sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

26-06-2019
Θέατρο των Οδοιπόρων - ''Το Ασυνόδευτο'' του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία του Άκυ Μιτσιούλη στο Θέατρο ‘’Κώστας Τσιάνος''

Θέατρο των Οδοιπόρων - ''Το Ασυνόδευτο'' του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία του Άκυ Μιτσιούλη στο Θέατρο ‘’Κώστας Τσιάνος''
Θεσσαλικό Θέατρο - Νέος θεσμός - Η πόλη στο προσκήνιο- για μια τελευταία παράσταση. (Είσοδος ελεύθερη). Αντί εισιτηρίου, θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών).

Η Εφηβική/νεανική Σκηνή του Θεάτρου των Οδοιπόρων θα ανεβάσει για μια τελευταία παράσταση το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Ασυνόδευτο», την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. Η παράσταση, θα γίνει στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος του Θεσσαλικού Θεάτρου, στα πλαίσια του νέου θεσμού του Θεσσαλικού Θεάτρου - Η πόλη στο προσκήνιο- σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - « Πόλη που Μαθαίνει».

Με το πέρας της παράστασης θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», με αφορμή το κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, την ίδια την παράσταση και την αντίστοιχη θεματική των δράσεων του προγράμματος Λάρισα - «Πόλη που Μαθαίνει» της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Θα εισηγηθούν οι:
Αγλαία Νάκα (θεατρολόγος/σκηνοθέτιδα), Βάσια Νήμα (ψυχολόγος – Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, μέλος ομάδας έργου του προγράμματος Λάρισα –«Πόλη που Μαθαίνει»
Άκυς Μιτσιούλης (σκηνοθέτης), Παρεμβαίνει η Εύα Αρζομανίδου (εκπαιδευτικός), Συντονίστρια η εκπαιδευτικός Ιωάννα Γιαννακοπούλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Στην ιστορία του «Ασυνόδευτου» δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους, ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι ένα μεγάλο οδοιπορικό, μια καθημερινή περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και πολλές απρόβλεπτες γλυκόπικρες καταστάσεις. Μέσα από αυτά αναδεικνύεται η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Οι γονείς είναι μονίμως απόντες γιατί εργάζονται νυχθημερόν. Τα αδέλφια ταλανίζονται από την εφηβεία, τον έρωτα, ταυτόχρονα μεγαλώνουν πρόωρα: γίνονται γονείς για το ασυνόδευτο αγόρι, διαφωνούν για την ανατροφή του, συγκρούονται, αλλά και έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους αδιέξοδα, την απουσία επαγγελματικού ορίζοντα στην Ελλάδα της κρίσης, για να διαπιστώσουν πως, τελικά, «είμαστε όλοι ασυνόδευτοι».
Ένα έργο, που με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα του προσφυγικού, θίγει όλα τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Οικονομική και όχι μόνο -κρίση-, καθημερινό άγχος, αποξένωση, ατομικισμός, όλα παρουσιάζονται με έναν εύληπτο, καθημερινό και γλυκό τρόπο, αφού τα βλέπουμε μέσα από την ματιά δύο εφήβων. Το έργο δεν ‘’κουνά το δάχτυλο’’, δεν είναι διδακτικό, αλλά αποτελεί μία σύγχρονη παρουσίαση της πραγματικότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ‘’σωτήρες’’ της παράστασης είναι δύο έφηβα αδέρφια. Πιο ώριμοι από τα παιδιά, αλλά όχι ενήλικες.

Συντελεστές
Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Άκυς Μιτσιούλης, Σύμβουλος δραματουργίας: Αγλαία Νάκα, Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Μπάγιος, Σχεδιασμός Φωτισμών: Άκυς Μιτσιούλης
Δημιουργικό αφίσας/προγράμματος: Δημήτρης Πλαστήρας, Φωτογραφίες: Δημήτρης Πλαστήρας, Δημήτρης Παπαδημητρούλας, Υποβολέας : Νίκος Γκαραβέλης, Ηχογραφίσεις: Lalaland studio & Ntoulas sound

26-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

26-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
26-06-2019
Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής έργου "Επισκευή– συντήρηση κτιρίου για τη στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ"

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό του έργου, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της δημοπράτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για τις προμετρήσεις, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων (ΕΣΥ), πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχιση άρθρων μελέτης με ΕΤΕΠ-ΠΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

 

 

 

26-06-2019
1ο Larizona festival στον Μύλο του Παππά (Πέμπτη 11/07/2019, ώρα 17:00 μ.μ.)

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται μέσα στην κάψα του καλοκαιριού και φιλοδοξεί να μας ταρακουνήσει!

Το Μαύρo Πρόβατο - Mavro Provato σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του δήμου Λαρισαίων παρουσιάζουν το Larizona festival vol 1!

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 17:00 στην αυλή του Μύλου του Παππά ξεκινά το 1ο Larizona festival.

Ο Μύλος θα γεμίσει από τις μουσικές τεσσάρων γνωστών συγκροτημάτων:

1000mods: Οι Έλληνες 1000mods δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, όχι επειδή προέρχονται από την εγχώρια σκηνή, αλλά γιατί είναι μια μπάντα που διαθέτει τεράστια δημοτικότητα στη χώρα μας και ταυτόχρονα απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση και σεβασμό στο εξωτερικό.

Hidden in the basement: Δημιουργημένοι το 2007, με βασικό κίνητρο την αγάπη τους για τη μουσική που παίζουν, οι Hidden in the Basement έχουν ήδη διαγράψει μια ποιοτική και συνεπή πορεία στην εγχώρια underground σκηνή.

Λάργκο: Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο - Largo, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με το πάλαι ποτέ ελληνικό ροκ του ’90, παραδοσιακά πνευστά που ξεπροβάλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία, ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους και καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.


Prospects: Οι Prospects είναι μια παρέα φίλων από τη Λάρισα, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2010 να παίζουν παρέα και να συνθέτουν δική τους μουσική λόγω του πάθους για την πανκ ροκ σκηνή κυρίως. εμπνευσμένη από τα ’90s της Καλιφόρνιας .

Εικαστικό δρώμενο live στο live

Μια μικρή ομάδα Λαρισαίων εικαστικών, θα δημιουργήσουν ζωντανά μια εικόνα ροκ, χωρίς να γνωρίζουν το σχέδιο της σύνθεσης που δουλεύουν. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί όταν τελειώσουν όλα τα κομμάτια που τη συνθέτουν και θα φανεί με την τοποθέτησή τους σε τοίχο εντός του χώρου του φεστιβάλ.

Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθεί τους δημιουργούς επί το έργον.

Κάθε καλλιτέχνης θα φέρει τα υλικά της προτίμησής του και ό,το φτιάχνουν πρέπει να είναι έτοιμο με το τέλος του  φεστιβάλ.

Τα ονόματα των εικαστικών: Λάσκαρης Αστέριος, Λάσκαρης Χρήστος, Δημητρίου Αστέριος, Ζηπέλα Ζωή, Καλογήρου Δήμητρα, Σαμαράς Χρήστος, Σάρλη Ελένη.

Συμμετέχουν οι γνωστές από τη διοργάνωση του φεστιβάλ Lacomics, Εκδόσεις του Κάμπου και ο ταλαντούχος Μέλανδρος Γκανάς.


Τιμή εισιτηρίου:
- Προπώληση (περιορισμένα): 8 ευρώ

- Υπόλοιπη προπώληση: 10 ευρώ
- Ταμείο: 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης
Λάρισα: SNUFF, Αλομπάρ και Walk The Line Barber Shop
Βόλος: SNUFFΒολος
Θεσ/νίκη: Rover Bar
Κατερίνη: ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
Τρίκαλα: Arapatta Musicbar

                
                

 

26-06-2019
Η πολυβραβευμένη γυναικεία χορωδία «InDONNAtion» αναχωρεί για περιοδεία στη Γερμανία

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Beira Interior International Choir Competition & Festival που πραγματοποιήθηκε στο Fundao της Πορτογαλίας κατακτώντας το Grand Prix αλλά και το Χρυσό Μετάλλιο με πρώτη θέση στην κατηγορία του τον περασμένο Οκτώβριο, το πολυβραβευμένο σύνολο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου του Δημήτρη Κτιστάκη, θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στη Γερμανία, έπειτα από πρόσκληση της Ειδικής Επαγγελματικής Σχολής Μουσικής του Bad Königshofen Γερμανίας.

Ο μαέστρος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Δημήτρης Κτιστάκης, καθώς και η αδερφή του Φρόσω Κτιστάκη, πιανίστα της χορωδίας, ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από τη Μουσική Επαγγελματική Σχολή του Bad Königshofen την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία. Έκτοτε, διατηρείται ένας στενός δεσμός μεταξύ της Σχολής και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο οποίο υπάγεται η γυναικεία χορωδία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η χορωδία θα πραγματοποιήσει τέσσερις συναυλίες καθώς και μία ηχογράφηση για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Οι δύο πρώτες εμφανίσεις της InDONNAtion θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουνίου στο Volkach της Γερμανίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Κατά την πρώτη εμφάνιση, λαμβάνουν μέρος και σύνολα από το Νότιο Τιρόλο, Φινλανδία και Γερμανία. ενώ θα ακολουθήσει και μία δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη «Mainschleifenhalle» του Volkach όπου το πρόγραμμα της InDONNAtion θα αναμεταδοθεί ζωντανά και θα ηχογραφηθεί από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Στις 30 Ιουνίου, θα εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών «Orgelsaal» - Aίθουσα Εκκλησιαστικού Οργάνου της προαναφερόμενης Σχολής στο Bad Königshofen.

Η τέταρτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στον επιβλητικό ναό του Kloster Altstadt της πόλης Hammelburg (πρώην μοναστήρι των Φραγκισκανών, το οποίο κτίστηκε το 1649, ενώ από το 1980 ανήκει στη Βαυαρική Μουσική Ακαδημία του Hammelburg, αποτελώντας έναν εκπληκτικό συναυλιακό χώρο-κόσμημα, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ακουστικής).

Το ρεπερτόριο του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion, περιλαμβάνει έργα από τη φιλολογία της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, τραγούδια από την ελληνική παράδοση, έργα από τη ρομαντική περίοδο, καθώς και μελωδίες από τη διεθνή ποπ και τζαζ μουσική σκηνή επεξεργασμένες για γυναικεία χορωδία.

Στο πιάνο, η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, μόνιμη συνοδός και χορωδός του φωνητικού συνόλου, θα ερμηνεύσει και έργα για σόλο πιάνο.
Μέρος του ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί χορογραφημένο. Την κίνηση, η οποία αποτελεί και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πολυβραβευμένου γυναικείου συνόλου, υπογράφουν οι χορογράφοι της χορωδίας Φαίη Σούκου και Ελένη Μάρκου, οι οποίες διανθίζουν τις συναυλίες του συνόλου εμφανιζόμενες και σολιστικά.

Η Έλενα Γκατζά, η Θεοδώρα Ζιούρα, η Δέσποινα Πούρικα και η Αμαλία Σδρόλια, μέλη του φωνητικού συνόλου, ερμηνεύουν τα σόλο μέρη των έργων του ρεπερτορίου της χορωδίας.

Την αποστολή θα συνοδέψουν ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου και η Διοικητική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Κατερίνα Φαλτζή.

                       

25-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συπληρωματική ΙΙ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

25-06-2019
Μετά τα μαθήματα …το απολυτήριο για 19 Ρομά από το Πανεπιστήμιο Πολιτών

Μια συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του προγράμματος Λάρισα- Πόλη που Μαθαίνει , ολοκληρώθηκε για τους πρώτους 19 ενήλικες Ρομά της περιοχής της Ν. Σμύρνης με τις εξετάσεις που έδωσαν για την απόκτηση απολυτηρίου του δημοτικού.

Η προσπάθειά τους εντάσσεται σε μια συντονισμένη δράση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη λειτουργία μιας διαφορετικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Μετά από 7 μήνες εβδομαδιαίων μαθημάτων, οι πρώτοι ενήλικες μαθητές των τμημάτων αλφαβητισμού έφτασαν στον τελικό τους στόχο.

Αξιοσημείωτο είναι το πείσμα που τους χαρακτήριζε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μπορέσουν να μορφωθούν για την διεκδίκηση καλύτερων θέσεων εργασίας, για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να γίνουν σωστά πρότυπα γι αυτά. Παράλληλα στις γυναίκες των τμημάτων προσφέρονταν η δυνατότητα στα παιδιά τους να απασχολούνται δημιουργικά από έμπειρο προσωπικό, ενώ εκείνες παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους.
Πολύτιμη αποτέλεσε η συνεργασία με την Διευθύντρια και Υπεύθυνη των εξετάσεων για το απολυτήριο Δημοτικού Ενηλίκων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Δημητρίου.

Την ημέρα των εξετάσεων οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορείο προς το εξεταστικό κέντρο, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η θέληση των μαθητών να συνεχίσουν και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Τα μαθήματα θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι στο Κέντρο Κοινότητας του Παραρτήματος Ρομά, για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το παράρτημα Ρομά εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, Δημοσθένους 45, τηλ επικοινωνίας: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

25-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

 

24-06-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια οικοδομικών υλικών

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το φύλλο προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική έκθεση, πατήστε ΕΔΩ

Για το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

 

24-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

24-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
24-06-2019
Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας με τους Junior Leagues International, Inc (AJLI)

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, αν και ξεκίνησαν ως ένα εθελοντικό κίνημα της Λάρισας, η δράση τους και η φήμη τους έχει επεκταθεί πολύ πιο πέρα από τα όρια της πόλης, πιο πέρα ακόμα κι από τα σύνορα της Ελλάδας!

Έχουν συνεργαστεί με εθελοντικές οργανώσεις από την Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, ενώ αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης διδακτορικής διατριβής στην Πορτογαλία!

Στο πλαίσιο αυτών των διεθνών επαφών εντάσσεται και η επίσκεψη στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. πολυμελούς αντιπροσωπίας από τις Η.Π.Α., η οποία βρέθηκε στην πόλη μας με αφορμή το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο κ. Βάσος Παπαγαπητός, πρόεδρος του Chamber Music Hellas της Νέας Υόρκης, μαζί με την εκπρόσωπό του στην Ελλάδα της κ. Μαρία Μπακλαβά. Πρόκειται για μέλη του Junior Leagues International, Inc (AJLI), που είναι ο μεγαλύτερος γυναικείος εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Την επαφή οργάνωσε το δραστήριο μέλος των Ενεργών Πολιτών Λένα Λιάγκουρα, καθώς οι Αμερικανοί επισκέπτες μας εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τις δράσεις των Εν.Πο.Λ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας των Ενεργών Πολιτών Γιάννης Νταλώσης, Εύη Καλούδη και Ελένη Μακροδήμου, παρουσίασαν με οπτικοακουστικά μέσα τις πολυποίκιλες δράσεις των Εν.Πο.Λ., ενώ τους ξενάγησαν στα διάφορα τμήματα και εργαστήρια δράσεων του Πολυχώρου Αλληλεγγύης.

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την οργανωτικότητα, το εύρος και την κοινωνική σημασία των δράσεων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν μαζί τους, καθώς και να προβάλλουν το έργο τους στην ομογένεια.
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας χάρισαν στους καλεσμένους τους συμβολικά, παραδοσιακούς σπόρους λαχανικών από την Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων των Εν.Πο.Λ., θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να συμβολίσουν την σημασία της Ελληνικής Διασποράς και την ενδυνάμωση των ριζών που τους συνδέουν με την Ελλάδα.

                  

24-06-2019
«Transit» στον θερινό κινηματογράφο

Την τελευταία ταινία του κορυφαίου Γερμανού σκηνοθέτη Κρίστιαν Πέτζολντ «Transit», προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Το «Transit», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Άννα Σέγκερς, το οποίο γράφτηκε το 1942 στη Μασσαλία.
Κάνοντας χρήση παραλληλισμών μεταξύ των ιστορικών γεγονότων και της σημερινής Μασσαλίας, ο Κρίστιαν Πέτζολντ διηγείται την ιστορία ενός μεγάλου, σχεδόν ανέφικτου έρωτα, εν μέσω πολέμου, αυτοεξορίας και της λαχτάρας του να βρεις έναν νέο τόπο που θα μπορείς να τον αποκαλείς σπίτι.
Τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Ο Γκέοργκ, ένας Γερμανός πρόσφυγας, δραπετεύει στη Μασσαλία την τελευταία στιγμή. Στις αποσκευές του φέρει τα έγγραφα ενός συγγραφέα, του Βάιντελ, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα χειρόγραφο, επιστολές και βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού.

Στη Μασσαλία, μόνο εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν ότι θα φύγουν, έχουν δικαίωμα να παραμείνουν. Ο Γκέοργκ υιοθετεί την ταυτότητα του νεκρού και αποφασίζει να παραμείνει.

Όλα αλλάζουν όταν ο Γκέοργκ ερωτεύεται την Μαρία, μια μυστηριώδη γυναίκα σε αναζήτηση του συζύγου της, ο οποίος θα την περίμενε στη Μασσαλία, για να διαφύγουν με βίζα στο Μεξικό.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια:101'
Γερμανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ, με τους: Φραντζ Ροκόφσκι, Πάουλα Μπιρ, Γκόντεχαρντ Γκίζε
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

         

21-06-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 21/06/2019, ώρα 15:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 21/06/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 27/06/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

21-06-2019
Με Μαραβέγια, VIC και Μαριάννα Ζάχου συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πηνειού

Με μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Κεντρική Σκηνή συνεχίζεται την Παρασκευή 21 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών.

Γιατί καλοκαίρι χωρίς συναυλία Μαραβέγια δεν γίνεται!

Ο τίτλος των φετινών καλοκαιρινών συναυλιών του δημοφιλούς καλλιτέχνη είναι ...ρεφενέ... Πού τι σημαίνει ρεφενέ; Ότι ο καθένας φέρνει ό,τι έχει. Φέρνεις τα μικροπράγματά σου. Φέρνεις τη χαρά σου, το χαμόγελό σου. Φέρνεις τον φίλο σου. Φέρνεις την παρέα σου. Φέρνεις το αμόρε σου. Φέρνεις το θέμα σου, την ιστορία σου. Και τη λύπη σου φέρε αν έτσι νιώθεις. Φέρε όλα τα μικρά σου και καθημερινά. Πολλά μικρά και καθημερινά κάνουν κάτι μεγάλο.

Σε αυτό το "μεγάλο", ο Κωστής θα βάλει τη μουσική, θα βάλει τις λέξεις και τις νότες, θα βάλει τα τραγούδια του που αγαπάμε, θα βάλει το αίσθημα και το συναίσθημα, θα βάλει το soundtrack της βραδιάς.

Μαζί του παίζουν, οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα). Θα προηγηθούν οι δικοί μας Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί.

Στη ΣΚΗΝΗ Β΄ οι VIC (Villagers of Ioannina City) το ελληνικό συγκρότημα της πειραματικής ροκ μουσικής σκηνής από τα Ιωάννινα, με τους πολλούς και φανατικούς φίλους. Ο ήχος τους αποτελεί συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική. Θα προηγηθούν οι Λαρισαίοι Diffusion που συνδυάζουν punk rock, post και rock'n'roll.

Τέλος, στην ΣΚΗΝΗ Γ΄ η Μαριάννα Ζάχου μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπλάνηση με ηχοχρώματα γεμάτα λυρισμό κι αρώματα Μεσογείου, αισθαντικότητα κι έναν κυματισμό ευαίσθητης και ταυτόχρονα δυνατής εσωτερικής έκφρασης. Μουσικές από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σμύρνη, σκοποί της Κ. Ιταλίας- Σικελίας, μπλέκονται αρμονικά με αγαπημένες μελωδίες των Χατζιδάκι ,Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Σαββόπουλου, και νεότερων, μέσα σε ένα χορό αισθήσεων και συναισθημάτων. Θα προηγηθεί το Σύνολο Ηλ. Κιθάρας Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: 21:00-00:00
Βαλιάκας και Ιδανικοί | Κωστής Μαραβέγιας
ΣΚΗΝΗ Β': 21:00-00:00
Diffusion | VIC (Villagers of Ioannina City)
ΣΚΗΝΗ Γ': 20:00-23:00
Σύνολο Ηλ. Κιθάρας Μουσικού Σχολείου | Μαριάννα Ζάχου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μετά τις 18:00
Leroy Merlin – #HOMISTAS lab: Χρώμα
ΙΕΚ Δήμητρα – Εικαστικές δημιουργίες & παιδαγωγικά παιχνίδια | Μάθε τα μυστικά του καφέ | Καλοκαιρινό μακιγιάζ & ανάλαφρα χτενίσματα
Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας Διάδραση – Στίβος Μάχης | Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού
Νικολοπούλειο – Lab | Multilingual atelier
Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας – Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού
Λέσχες Πολιτισμού – Kαλοκαιρινό ρεσώ φαναράκι
ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων – Ζήτω η ζωή! Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης – Δίνοντας χρώμα στο Μουσείο | Αποκρυπτογραφώντας το παρελθόν
ΕτουΚου – Λύσε το κόμικς
Διαπολιτισμικό Καραβάνι Θεάτρου Φόρουμ και Κλόουν – Δράσεις
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center – Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού των φανταστικών λέξεων!
Εργαστήρι Καλικατζούρα – Κατασκευή Τρίλιζας | Φτιάχνω έναν ιπτάμενο πύραυλο | Δραματοποίηση παραμυθιού | Αναβίωση παλιών ομαδικών παιχνιδιών
Σαν Παραμύθι – Του κουτιού τα παραμύθια | Ο Πινόκιο ζωγραφίζει | Ο Λιχούδης μαγειρεύει
ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας – Δράσεις στα Αγγλικά | Πειράματα φυσικής | Face painting | Ρομποτική Εξάντας ΚοινΣΕπ – Ταξιδεύω στον κόσμο και την ιστορία με τα VR γυαλιά μου
Παραμυθωνία – Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά
Λέσχη Στατικού Μοντελισμού – Γίνε κι εσύ μοντελιστής
ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει – Face Painting | Σπιτική πλαστελίνη | Yoga και ευεξία | Το παιχνίδι των γεύσεων
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ελένη Σιαματά-Μπούτλα – Τσάι και shortbreads | Brezel: Παραδοσιακό κουλούρι
ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας – Κατασκευές με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μετά τις 19:00
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Πίνακες στις .. όχθες του Πηνειού!
Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα – “SOCK Puppets” εργαστήριο κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας τύπου μάπετ
Δημιουργική Πόρτα – Τα φουσκωψαράκια...
Play Education – Μικροί Κηπουροί (σε συνεργασία με το Praktiker)

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μετά τις 18:00

Σύλλογος Γυμναστηρίων Λάρισας – Γυμναστική στο ποτάμι
Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη – Παίζω Πινγκ Πονγκ
Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής – Μαθαίνω για το Παγκράτιο
Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας – Γνωριμία με το Ταεκβοντό
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Γνωριμία με το Σκάκι
Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ – Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός – Ποδηλατοδεξιοτεχνία: μικρή πίστα ποδηλασίας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μετά τις 19:00
Έλενα Καραβιδέ – Aerial Yoga

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μετά τις 20:00
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας – Τοίχος αναρρίχησης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ μετά τις 18:00
ΖeniΘ – Παίξε και κέρδισε... Κορυφαία ενέργεια από τη ZeniΘ!
Musica Radio – Μουσική | Αντώνης Κόκουβας time
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
ΚοινΣΕπ Έναστρον – Περιδιαβαίνοντας τον έναστρο ουρανό
ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ – Μέτρηση ακτινοβολίας ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – Έκθεση με Προσωπικά Portfolio
Φωτογραφική Ομάδα f+ – Camera Obscura Οbservation | Εκθέσεις “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών – Απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο | Αντιμετώπιση καταγμάτων με ενδεικνυόμενα και ιδία μέσα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ μετά τις 19:00

Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας – Ερασιτεχνική Αστρονομία | Αστροβραδιά
Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών – Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις
Ολοήμερο

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διαδικτυακό Περιοδικό fmag.gr – Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Μουσική»

   

21-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
20-06-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 26/06/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

20-06-2019
Αναρρίχηση στο ποτάμι με τον ΕΟΣ Λάρισας

Τη δυνατότητα να... σκαρφαλώσουμε, μας δίνει ο ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) Λάρισας, στο Φεστιβάλ Πηνειού, καθημερινά από 18.00-21.00.
Δίπλα στο ποτάμι έχει στηθεί τοίχος αναρρίχησης από το Σύλλογο, με ειδικά “πιασίματα” για να σκαρφαλώσουν μικροί και μεγάλοι.

Στην πίστα αναρρίχησης βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι προπονητές, άρτια καταρτισμένοι, για να σας φέρουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης.
Ο εξοπλισμός είναι 100% ασφαλής, γιατί προέχει η ασφάλεια. Χρησιμοποιούνται ελαστικά σχοινιά και ζώνες ασφαλείας από τους αναρριχόμενους, οι οποίοι για περισσότερη ασφάλεια φοράνε και κράνη.

Η αναρρίχηση, εκτός του ότι προσφέρει πολύ καλή άσκηση στο σώμα, είναι και ένα άθλημα που μπορεί να βοηθήσει πολλούς να ξεπεράσουν το φόβο του ύψους.

Επίσης, προσφέρει καλή ισορροπία και δύναμη.

Το αίσθημα που σου προκαλεί η αιώρηση με τα σχοινιά είναι ανεπανάληπτο και είναι καλή ευκαιρία να το ζήσουν μικροί και μεγάλοι.

                            

20-06-2019
Ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου - Καλοκαίρι 2019

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου υποδέχεται και γιορτάζει το καλοκαίρι και τις χαρές του στις ετήσιες παραστάσεις που διοργανώνει την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 20.00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Δύο γιορτινές καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες χορό, μουσική, χρώμα, στις οποίες θα πρωταγωνιστεί η δροσιά και το μεράκι των νεαρών χορευτών.

Οι γονείς και οι φίλοι του χορού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της απαιτητικής και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν μαθητές και δάσκαλοι στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Χορεύουν οι τάξεις προνηπίων, νηπίων, Δημοτικού, Γυμνασίου /Λυκείου και Προφυτωρίου σε χορογραφίες που έχουν δημιουργήσει και επιμεληθεί οι δασκάλες του κυρίες Ρίτσα Ζαχαρία και Νικολέτα Μπατζαλέξη.

Τα κοστούμια δημιούργησε η κυρία Ελένη Ψύρρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

                  

20-06-2019
Φεστιβάλ Πηνειού 2019 - Το πάρτι συνεχίζεται με Fantastic Negrito, djs & Ζωή Τηγανούρια

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού συνεχίζεται με τον πολυαναμενόμενο, βραβευμένο με δύο Grammy, Αμερικανό τραγουδοποιό Fantastic Negrito στην Κεντρική Σκηνή.

Aπό τους δρόμους του Oakland, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live.

Ο Fantastic Negrito είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που μέσα από ατελείωτες περιπέτειες, είδε το αστέρι του να λάμπει αφού κατάφερε να ξεγελάσει το θάνατο και να ακολουθήσει το ταλέντο και τις μουσικές των προγόνων του!

Σχεδόν 15 χρόνια μετά από το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου με την Interscope, ένα αποτυχημένο ντεμπούτο άλμπουμ, έναν σχεδόν θανάσιμο πυροβολισμό, ένα σχεδόν θανάσιμο ατύχημα, τη γέννηση του γιού του, την «αγροτική ζωή» του, ατελείωτες ώρες ερμηνείας στους δρόμους του Oakland, ο Fantastic Negrito ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες, κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ που του χάρισαν 2 συνεχόμενα Grammy για το καλύτερο σύγχρονο Blues Album και πλέον χαρίζει απλόχερα τη μουσική του και τα μηνύματά της περιοδεύοντας ανά τον κόσμο.

Στη ΣΚΗΝΗ Β΄ θα εμφανιστούν μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους στο ευρύ κοινό djs, που παίζουν διάφορα είδη μουσικής του σήμερα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Κάθε εμφάνισή τους είναι ένα αξέχαστο παρτι!

Τέλος, στη ΣΚΗΝΗ Γ΄ θα απολαύσουμε την συνθέτη – σολίστ του ακορντεόν & performer Ζωή Τηγανούρια ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Οι εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ξεχειλίζουν από ταλέντο, ρυθμό και μια εξαιρετική σκηνική παρουσία.

Κατά τ’ άλλα θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε, θα παρατηρήσουμε άστρα και πλανήτες, θα φωτογραφήσουμε, θα αθληθούμε, θα γίνουμε πάλι παιδιά.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Blues Trackers | Fantastic Negrito
ΣΚΗΝΗ Β΄ (LAS RAMBLAS STAGE): Mr.Sibal | Symmetric | Future of Matter | Ison
ΣΚΗΝΗ Γ΄: “Αρώματα του Κόσμου” Ζωή Τηγανούρια

Μετά τις 18:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Leroy Merlin – #HOMISTAS lab: Κήπος
ΙΕΚ Δήμητρα – Εικαστικές δημιουργίες & παιδαγωγικά παιχνίδια | Μάθε τα μυστικά του καφέ | Καλοκαιρινό μακιγιάζ & ανάλαφρα χτενίσματα
Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας Διάδραση – Στίβος Μάχης | Παραμύθι
Νικολοπούλειο – Lab | Multilingual atelier
Λέσχες Πολιτισμού – Kαλοκαιρινό ρεσώ φαναράκι
ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων – Ζήτω η ζωή! Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης – Δίνοντας χρώμα στο Μουσείο | Αποκρυπτογραφώντας το παρελθόν
ΕτουΚου – Συμπλήρωσε το καρέ
Διαπολιτισμικό Καραβάνι Θεάτρου Φόρουμ και Κλόουν – Δράσεις
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center – Ας πετάξουμε στα σύννεφα...!
Εργαστήρι Καλικατζούρα – Φτιάχνω το δικό μου φυτολόγιο | Water Lilies: αφιέρωμα στον Μonet | 3D χταπόδι | Frida Kahlo paper doll
Σαν Παραμύθι – Ο Πινόκιο ζωγραφίζει | Επιτραπέζια παιχνίδια
ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας – Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού | Ιστορία της μουσικής-αφιέρωμα στο musical | Mουσικοκινητικά και βιωματικά παιχνίδια | Φυτεύουμε ..λουλούδια
Εξάντας ΚοινΣΕπ – 3D Printer: Σκέφτομαι, σχεδιάζω, εκτυπώνω σε 3 διαστάσεις
Παραμυθωνία – Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά
Λέσχη Στατικού Μοντελισμού – Γίνε κι εσύ μοντελιστής | Make & Take
ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει – Face Painting | Κόσμημα | Σπιτική λεμονάδα | Το μουσικό κουτί | Τράβα με αν μπορείς
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ελένη Σιαματά-Μπούτλα – Χαρακτηριστικά σύμβολα Λονδίνου | Κατασκευή τηλεφωνικού θαλάμου για μολυβοθήκη | Γερμανική σημαία
ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας – Κατασκευές με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά

Μετά τις 19:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Πίνακες στις .. όχθες του Πηνειού!
Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα – “SOCK Puppets” εργαστήριο κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας τύπου μάπετ
Δημιουργική Πόρτα – Τα μυστικά του Πηνειού...
Play Education – Messy Play

Mετά τις 18:00

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Σύλλογος Γυμναστηρίων Λάρισας – Γυμναστική στο ποτάμι
Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη – Παίζω Πινγκ Πονγκ
Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής – Μαθαίνω για το Παγκράτιο
Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας – Γνωριμία με το Ταεκβοντό
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας – Γνωριμία με το Σκάκι
Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ – Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι

μετά τις 20:00

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας – Τοίχος αναρρίχησης
Έλενα Καραβιδέ – Aerial Hoop
μετά τις 18:00
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΖeniΘ – Παίξε και κέρδισε... Κορυφαία ενέργεια από τη ZeniΘ!
Musica Radio – Live open air studio time (παραγωγοί: Μένη Νταχμίρη, Σέμης Πετράκης, Χριστίνα Μπέη)
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
ΚοινΣΕπ Έναστρον – Περιδιαβαίνοντας τον έναστρο ουρανό
ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ – Φτιάχνουμε κρέπες στο ποτάμι
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – Έκθεση με Προσωπικά Portfolio
Φωτογραφική Ομάδα f+ – Camera Obscura Οbservation | Εισαγωγή στη Φωτογραφία | Εκθέσεις “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών – Επίσταξη (ρινορραγία) | Ακινητοποίηση θύματος και τοποθέτηση αυχενικού κολάρου

Μετά τις 19:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας – Ερασιτεχνική Αστρονομία | Αστροβραδιά
Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών – Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις
Ολοήμερο

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διαδικτυακό Περιοδικό fmag.gr – Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Μουσική»

           

20-06-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανακοινώνει την πρόσληψη είκοσι (20) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδ. Δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση άμεσων εποχικών υπηρεσιακών αναγκών της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα, πατήστε ΕΔΩ

19-06-2019
Αναζητούνται αίθουσες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή

• Ο Δήμος Λαρισαίων θα συνδράμει όπου χρειαστεί, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει εξ αρχής

Σύσκεψη με αντικείμενο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στέγασης για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Δαούλας.

Στην σύσκεψη αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις, ενώ παρουσιάστηκε και η εισήγηση - πρόταση της Διεύθυνσης Α’/θμιας Εκπαίδευσης για εξεύρεση αιθουσών σε σχολικά διδακτήρια της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι από το σχολικό έτος 2019-2020 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή είναι και στην πόλη μας γεγονός, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μετά από εισήγηση τριμελούς τοπικής επιτροπής στην οποία εκτός από το Δήμο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης .

Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ τη δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, διατύπωσε επιφυλάξεις για την επάρκεια των υποδομών και πρότεινε την αξιοποίηση μεταβατικού διαστήματος τριών ετών που θα επέτρεπε την ολοκληρωμένη προετοιμασία για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Το υπουργείο Παιδείας, παρά τις έντονες επιφυλάξεις μας, δέχθηκε την άποψη της πλειοψηφίας της επιτροπής ότι οι υποδομές της πόλης επαρκούν για άμεση εφαρμογή του μέτρου.

Δυστυχώς προβλήματα υπάρχουν. Και οι αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών είναι δικαιολογημένες. Ο Δήμος Λαρισαίων για μια ακόμη φορά και παρά τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στη διαχείριση μιας κρίσης που επηρεάζει τις οικογένειες και τα παιδιά της πόλης. Στέκεται αρωγός της εκπαιδευτικής κοινότητας στη βάση των προτάσεων που έχει αυτή διατυπώσει για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά από μια πραγματικά αιφνιδιαστική απόφαση.

19-06-2019
Πρόγραμμα συλλογής κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Ο Δήμος Λαρισαίων, ενημερώνει τους δημότες - παραγωγούς, ότι το πρόγραμμα της 1ης συλλογής για το 2019, πλαστικών κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για το Δήμο μας έχει ως εξής:

Φαλάνη: Δευτέρα 24-06-2019, ώρα 8:30 - 9:30
Θέση «Αμαξοστάσιο Γήπεδο».

Γιάννουλη: Δευτέρα 24-06-2019, ώρα 10:00 - 11:00
Θέση «Πλάστιγγα συνεταιρισμού».

Κοιλάδα: Τρίτη 25-06-2019, ώρα 9:00 – 10:00
Θέση «Αποθήκες Συνεταιρισμού».

Τερψιθέα: Τρίτη 25-06-2019, ώρα 10:30 – 11:30
Θέση «Στριβαδιές» (Υδραγωγείο).

19-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συπληρωματική ΙΙ)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-06-2019
Παραδοσιακή μουσική – χορευτική παράσταση «…Της Αγάπης και Της Ξενιτιάς» (Κυριακή 23/06/ 2019 , ώρα 21:00 μ.μ.)

Για την πρόσκληση της εκδήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

19-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόκσλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-06-2019
Με τον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies αρχίζει το Φεστιβάλ Πηνειού 2019

Αρχίζει την Τετάρτη 19 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών στην κοίτη του ποταμού.
Το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα μας υποδεχτεί στις 19:00, με συνοδεία τους μικρούς ποδηλάτες της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων, κι όλοι μαζί θα διασκεδάσουμε με τις δεκάδες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες που ξεκινούν από τις 18:00 και τις συναυλίες στις τρεις μουσικές σκηνές του φεστιβάλ.

Η Κεντρική Σκηνή θα ανοίξει στις 9 μ.μ. με τους Mr. Highway Band (ελληνικό ροκ συγκρότημα με πολλές επιτυχίες) για να ακολουθήσουν οι Παύλος Παυλίδης & B-Movies και η διάθεση να απογειωθεί.

Οι B-Μovies εδώ και χρόνια στο πλευρό του Παύλου Παυλίδη δεν σταματούν να πειραματίζονται και να μας δίνουν πάντα κάτι το διαφορετικό στις εμφανίσεις τους.

Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live κάποια κομμάτια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, αλλά και τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το καινούριο τους υλικό.

Φυσικά, δεν πρόκειται να λείψει και η αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη, τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.

Στη Β΄ Σκηνή οι ράπερ Sadomas και 12ος Πίθηκος θα ξεσηκώσουν τη νεολαία με το ρυθμό τους και τα κοινωνικά μηνύματα των στίχων τους.
Για τους πιο ρομαντικούς, υπάρχει η Γ΄Σκηνή όπου τρεις νέες τραγουδίστριες θα κάνουν ένα υπέροχο αφιέρωμα στον ποιητή της αγάπης Leonard Coen. Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα μας ταξιδέψουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό μουσικό του σύμπαν για να... χορέψουμε μαζί ως το τέλος του έρωτα!

Όλοι Φεστιβάλ Πηνειού! Ξεκινάμε! Τέσσερις μέρες χαράς και δημιουργίας! Να μη λείψει κανείς!

Το πρόγραμμα της ημέρας:

19:00 Welcome - Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου με τη συνοδεία των μικρών ποδηλατών της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00-00:00 Mr. Highway Band | Παύλος Παυλίδης & B-Movies
ΣΚΗΝΗ Β΄
21:00-00:00 Sadomas | 12ος Πίθηκος
ΣΚΗΝΗ Γ΄
21:00-23:00 “A Tribute to Leonard Coen” Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00

Leroy Merlin - #HOMISTAS lab - Διακόσμηση
ΙΕΚ Δήμητρα - Εικαστικές δημιουργίες & παιδαγωγικά παιχνίδια | Μάθε τα μυστικά του καφέ | Καλοκαιρινό μακιγιάζ & ανάλαφρα χτενίσματα
Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας Διάδραση - Στίβος Μάχης | Το χωριό των συναισθημάτων
Νικολοπούλειο - Lab | Multilingual atelier
Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας - Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού
Λέσχες Πολιτισμού - Action Painting
ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων - Ζήτω η ζωή! Στον κόσμο της Φρίντα Κάλο
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Δίνοντας χρώμα στο Μουσείο | Αποκρυπτογραφώντας το παρελθόν
ΕτουΚου - Φτιάξε το δικό σου κόμικς
Διαπολιτισμικό Καραβάνι Θεάτρου Φόρουμ και Κλόουν - Δράσεις
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center - Πάμε ταξίδι στην Παραμυθοχώρα...!
Εργαστήρι Καλικατζούρα - Κατασκευή κάρτας με λάμα | Φτιάχνω τον δικό μου εξωγήινο | Η αξία του βιβλίου βασισμένη στον μύθο του Πλάτωνα | Ξύλινη κορνίζα με θέμα τη θάλασσα
Σαν Παραμύθι - Ο μικρός πρίγκιπας αυτοσχεδιάζει | Ο Πινόκιο ζωγραφίζει
ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας - Τριγωνοψαρούλης εναντίον καρχαρία | Εκφοβισμός και βία | Η γραβάτα της «αγάπης» | Σχεδιάζω το μπλουζάκι μου | Mουσικοκινητικά παιχνίδια
Εξάντας ΚοινΣΕπ - 3D Printer: Σκέφτομαι, σχεδιάζω, εκτυπώνω σε 3 διαστάσεις
Παραμυθωνία - Παραμύθια και δραστηριότητες για παιδιά
Λέσχη Στατικού Μοντελισμού - Γίνε κι εσύ μοντελιστής
ΚΔΑΠ Τα παιδία παίζει - Face Painting | Κατασκευάζω μουσικά όργανα | Μαγικά όργανα | Μη σπάσει το αυγό
Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ελένη Σιαματά-Μπούτλα - Σημαίες χωρών | Σχολική σακούλα
ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας - Κατασκευές με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά
έναρξη μετά τις 19:00
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Πίνακες στις... όχθες του Πηνειού!
Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα - “SOCK Puppets” εργαστήριο κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας τύπου μάπετ
Δημιουργική Πόρτα - Ένα ψάρι που το λέγαν...
Play Education - Kid's Art

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
έναρξη μετά τις 18:00
Σύλλογος Γυμναστηρίων Λάρισας - Γυμναστική στο ποτάμι
Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη - Παίζω Πινγκ Πονγκ
Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής - Μαθαίνω για το Παγκράτιο
Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας - Γνωριμία με το Ταεκβοντό
Σύλλογος Σκακιστών Λάρισας - Γνωριμία με το Σκάκι
Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ - Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
έναρξη μετά τις 20:00
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας - Τοίχος αναρρίχησης

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
έναρξη μετά τις 18:00
ΖeniΘ - Παίξε και κέρδισε... Κορυφαία ενέργεια από τη ZeniΘ!
Musica Radio - Live open air studio time (παραγωγοί: Μένη Νταχμίρη, Σέμης Πετράκης, Χριστίνα Μπέη)
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας - Δράσεις
ΚοινΣΕπ Έναστρον - Περιδιαβαίνοντας τον έναστρο ουρανό
ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ – Χτενίσματα και μακιγιάζ
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας - Έκθεση με Προσωπικά Portfolio
Φωτογραφική Ομάδα f+ - Camera Obscura Οbservation | Εκθέσεις “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών - Αντιμετώπιση λιποθυμικών επεισοδίων | Θέση ασφαλείας
έναρξη μετά τις 19:00
Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας - Ερασιτεχνική Αστρονομία | Αστροβραδιά
Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών - Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις

 

19-06-2019
Ο Ποδηλατικός Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ στο Φεστιβάλ Πηνειού

Ο Ποδηλατικός Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019, το Σάββατο 22 Ιουνίου από ώρα 18:00 – 21:00, διοργανώνοντας ποδηλατικές δοκιμασίες και ασκήσεις δεξιοτεχνίας για παιδιά όλων των ηλικιών δίπλα στην Κεντρική μουσική σκηνή.

Προσκαλούμε μικρά και μεγάλα παιδιά να επισκεφτείτε με τα ποδήλατά σας τον χώρο για να περάσετε χαρούμενες ποδηλατικές στιγμές με τους ειδικούς στην ποδηλασία της πόλης μας!

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, εκτός από την έντονη αγωνιστική ποδηλατική του δράση, διοργανώνει και υποστηρίζει θερμά αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, ή κοινωνικό χαρακτήρα.

Σε κάθε εκδήλωση προσπαθεί να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα των πολιτών, να αναδείξει και να προωθήσει το ποδήλατο και την ποδηλασία σε όλες τις ηλικίες, να συμβάλλει στην εκπαίδευση όλων για τη χρήση του ποδηλάτου ως ασφαλές και φιλικό μέσο μετακίνησης.

Ένας από τους στόχους του είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους και το περιβάλλον, γνωρίζοντάς τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία που αθλητισμού όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής.

 

19-06-2019
“Έναστρον” στο Φεστιβάλ Πηνειού

Η ΚοινΣΕπ “Έναστρον” και το Σχολείο Αστρονομίας συμμετέχουν αυτό το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Με εφαλτήριο την όχθη του ποταμού και όχημα τα τηλεσκόπιά μας, θα περιηγηθούμε όλοι μαζί, στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού και θ’ ανακαλύψουμε τις ομορφιές που αυτός κρύβει.

Με την καθοδήγηση των μαθητών του Σχολείου Αστρονομίας, θα παρατηρήσουμε πλανήτες, διπλούς αστέρες, σφαιρωτά σμήνη και άλλα θαυμαστά ουράνια σώματα. Ακόμη, θα μιλήσουμε για τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους.

Σας περιμένουμε όλους στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019 κι επειδή έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές στο Σχολείο Αστρονομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020, προσφέρουμε έκπτωση 10 % στα δίδακτρα, σε όσους μαθητές εγγραφούν στην 1η τάξη, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

19-06-2019
Παίζουμε κουκλοθέατρο στο ποτάμι!

Εργαστήριo κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας τύπου Muppet στο Φεστιβάλ Πηνειού από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Η κούκλα Muppet είναι μια εξαιρετικά εκφραστική θεατρική κούκλα που προσφέρεται για διάδραση με το κοινό.Ένας ξεχωριστός σύμμαχος στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του παιδιού, που αναζητά έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από το κουκλοθέατρο και την κατασκευή της ίδιας της κούκλας.

Καθώς η κούκλα ανοιγοκλείνει το στόμα και μιλάει, τραγουδάει ή κάνει μορφασμούς, η αλληλεπίδραση και ο διάλογος με τους γύρω της ξεκινά!

Η κατασκευή κούκλας ενισχύει την λεπτοκινητική ικανότητα των παιδιών, καλλιεργεί την αισθητική τους, διευρύνει τη φαντασία και ενθαρρύνει την αυτονομία τους.
Φανταστείτε λοιπόν, τί θα συμβεί στο υπαίθριο παιδικό κουκλοθέατρο που στήσαμε για εσάς, όταν τα παιδιά φορέσουν τις κούκλες τους στα χέρια τους και κρυφτούν πίσω από τη σκηνή!

Χέρια ψηλά και ... ανοιγοκλείστε τις κάλτσες σας δίπλα στο ποτάμι!
Κάθε μέρα από 19:00 - 21:00 στο γνωστό... δέντρο - όπως κατεβαίνετε δεξιά από την κεντρική είσοδο.

18-06-2019
Ανακοινώνονται τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη»

Από το Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνονται τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» ηλικίας 6-12 ετών για τρείς περιόδους κατά τους θερινούς μήνες Ιούνιο-Ιούλιο –Αύγουστο.

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρόγραμμα που λειτουργεί στα πλαίσια της Πόλης που Μαθαίνει και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να γνωρίσουν την ιστορία της, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν νέους φίλους, να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική και φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των οικογενειών της πόλης και υποστηρίζεται από το σύνολο των δομών του Δήμου καθώς και πάνω από 20 φορείς της πόλης.

Οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν και φέτος με εμπιστοσύνη το συγκεκριμένο πρόγραμμα με νέο ρεκόρ αιτήσεων, καθώς θα το παρακολουθήσουν πάνω από 2100 παιδιά. Από αυτά περίπου 400 παιδιά που φιλοξενούνταν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, αυτοδίκαια θα συνεχίσουν το πρόγραμμα για τις δύο πρώτες περιόδους.

Να σημειωθεί πως έγινε προσπάθεια και ικανοποιήθηκε το σύνολο των υποβληθέντων αιτήσεων, ενώ οι τοποθετήσεις των παιδιών, έγιναν με διαφάνεια και σεβασμό στους συμπολίτες μας και με βάση τα οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια.

Η πρώτη περίοδος ξεκινά τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, συνεχίζει η δεύτερη περίοδος από τις 15 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου και ακολουθεί η τρίτη περίοδος από 16 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου .

Τα παιδιά θα παραμένουν στις δομές από ώρα 07:30 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Για τα αποτελέσματα ανα περίοδο πατήστε ΕΔΩ

Για τα παιδιά από ΚΔΑΠ, για την 3η περίοδο, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2019
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - Προμήθεια οδοντιατρικών εργαλείων για το οδοντιατρείο στο παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-06-2019
"Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού"

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα δώσει την παρουσία του στο φεστιβάλ Πηνειού, όπου θα προσφέρει νέες βιωματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιήσει ανοιχτό εργαστήρι με θέμα "Σταμπώνουμε στις όχθες του Πηνειού", στο οποίο άτομα όλων των ηλικιών, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το σταμπωτό της επιλογής τους.

Μια παραδοσιακή τεχνική, για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένη, θα αναβιώσει από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι με τη χρήση ξύλινων σφραγίδων θα διακοσμήσουν λευκά υφάσματα με σχέδια πανομοιότυπα με αυτά των σταμπωτών του Τυρνάβου.

Όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία, για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από τις 19 εως τις 22 Ιουνίου μετά τις 18:00 μ.μ., να μάθουν για την τυποβαφική και επιστρατεύοντας το ταλέντο τους ,να δημιουργήσουν ευφάνταστα σταμπωτά για διάφορες χρήσεις.

Θέματα γεωμετρικά και παραστατικά, λαϊκά μοτίβα, θα αποτυπώνονται από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του μουσείου σε λευκό ύφασμα, στο πρότυπο της τεχνικής που εφάρμοζαν παλιά στα τυποβαφεία του Τυρνάβου.

                    

18-06-2019
Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού

Πιστή πάντα στο καλοκαιρινό ραντεβού, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Πηνειού», που θα πραγματοποιηθεί στην κοίτη του ποταμού, από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου 2019.

Θα παρουσιαστούν προσωπικά portfolios μελών της λέσχης σε stand δίπλα στην κεντρική σκάλα καθόδου στην κοίτη του ποταμού.

Καθημερινά, μετά τις 6 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ, θα είμαστε όλοι εκεί να συζητήσουμε και να λύσουμε όλες τις απορίες σας σχετικά με τη φωτογραφία.

Φωτογραφικό βίντεο με εικόνες από τις εκδηλώσεις της λέσχης θα πλαισιώνει την έκθεση.

Συμμετέχοντες:
Ευτυχία Βουλγαράκη, Πάνος Γκαβάνας, Ελένη Γκισάκη, Άγγελος Ζήσης, Χρήστος Ζήσος, Γιώργος Καιμάς, Ρουτμίλα Καρακασίδου, Τάσος Καρακούλιας, Αιμίλιος Κόλα, Σόνια Κωστάκου, Γεωργία Μιλιάγκου, Δημήτρης Μπότος. Δημήτρης Πάλλης, Ζαχαρίας Πιτσούλης, Ηρώ Τσεκούρα, Λιώ Τσιάχα.

Επιμέλεια εκδηλώσεων: Ελένη Γκισάκη, Βασίλης Ζαφειρίου, Δημήτρης Πάλλης.

18-06-2019
Comics στο ποτάμι!

Η 9η Τέχνη “μόνιμος κάτοικος πλέον” της πόλη μας!
Ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου, μετά το 1ο LAComicsFestival -που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό της Λάρισας-, θα βρίσκεται με τη “πραμάτεια” του στο Φεστιβάλ Πηνειού από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουνίου 2019, για να φέρει σε επαφή, μικρούς και μεγάλους, με τον κόσμο των κόμικς.
Το κοινό κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μέλη του Συλλόγου Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου, να συζητήσει μαζί τους για την 9η Τέχνη, καθώς και να συμμετάσχει σε δημιουργικές δραστηριότητες και εργαστήρια σχετικά με τα κόμικς.

Έχουν προγραμματιστεί:
- Φτιάξε το δικό σου κόμικ
Έχουμε χαρτιά, μολύβια και χρώματα. Φτιάξε το δικό σου κόμικ!

- Συμπλήρωσε το καρέ
Ένα έτοιμο σενάριο περιμένει τις εικόνες του. Συμπλήρωσε το καρέ!

-Βρες την ιστορία
Εικόνες κόμικ περιμένουν μία ιστορία. Βρες την ιστορία!

-My monsters
Φτιάξε έναν κόμικ χαρακτήρα!

                         

18-06-2019
Παραμύθια στο ποτάμι!

Η Παραμυθωνία είναι μια καλλιτεχνική και πολιτιστική ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τα παραμύθια, το θέατρο, τις τέχνες και πάνω από όλα τα παιδιά.

Στόχος της ομάδας είναι η διάδοση και διατήρηση των παραμυθιών και μύθων μέσα από την παραστατική αφήγηση και κάθε είδους θεατρικής τέχνης, καθώς και η παρουσίαση των γλυπτών της φύσης, που μετατρέπονται σε έργα τέχνης με ευαισθησία και αγάπη.

Μέσα από τα παραμύθια, τη μουσική, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, το χορό και τα παιχνίδια καλλιεργεί τη φαντασία, τη δημιουργική σκέψη και έκφραση και βελτιώνει την αντίληψη των παιδιών.

Στο Φεστιβάλ του Πηνειού από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου, τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με μουσική συνοδεία από κρουστά, ακορντεόν και φυσαρμόνικα, να δουν κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών με χρώμα και φως, να κάνουν χαρτοδιπλωτική, να ζωγραφίσουν, να παίξουν παραδοσιακά και θεατρικά παιχνίδια.

                                    

18-06-2019
Aerial Hoop στο ποτάμι!

Η Aerial Hoop είναι μία μορφή άσκησης που μόλις πρόσφατα εμφανίστηκε. Έχει ρίζες στο τσίρκο και σχετίζεται τόσο με τον χορό όσο και με τα εναέρια ακροβατικά.
Επομένως ο εναέριος κρίκος συνδυάζει ασκήσεις δύναμης, ευλυγισίας και ισορροπίας. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από 5 χρονών και άνω. Ένα δείγμα της δουλειάς της παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Πηνειού, την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ κάτω από την πεζογέφυρα του Αλκαζάρ. Πρόκειται για ένα θέαμα μοναδικό!
Θα χορέψουν 4 παιδικά τμήματα ηλικίας απο 5 εώς 15 ετών και 2 τμήματα ενηλίκων.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ελεύθερο μάθημα.

                            

18-06-2019
Οι Λέσχες Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Πηνειού

Οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019 με τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 19 Ιουνίου & Παρασκευή 21 Ιουνίου: Action Painting: κάτω από την κεντρική γέφυρα, ένας μακρύς "διάδρομος" γεμάτος χρώματα και σχήματα, ζωγραφισμένος από μικρούς και μεγάλους. Η κεντρική ιδέα βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και δημιουργίας. Μια ζωγραφιά, τεράστιων διαστάσεων, περιμένει να τη δημιουργήσετε με τη βοήθεια των υπεύθυνων διδασκαλίας Ζωγραφικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Πέμπτη 20 Ιουνίου & Σάββατο 22 Ιουνίου: Φανταστικά καλοκαιρινά φαναράκια: πολύχρωμες καλοκαιρινές κατασκευές από γυαλί και σπάγκο, ζωγραφισμένες με τα χρώματα της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Ένα ενθύμιο από τα τμήματα Ζωγραφικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων για να φωτίσει τις νύχτες του καλοκαιριού.

 

18-06-2019
Φωτογραφικές δράσεις στο ποτάμι

Η Φωτογραφική ομάδα fplus και το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Πηνειού με διάφορες δράσεις (κάτω από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ).

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
(έναρξη μετά τις 18:00)
> Camera Obscura Οbservation*
> Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
> Ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
(έναρξη μετά τις 18:00)
> Camera Obscura Οbservation*
> Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
> Ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας
> Ανοιχτό εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
(έναρξη μετά τις 18:00)
> Camera Obscura Οbservation*
> Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
> Ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας
> Ανοιχτό εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
(έναρξη μετά τις 18:00)
> Camera Obscura Οbservation*
> Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας “Pinhole Photographs” & “Πορτρέτο”
> Ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας
> Ανοιχτό εργαστήριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 – ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
>Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Μουσική»
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φωτογραφίσουν στο χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ από την Τετάρτη 21 έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, και να στείλουν μία φωτογραφία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2019 στις 23:59
Η καλύτερη συμμετοχή θα κερδίσει μία δωρεάν συνδρομή στα σεμινάρια φωτογραφίας του fmag.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag (www.fmag.gr).
Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί με τη λήξη του διαγωνισμού

* Camera Obscura Οbservation
Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής δράσης για την παρατήρηση του φυσικού φαινόμενου μέσα από μια Camera Obscura.
Camera Obscura (από τα λατινικά Camera = Δωμάτιο ή Θάλαμος και Obscura = Σκοτεινό).
Σκοτεινός θάλαμος είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο ή ένα κουτί όπου στην μία του πλευρά υπάρχει μία πολύ μικρή οπή. Οι ακτίνες του ηλίου που διέρχονται μέσω της οπής σχηματίζουν στην απέναντι επιφάνεια ένα είδωλο της εξωτερικής εικόνας αντεστραμμένης αλλά με διατήρηση του χρώματος και της προοπτικής.

• Η camera obscura θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ
• Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν μέλη της φωτογραφικής ομάδας που θα ενημερώνουν – εξηγούν στο κοινό τη λειτουργία της Camera Obscura.

 

                            

14-06-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 20/06/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-06-2019
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς

Για το κείμενπ του ψηφίσματος, πατήστε ΕΔΩ

14-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-06-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

14-06-2019
Κοιτάμε τα άστρα στο Φεστιβάλ Πηνειού

Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας "A-Polaris" θα βρίσκεται κάθε βράδυ στο Φεστιβάλ Πηνειού, προσφέροντας αστροβραδιές παρατήρησης στο κοινό της πόλης μας.

O A-Polaris (Άλφα Πολάρις) ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2017 από ερασιτέχνες αστροπαρατηρητές και φίλους της Αστρονομίας.

Προηγήθηκε η 10ετής δραστηριότητά του ως "Αστρονομική Ομάδα Λάρισας", με πολλές εκδηλώσεις και αστροβραδιές για το κοινό, παρουσιάσεις σε σχολεία και οργανωμένες αστροπαρατηρήσεις για τα μέλη της.

Σκοπός του ομίλου. είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί. να έχει άμεση επαφή με τον νυχτερινό ουρανό και την αστροπαρατήρηση, ασχολίες που μπορούν να προσφέρουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αλλά και απόδραση από την αγχώδη καθημερινότητα.

Ταυτόχρονα στοχεύει στη διάδοση και εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστρονομίας, μιας και δεν νοείται, ο σύγχρονος άνθρωπος να έχει άγνοια για τον ευρύτερο κόσμο που τον περιβάλλει.

Η ανάγκη αυτή φαίνεται ακόμη πιο επιτακτική, αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι το μάθημα της Αστρονομίας αφαιρέθηκε εντελώς από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια, στερώντας από τους μαθητές ένα γνωστικό πεδίο σημαντικό για την πνευματική ολοκλήρωσή τους.

Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας είναι ανοιχτός για οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει την Αστρονομία και τον υπέροχο κόσμο της αστροπαρατήρησης, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και την προηγούμενη εκπαίδευσή του.

14-06-2019
Τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Λαρισαίων συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Πηνειού 2019 με τη δράση «Viva la Vida! Στον μαγικό κόσμο της Φρίντα Κάλο»

Μουσικοκινητικό, θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι για τα παιδιά και διαδραστικό παιχνίδι με τους ενήλικες περαστικούς, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Φρίντα Κάλο.

Ταξιδεύουμε στο Μεξικό, στον πολύχρωμο κόσμο της Φρίντα , των λουλουδιών και των χρωμάτων, της έντασης, της ομορφιάς και της χαράς για τη ζωή.

Χορεύουμε με μουσικές, παίζουμε παιχνίδια, γνωρίζουμε τον πολιτισμό και δημιουργούμε έργα μοναδικά εμπνευσμένα από το έργο της μεγάλης Μεξικάνας ζωγράφου.

Εργαστήρια παιχνιδιού και καλλιτεχνικών δράσεων με την εμψύχωση της παιδαγωγικής ομάδας του δικτύου ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων.

Κάθε μέρα από τις 18:00 έως τις 21:00, σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί μια πολύχρωμη περιπέτεια στο κόσμο της Τέχνης και της Φαντασίας!

Τετάρτη 19, Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

14-06-2019
Γίνε μοντελιστής στο Φεστιβάλ Πηνειού

Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας συμμετέχει και στο φετινό Φεστιβάλ Πηνειού με τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Κατασκευή και βάψιμο μοντέλου με αερογράφο και μη τοξικά χρώματα σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά).
Κατασκευή βάσης διοράματος με υλικά από τη φύση (περίπου 1 ώρα)
Κατασκευή τρισδιάστατης φιγούρας σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά)

Πέμπτη 20 Ιουνίου

Εκδήλωση Make and Take

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα δύο τελευταία χρόνια η
εκδήλωση make and take τόσο στο Φεστιβάλ Πηνειού όσο και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων θα την επαναλάβουμε και φέτος, κι ό,τι φτιάξετε θα το πάρετε μαζί σας!

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Τεχνικές χρήσης πινέλου και αερογράφου.
Τεχνικές χρήσης του αερογράφου από μοντελιστές.
Σάββατο 22 Ιουνίου

Δυνατότητα βαφής με αερογράφο όλων των μοντέλων των παιδιών που δεν πρόλαβαν να τα βάψουν κατά την εκδήλωση της Πέμπτης, Make and Take.

14-06-2019
Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και συμμετοχής στις διοργανώσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος, στο Φεστιβάλ Πηνειού, με εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.


Πιο συγκεκριμένα, όλες τις μέρες του Φεστιβάλ από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως και το Σάββατο 22 Ιουνίου από τις 18.30 μέχρι τις 21.00 θα πραγματοποιούνται τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:


Δίνοντας χρώμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ 3- 8 χρονών θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρώμα στο λογότυπο και στο κτίριο του μουσείου και οι πιο τολμηροί θα σχεδιάσουν και θα προτείνουν ένα καινούργιο λογότυπο για το μουσείο.


Αποκρυπτογραφώντας το παρελθόν
Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε παιδιά από 8-12 χρονών και θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστούν είτε ατομικά είτε σε ομάδες ώστε να αποκωδικοποιήσουν ένα κείμενο και να ανακαλύψουν το κρυμμένο μήνυμα. Το πρόγραμμα είναι επίσης μία πρόκληση και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ που πιθανώς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

 


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ