλευσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η νέα αναμορφωμένη Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε, στις αρχες της προηγούμενης εβδομάδας ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με την συμμετοχή πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ και των εκπροσώπων των Ταξί.

Στην παραπάνω σύσκεψη αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου θα διέρχονται μόνο τα αστικά λεωφορεία των γραμμών 1 και 4.

2. Στον δρόμο θα κινούνται τα ταξί που θα βρίσκονται στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και όσα ταξί θα αποβιβάζουν επιβάτες σε σημεία επί του αναμορφωμένου δρόμου.

Οι οδηγοί ταξί δεν θα χρησιμοποιούν την Μεγάλου Αλεξάνδρου για διέλευση, πλην των περιπτώσεων που προαναφέρθηκαν.

3. Στα οχήματα τροφοδοσίας θα επιτρέπεται η διέλευση στο πλαίσιο του καθορισμένου ωραρίου και αυστηρά μέχρι τις 9.30 π.μ.

4. Οι υπηρεσίες του Δήμου στις συμβολές της Μεγάλου Αλεξάνδρου με τις οδούς Κουμουνδούρου και Πατρόκλου έχουν ήδη τοποθετήσει κολωνάκια που θα αποτρέπουν την πρόσβαση οχημάτων στο νέο δρόμο. (εκτός της οδού Παπακυριαζή που παραμένει ανοικτή για τις ανάγκες του Δικαστικού Μεγάρου και του Τμήματος Μεταγωγών)

Τονίζεται ότι στον νέο δρόμο οι ταχύτητες των οχημάτων, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 χλμ/ώρα και στόχος είναι να είναι αρμονική η συνύπαρξη πεζών, ποδηλατών και οχημάτων.

Η τήρηση όλων των προαναφερομένων θα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο Δήμος Λαρισαίων, καλεί όλους τους συμπολίτες να επιδείξουν συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην πόλη και εφιστά την προσοχή σε οδηγούς και πεζούς για σωστή χρήση του δρόμου της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

07-12-2018
Opening του Πάρκου των Ευχών στη Λίμνη των Χριστουγέννων

Σας Περιμένουμε στην Λίμνη των Χριστουγέννων (το Υπέροχο Παγοδρόμιο στο Πάρκο του Αλκαζάρ) για να Εγκαινιάσουμε το Πάρκο των Ευχών & Να Δώσουμε το σήμα της Έναρξης της πιο Όμορφης Εποχής του χρόνου μαζί!

07-12-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 13/12/2018, ώρα 19:15

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

07-12-2018
Διανομή τροφίμων από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Για το δελτίο τύπου πατήστε ΕΔΩ

07-12-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της υπ αριθμ. ΣΟΧ3Α/2018 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δράσης "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" "Περίοδος 2018-2019"

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

07-12-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 13/12/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2018
Ο Δήμος Λαρισαίων παρουσίασε το σχέδιο του για την «έξυπνη πόλη»

 

 • Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Η πόλη της Λάρισας και τα σχέδια της στην κατεύθυνση της «Εξυπνης Πόλης», παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του ΕλληνοΑμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα την ελληνική οικονομία.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μαβίδης είναι προσκεκλημένοι των διοργανωτών, σ αυτό το σημαντικό πολιτικό – οικονομικό γεγονός, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και στο οποίο μετέχουν μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι.

Μάλιστα, ο Δημ. Μαβίδης, στο πλαίσιο της ενότητας για τις έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, θα παρουσίασε το σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων στην συγκεκριμένη κατεύθυνση, προσκεκλημένος μάλιστα της εταιρείας Cisco, εταιρείας κολοσσού στα θέματα δικτύων.

Ως γνωστόν, η Λάρισα βρίσκεται ένα βήμα από την έναρξη της νέας εποχής στο τομέα της έξυπνης πόλης, αφού το πρώτο και καθοριστικό βήμα έχει γίνει με τον διαγωνισμό για το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα πεζοδρομημένα τμήματα του κέντρου. Η τρίτη προκήρυξη του έργου, βρίσκεται σε καλό δρόμο και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Λαρισαίων, πέρα του συστήματος με τις βυθιζόμενες μπάρες, αποκτά το βασικότερο εργαλείο για μια «έξυπνη πόλη», που δεν είναι άλλο από το κέντρο ελέγχου. Δηλαδή από την καρδιά του συστήματος όλων των «smart» εφαρμογών, που μελλοντικά θα λειτουργούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη. Η πόλη ξεκινάει με το σύστημα ελέγχου στους πεζοδρόμους και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κεντρικό τομέα της πόλης και για περίπου 1300 θέσεις οχημάτων.

Και σ΄ αυτόν τον τομέα, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, σχεδιάσε από σχεδόν μηδενική βάση ην στρατηγική της πόλης. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά καιι σ΄ αυτή την κατεύθυνση και πλέον η Λάρισα βρίσκεται μπροστά στην αφετηρία του δρόμου που πρέπει να τρέξουμε για μια «έξυπνη πόλη».

06-12-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 07/12/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:


• Πλουτάρχου (από Τσιμισκή μέχρι Ιουστινιανού)
• Τσιμισκή (από Μιαούλη μέχρι Υψηλάντου)
• Γαλάτη (από Πλουτάρχου μέχρι Υψηλάντου)
• Γαλιλαίου (από Γαλάτη μέχρι Τσιμισκή)
• Ισαύρων (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)
• Βουλγαροκτόνου (από Ασκληπιού μέχρι Παναγούλη)

06-12-2018
Κέντρο Κοινότητας - Εκμάθηση Η/Υ για άτομα τρίτης ηλικίας

06-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2018
Κοινότητα Τερψιθέας - Εορταστικές Εκδηλώσεις

Πλούσιες εκδηλώσεις οργανώνονται στην Τερψιθέα, με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας και των τοπικών φορέων εν’ όψει των εορτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ -ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/12/2018

Ώρα:18:30 Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία Τερψιθέας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά.


ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/2018
Ώρα:19:00 Θεατρική Παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας
από το Θέατρο Τεχνών με θέμα
« Ένα πολύ-πολύ αστείο κορίτσι »


ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12/2018
Ώρα:17:00 Παιδική παράσταση στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας.
Μπουφές με γλυκά των εορτών και αναψυκτικά για τα παιδιά.
Άγιος Βασίλης και συμβολικά δώρα για τα παιδιά


ΔΕΥΤΕΡΑ 03/12/2018 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12/2018
Συγκέντρωση τροφίμων για τις αδύναμες οικογένειες της Δημοτικής Κοινότητας.


ΚΥΡΙΑΚΗ 06/01/2019
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Πηνειό στον χώρο του στρατοπέδου του Μηχανικού.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Εκδήλωση κοπής πίτας της Δημ. Κοινότητας και των Φορέων της Τερψιθέας

Τερψιθέα 21 / 11 / 2018

Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Τερψιθέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ

05-12-2018
Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Ημερίδα με τίτλο: "Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί" (Σάββατο 08/12/2018)

To «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.Ε.Ε.Ε.) ανακοινώνει την υλοποίηση ημερίδας με τίτλο: «Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί» στο πλαίσιο του Κύκλου Μάθησης με τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ενηλίκων.


Η ημερίδα αποτελεί παράλληλη δράση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και εισαγωγική στην έννοια της μετασχηματίζουσας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αλέξη Κόκκο καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ και συντονιστή του Κύκλου Μάθησης τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση».


Την ημερίδα καλούνται να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν επιλεχθεί ως εκπαιδευόμενοι στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Δεκέμβρη (ο πρώτος κύκλος) αλλά και κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την μετασχηματίζουσα μάθηση και τον τρόπο λειτουργίας της στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Ο Κύκλος Μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» χρησιμοποιεί τη μέθοδο «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Τέχνη» και έχει στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της καινοτομίας των εκπαιδευομένων μέσα από την επαφή τους με εικαστικά, κινηματογραφικά, λογοτεχνικά και άλλα έργα τέχνης με έμφαση στα εκθέματα της τοπικής ιστορίας και του θεσσαλικού πολιτισμού. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, οι εκπαιδευόμενοι (μαθητές ή ενήλικοι) παρατηρούν και επεξεργάζονται έργα τέχνης, των οποίων το περιεχόμενο σχετίζεται με ένα ή περισσότερα θέματα που μελετούν.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).


Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων. Ο Κύκλος Μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».


Χώρος Υλοποίησης της Ημερίδας: "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας - Ρούσβελτ 59.
Ημερομηνία και ώρες: 08.12.18, 11:00 – 13:00.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
- στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.
- στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/texni_ekpaideysi_2018/

05-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2018
Aνακοίνωση της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος για την ασφαλή διαχείριση της στάχτης απο τα τζάκια

Εν όψει της έλευσης και του φετινού χειμώνα με τις επακόλουθες χαμηλές θερμοκρασίες και κατανοώντας πλήρως την ανάγκη μεγάλης μερίδας πολιτών για πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης, όπως τζάκια, ξυλόσομπες κ.ά., η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων παρέχει ορισμένες χρήσιμες οδηγίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ανθρώπινη υγεία και να προστατευτούν η δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών και τη διαφύλαξη των περιουσιών τους, κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίζονται οι οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 • Να γίνεται τακτικός καθαρισμός –τουλάχιστον μια φορά το χρόνο- της καπνοδόχου προκειμένου να απομακρύνεται η καπνιά και η πίσσα που συγκεντρώνονται στα τοιχώματα. Να γίνεται έλεγχος της καπνοδόχου για τυχόν ρωγμές ή άλλες φθορές.
 • Να χρησιμοποιείται κατάλληλη ξυλεία για οικιακή καύση και με όσο το δυνατό λιγότερη υγρασία.
 • Να αποφεύγονται οι μεγάλες - ψηλές φλόγες, η καύση σκουπιδιών και χαρτόκουτων καθώς και το ψήσιμο φαγητών εντός της εστίας του τζακιού.

Η μη τήρηση των παραπάνω έχει προκαλέσει πολλές φορές φωτιά στην καμινάδα του τζακιού, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφοντας περιουσίες.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν απορρίπτουν στάχτες από τζάκια ή ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων. Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς σε αυτούς με αποτέλεσμα την ολική ή μερική καταστροφή τους. Κάθε χρόνο ο Δήμος δαπανά αρκετές χιλιάδες ευρώ για αντικατάσταση καμένων κάδων, έξοδα που μετακυλίονται στην τσέπη των δημοτών.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου συστήνει οι στάχτες να συγκεντρώνονται σε μεταλλικά δοχεία και να παραμένουν εκεί για 1-2 ημέρες. Στη συνέχεια, αφού έχουν σβήσει εντελώς, να τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες καλά κλεισμένες πριν πεταχτούν στους κάδους απορριμμάτων.

Τέλος, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος κάνει έκκληση στους πολίτες σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους καπνός ή φλόγες σε κάδο να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική για να προληφθεί ενδεχόμενη εξάπλωση της φωτιάς.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

04-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
04-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Δράση εξοπλισμού των δημοτικών σχολείων ενταγμένων στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας ενισχύοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Τα τρόφιμα παρέδωσαν ο Αρχηγός του Συστήματος κος Γιώργος Ντάβας καθώς και ο Υπαρχηγός κος Αντώνης Ευαγγέλου, ενώ από την πλευρά του Δήμου τα παρέλαβαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Μιχάλης Αναστασίου και τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Επίσης έγινε ξενάγηση στη Δομή και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

04-12-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Δωρεά παιδικών τραπεζοκαθισμάτων

Στα πλαίσια των χορηγιών του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλία του ομίλου FOURLIS πραγματοποιήθηκε η δωρεά παιδικών τραπεζοκαθισμάτων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ενόψει της δράσης «εργαστήρι εθελοντισμού » που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Η IKEA πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και με ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προχώρησε στη δωρεά παρουσία του Υπεύθυνου Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Καταστήματος κου Λεπενιώτη Σωκράτη.
Από την πλευρά του Δήμου τον εξοπλισμό παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι κ.κ. Γαντζούδης Θεόδωρος και Παπαδόντας Γεώργιος οι οποίοι ενημέρωσαν για τη λειτουργία και τις δράσεις της Δομής.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω τις παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11 , ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

04-12-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά ειδών στους άπορους φυλακισμένους

Ρούχα και κουβέρτες για τους άπορους φυλακισμένους των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας παρέδωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο Διευθυντή των Φυλάκων κο Δημήτρη Παπαδόπουλο στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.


Η παράδοση έγινε στο χώρο των φυλακών όπου και έγινε ενημέρωση από τον διευθυντή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , ενώ από την πλευρά του Δήμου έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα πρόνοιας κο Μιχάλη Αναστασίου, τη Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας κα Ευθυμία Ζιώγα καθώς και από τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ. 2410-255876, Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410-680243.

03-12-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δευτέρα 03/12/2018, ώρα 13:00

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2018
Θεσσαλικό Θέατρο - Προκήρυξη ανάδειξης πλειοδότη για την εκποίηση χαρτιού ανακύκλωσης

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2018
0916 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2018
ΔΗ.Κ.Ε.Λ - Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

30-11-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 06/12/2018, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

30-11-2018
Δράση του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων για την 25η Νοεμβρίου

Ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η έμφυλη βία εξακολουθεί να υφίσταται και να πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες. Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (π.χ. λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, κοινωνικός έλεγχος κ.λπ.), προσδιορίζεται ως παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων, ιστορικά εδραιωμένων, κοινωνικών ανισοτήτων. Για τον λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί ένα πρόβλημα επίκαιρο, το οποίο διαπερνά όλους τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες. Η παγκόσμια διάσταση αυτού του φαινομένου αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει συμβολικά ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων και το ΚΓΜΕ Διοτίμα συνδιοργανώνουν εκδήλωσή με τίτλο «Μην προσπερνάς την έμφυλη βία». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων (28ης Οκτωβρίου και Ηρ. Πολυτεχνείου).

Η εκδήλωση απευθύνεται στις γυναίκες του προσφυγικού πληθυσμόυ, που είναι ενταγμένος στον αστικό ιστό της Λάρισας. Συγκεκριμένα απευθύνεται στις εξυπηρετούμενες του προγράμματος στέγασης, που υλοποιεί ο Δήμος Λάρισας με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.Στην εκδήλωση θα προβληθούν υποτιτλισμένα σε αραβικά, φαρσί και γαλλικά τα spot της καμπάνιας Don’t Skip – Μην προσπερνάς την έμφυλη βία, που υλοποίησε το Κέντρο Διοτίμα, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος. Παράλληλα θα προβληθούν και οι βραβευθείσες ταινίες των νέων δημιουργών, που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, που υλοποίησε το Κέντρο στο πλαίσιο της καμπάνιας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις προσφύγισσες αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, που έχουν σχεδιάσει οι ψυχολόγοι του Κέντρου Διοτίμα αλλά και του Ξενώνα Φιλοξενία Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων.

29-11-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 30/11/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Ασκληπιού (από Ηπείρου μέχρι Μανδηλαρά).

29-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2018
Διακήρυξη διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού - Προμήθεια υπόγειων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την μελέτη, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο συμμόρφωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Κατασκευή γηπέδων στη συνοικία Τούμπας

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ διακηρύσσει την με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥΜΠΑΣ», εκτιμώμενης αξίας 224.671,55€ Ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές ηλεκτρομηχανολογικών, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση των άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική-γενική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (doc), πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (pdf), πατήστε ΕΔΩ

Για το τελικό σχέδιο, πατήστε ΕΔΩ

29-11-2018
Συνέντευξη τύπου για τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος - Λάρισα

Κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ο Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα

• Θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, μαζί με αγώνα 5 χλμ και 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ

• Πιστοποιείται η διαδρομή των 21χλμ και 97 μέτρων και από το 2019 εντάσσεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ

Κάθε χρόνο και καλύτερα για τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα, που φέτος θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα, απόστασης 21.097 μέτρων, καθώς και τους αγώνες 5 χλμ και 800 μέτρων (για παιδιά και Αμεα) διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βεταράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, αναφέρθηκαν στον αγώνα και στα βήματα που έγιναν και γίνονται με την αναβάθμιση του, με κυριότερο την πιστοποίηση της διαδρομής, ώστε από την επόμενη χρονιά να είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι ο αγώνας, που αποτελεί θεσμό και τόνισε ότι κάθε χρόνο γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμισή του. Όπως τόνισε φέτος ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, το τοπόσημο της πόλης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου Θεοφανώ Λαγκιόλη – Μπίλιου, τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου με όλους τους συνδιοργανωτές είναι άριστη.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων, σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην διαδικασία πιστοποίησης της απόστασης του Ημιμαραθωνίου, τόνισε ότι η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό που είναι η εταιρεία ΕXALCO. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΓΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνα θα στεφθεί με επιτυχία.

Την στήριξη τους στον αγώνα εξέφρασαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ) κ. Π. Αγόρου , ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Λάρισας κ. Κώστας Τσιτώτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων κ. Νίκος Γούλας, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζής, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρυσοβέργης, ενώ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων για θέματα πρόνοιας κ. Μιχ. Αναστασίου αναφέρθηκε στους χορηγούς του αγώνα και ιδιαίτερα στην οικογένεια Καντώνια που στηρίζει κάθε χρόνο τη διοργάνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

1. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο θέατρο Λάρισας. (Τύρναβος, Γιάννουλη, κυκλικός κόμβος ΕΑΚΛ, κυκλικός κόμβος Ν. Σμύρνης, Γεωργιάδου, κόμβος Αγ. Αχίλλειου, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

2. ΑΓΩΝΑΣ 5.000μ
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
(Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

3. ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΑΜΕΑ
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. (Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Γέφυρα Αλκαζάρ, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

Πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θεάτρο. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 13.30.στον πεζόδρομο της Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν. Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.

Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στο link https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=d4e2b0047d4462548d959998c81d18e1&fbclid=IwAR3_AVuyZfbVTLCRu-QLNq0j9eT25VC9iNclrE40kcaRy3CA0r_gLoN0Yjk έως και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

28-11-2018
«επίμονες χartινες κυρίες» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται η έκθεση του Ανδρέα Γιαννούτσου με τίτλο «επίμονες χartινες κυρίες» στην αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα.

Για το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα πατήστε ΕΔΩ

28-11-2018
Δώρα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων στα προσφυγόπουλα της Λάρισας

Ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο πλήθος από ξύλινα παιχνίδια περίμενε τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη της Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση - Εmergency Support Τo Integration and Accommodation), το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Τα ξύλινα παιχνίδια αυτά (τρίλιζες, ντόμινο, σβούρες και άλλα) τα κατασκεύασαν οι μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων, στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Το παιχνίδι της Φιλίας» που υλοποιήθηκε εκεί. Τα παιχνίδια προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους του προγράμματος ESTIA στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του 2ου Σ.Δ.Ε. με τίτλο «Αλληλεπιδρώ, Μαθαίνω, Αλλάζω, Μοιράζομαι» και πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν να χαρίζονται στα παιδιά των οικογενειών προσφύγων που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στην πόλη της Λάρισας.

Τα προσφυγόπουλα έλαβαν με ιδιαίτερη χαρά τα ξύλινα δώρα τους, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε πολύ όμορφες συσκευασίες. Η ποιότητα κατασκευής τους και ο μοναδικός τους χαρακτήρας που δείχνει το μεράκι, αλλά και το γούστο με το οποίο τα προετοίμασαν οι έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, ήταν αναμενόμενο να ενθουσιάσει τα μικρά προσφυγόπουλα, προσφέροντάς τους νότες χαράς και αισιοδοξίας, αποδεικνύοντας με ακόμα έναν έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη με την οποία αντιμετωπίζει η θεσσαλική κοινωνία τους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο πληθυσμούς.

Το πρόγραμμα ESTIA έχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας. Μέχρι σήμερα, η Λάρισα έχει προσφέρει στέγαση και υποστήριξη σε περισσότερους από 400 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο από τη Συρία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα ESTIA στην Ελλάδα μπορείτε να μπείτε στο www.estia.unhcr.gr, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία για το πρόγραμμα ESTIA στη Λάρισα μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στα τηλέφωνα 2411810326 και 2411810327 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

27-11-2018
Κέντρο Κοινότητας - Ισορροπημένη διατροφή από το νηπιαγωγείο

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών συνοδευτικών δράσεων του Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων ) πραγματοποιήθηκε δράση για την υγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία, στο 2ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, στην περιοχή της Ν.Σμύρνης την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Συμβουλευτικός Σταθμός και Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα ROMA, σε συνεργασία με το 2ο Νηπιαγωγείο.

Για την ουσιαστική υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, ο Δήμος ενθαρρύνει και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία συνεργασίας με φορείς της πόλης επιδιώκοντας τη
δημιουργία ενός δυναμικού κοινωνικού δικτύου. Μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities).


Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αγγελακοπούλου Έλπη- Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, η οποία στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες δράσεις.
Τονίστηκε ότι σωστή διατροφή σημαίνει ισορροπημένο διαιτολόγιο. Η βασική αρχή που πρέπει να ακολουθείται είναι: τρώμε απ’ όλα τα είδη των τροφών σε λογικές ποσότητες. Η αποχή από τις διατροφικές απολαύσεις δεν μας εξασφαλίζει καλύτερη υγεία, αλλά άγχος, εκνευρισμό και αίσθημα στέρησης. Οι βασικές αυτές αρχές της διατροφής είναι απαραίτητο να ακολουθούνται αλλά και να είναι γνωστές από την νηπιακή ηλικία. Από την ηλικία δηλαδή που το παιδί μπορεί να κατανοήσει βασικές έννοιες και να κάνει επιλογές.


Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου, παιδιά κυρίως οικογενειών που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ενημερώθηκαν μέσα από ένα πλούσιο οπτικό και απτικό υλικό για τις ομάδες των τροφών, πόσο συχνά θα πρέπει να τις τρώμε κι άλλα μικρά μυστικά που τους αποκάλυψε η κυρία Αγγελακοπούλου. Η εμπλοκή των νηπίων ήταν ενεργητική και διασκέδασαν με τις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι δύο φίλοι, η Νούλα και ο Ρούλης τους βοήθησαν να μάθουν τις βλαβερές και τις υγιεινές τροφές. Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κυρία Σαμαρίνα, αγκάλιασε για άλλη μία φορά την δράση αυτή με τη συμμετοχή της στην διαδικασία.


Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας του Προγράμματος ΤΕΒΑ με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και συντονιστή-Εταίρο το Δήμο Λαρισαίων συμμετέχουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενεργό συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχει η οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος ανέρχονται στον αριθμό των 6648 οικογενειών, 14990 άτομα σε όλο το Νομό.

27-11-2018
Κέντρο Κοινότητας - Εκπαιδευτικό ταξίδι νέων στη Φλωρεντία

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Generation Europe» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), πραγματοποιούνται τοπικές δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με θεματικό άξονα τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία. Από τον Οκτώβριο έχουν ξεκινήσει εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Μύλο του Παπά με κεντρικό θέμα την έννοια της δημοκρατίας και τις παραστατικές τέχνες, όπου λαμβάνουν χώρα βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με τις τεχνικές του θεάτρου (φόρμα - περιεχόμενο), τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπική εμπειρία μέσο της καταπάτησης ή/και απόλαυσης τους, δουλεύοντας το προσωπικό βίωμα με στόχο την παρατήρηση του εαυτού μας και του άλλου.


Σε συνέχεια του όλου έργου, επταμελής ομάδα από τη Λάρισα, υπό τον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό συντονισμό της θεατρολόγου κας. Αγλαΐας Νάκα, ταξιδεύει στη Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 25 Νοεμβρίου και επιστρέφει στις 6 Δεκεμβρίου. Η ομάδα θα συναντηθεί εκεί με άλλους 14 νέους καλλιτέχνες από την Ιταλία και τη Γερμανία, μέλη του διεθνούς δικτύου Roots and Routes όπου όλοι μαζί θα εκπαιδευτούν και θα δημιουργήσουν από κοινού καλλιτεχνικά προγράμματα - projects, με θέμα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Φλωρεντίας τις τελευταίες δυο μέρες (4 και 5 Δεκεμβρίου 2018).
Η επόμενη διεθνής συνάντηση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα τον Ιούνιο του 2019.


Τη δράση συντονίζει καλλιτεχνικά και διοικητικά για το ΣΜΟΥΘ οι κκ. Ανδρέας Αλμπάνης και η Δήμητρα Ζαχαρούλη ενώ από το Κέντρο Κοινότητας η κα. Βάσια Νημά. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και το ΙΒΒ Dortmund.


Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680250 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

27-11-2018
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης Ιδιωτικού δικαίου

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αίτηση, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2018
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας - Επισκευή, Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων (οικοδομικές και Η/Μ εργασίες)

Ο Δήμος Λαρισαίων, προκηρύσσει την με ανοιχτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ & Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)» εκτιμώμενης αξίας 1.779.999,97 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α. 24%).

Για την προκήρυξη, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για τις προμετρήσεις οικοδομικών και Η/Μ εργασιών, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή Η/Μ εργασιών, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

27-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2018
Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 26/11/2018, ώρα 15:15

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ημιφορτηγού

Ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να προχωρήσει στην σύναψη δημόσιας σύμβασης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟΥ» καινούργιου οχήματος 4x2 καλεί τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς όπως υποβάλλουν προσφορές.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-11-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για ελαστικά οχημάτων


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ