sandal logo

poli 12
  • Home
  • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

13-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 19/12/2019, ώρα 19:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 18/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 03/2019 για την πρόσληψη με σύναψη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Για το κείμενο της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της ανακοίνωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το παράρτημα των ανακοινώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο της αίτησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 19/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΑΠΗ του Δήμου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

13-12-2019
Δύο ταινίες στο Χατζηγιάννειο (Δευτέρα 16/12/2019 και Τρίτη 17/12/2019)

Δύο ταινίες θα προβάλει αυτή την εβδομάδα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο. Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 την κουβανική ταινία «Μνήμες Υπανάπτυξης» και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 την πολιτική ταινία του Μπερτολούτσι «Πριν την Επανάσταση».

«Μνήμες Υπανάπτυξης»
υπόθεση
Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας καλλιεργημένος αστός που αρνήθηκε να ακολουθήσει τη γυναίκα του, τους γονείς του και τους φίλους του στην Αμερική κι έμεινε μόνος του στην Κούβα, παρατηρητής και σχολιαστής των μεταλλαγών που γίνεται στη χώρα του.
Προτιμά να παραμείνει στην Αβάνα και μολονότι υποστηρίζει την επανάσταση, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει πλήρως τους στόχους της, δεν αποφασίζει να πάρει μέρος στο χτίσιμο της νέας κοινωνίας. Ζει χωρίς να δουλεύει. Ήρωας εξαιρετικά αντιφατικός, που μένει απελπιστικά αδρανής όταν ξεσπά η κρίση στον Κόλπο των Χοίρων κι όλη η χώρα κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει την αμερικανική εισβολή.
Δραματική 1968 | Α/Μ | Διάρκεια: 104'
Κουβανική ταινία, σκηνοθεσία: Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα με τους: Σέρτζιο Κοριέρι, Ντέζι Γκρανάντος, Ομάρ Βαλντέζ
Γενική είσοδος 4 ευρώ

«Πριν την Επανάσταση»
υπόθεση
Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Μια ταινία ουσιαστικά πολιτική και βαθιά ανθρώπινη για το τι σημαίνει να είσαι νέος, χωρίς να ξέρεις ποιον δρόμο να πάρεις, αναποφάσιστος με «ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις», ερωτήματα διαχρονικά και τόσο επίκαιρα που καθιστούν την ταινία μια πραγματεία του σήμερα με υλικά από το χθες που ισχύουν και στο αύριο.

Δραματική 1964 | Α/Μ | Διάρκεια: 115'
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τους: Αντριάνα Άστι, Φραντσέσκο Μπαρίλι, Αλέν Μιντζέτε
Γενική είσοδος 4 ευρώ

12-12-2019
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ.50838/15-11-2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΙΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Για την ανακοίνωση, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Παροχή οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους στο Δήμο Λαρισαίων"

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-12-2019
Εργαστήρια DeTalks: Αφαιρώντας την ομιλία από την επικοινωνία (14-15/12/2019)

Μέθοδοι μη λεκτικής επικοινωνίας για τη γλωσσική εκπαίδευση νέων προσφύγων και μεταναστών

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) διοργανώνει στη Λάρισα διήμερο εργαστήριο μεθόδων μη λεκτικής επικοινωνίας εμπνευσμένων από τις παραστατικές τέχνες και εκπαιδεύει σε αυτές στελέχη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχεδίου DeTalks και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

18 θεατροπαιδαγωγοί, στελέχη του Πανελληνίου Δικτύου για τo Θέατρο στην Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα, θα εκπαιδευτούν από το ΣΜουΘ σε μια μεθοδολογία που σκοπεύει να υποστηρίξει τη γλωσσική εκπαίδευση νέων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας.
Η εν λόγω εκπαιδευτική μεθοδολογία αναπτύχθηκε από ερευνητές του DeTalks σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και βασίζεται σε ελκυστικές και αποτελεσματικές μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης και εργαλεία των παραστατικών και εικαστικών τεχνών.

Σε επόμενη φάση, τα στελέχη του Δικτύου θα εφαρμόσουν αυτή τη μεθοδολογία σε ομάδες μικτού πληθυσμού, αποτελούμενες από νέους πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, μαζί με νέους από τον τοπικό πληθυσμό κάθε περιοχής.

Οι κοινοί στόχοι και τα κοινά παιδαγωγικά εργαλεία του σχεδίου DeTalks και του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» ενέπνευσαν και αποτέλεσαν αφορμή για τη συνεργασία του ΣΜουΘ με το Δίκτυο, μια συνεργασία που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR)από το 2015, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων και αφετέρου τη συμπερίληψη, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου.

Το έργο DeTalks χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία 6 οργανισμών από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Γαλλία και Σουηδία).

12-12-2019
Δωρεά εικαστικών έργων στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας o κύριος Ιωάννης Κυπαρισσούς Ιατρός κυτταρολόγος και συλλέκτης δώρησε δύο εικαστικά έργα που φιλοτέχνησε ο ίδιος. Τα έργα είναι ψηφιακά, εκτυπωμένα σε χαρτί και καμβά και είναι διαφορετικών διαστάσεων. Λόγω χρώματος αποπνέουν μια βυζαντινή και εορταστική διάθεση.

Σειρά έργων του με θέμα Δέντρα θα εκτίθενται στο Μουσείο μέχρι τον Ιανουάριο.

Τη δωρεά, που εμπλουτίζει την συλλογή εικαστικών έργων του Μουσείου, παρέλαβε η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού παρουσία της προέδρου του Συλλόγου κας Εύης Παπαχατζοπούλου.

12-12-2019
«Μιαν Ευχή …αλλιώς!» - Γιορτινά ανοιχτά μαθήματα της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου

Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου ντύνεται στα γιορτινά της και διοργανώνει ανοιχτά μαθήματα των τάξεων της Σχολής από τις 17 έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Τα ανοιχτά μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Σχολής, την κανονική ημέρα και ώρα διεξαγωγής των μαθημάτων, απευθύνονται στους γονείς των μαθητών, αλλά και σε κάθε φίλο του χορού που θέλει να παρακολουθήσει την πραγμάτωση και εξέλιξη ενός μαθήματος κλασικού ή σύγχρονου χορού.

Διδάσκουν: Ρίτσα Ζαχαρία, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Βασιλική Σουλτούκη, Αθηνά Μανώλη.

Στο τέλος του ανοιχτού μαθήματος της κάθε τάξης απονέμεται στους μαθητές το πιστοποιητικό παρακολούθησης για το περσινό εκπαιδευτικό έτος 2018-2019.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των ανοιχτών μαθημάτων στο τηλέφωνο 2410 256464.

 

12-12-2019
“Χριστός γεννάται" 4η Συνάντηση παραδοσιακών και Βυζαντινών χορωδιών στο ΔΩΛ (Πέμπτη 19/12/2019, ώρα 19:00)

Την 4η Συνάντηση παραδοσιακών και Βυζαντινών χορωδιών διοργανώνει ο Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δρ. Βυζαντινής φιλολογίας του ΑΠΘ κος Χαράλαμπος Στεργιούλης θα αναπτύξει ομιλία με θέμα "Η ιστορία της εικόνας της Γεννήσεως".

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χρήστου Κτιστάκη, το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του χοράρχη και Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος Λάρισας κ. Θεοδόσιου Διαμαντή και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν Λάρισας υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνιου Μαρέτη.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος κα Μυρσίνη Μαυρογιάννη.

11-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2019
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια υλικών κατακόρυφης σήμανσης Δ.Ε. Λάρισας

Για το κείμενο της προκήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

11-12-2019
«Ένα Μουσείο για όλους» από το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Το Πρόγραμμα «Ένα Μουσείο για όλους» συνεχίζεται με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, να συναντά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας (ηλικιωμένους, ΑμεΑ κ.ά.), έξω από το κτιριακό του κέλυφος.

Η δράση υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στο ΚΑΑ Animus, όπου ασθενείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν σχέση με την παράδοσή μας.

Συγκεκριμένα και ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο «Κεντάμε το Χριστόψωμο», κατά το οποίο τους δόθηκε η δυνατότητα να παρασκευάσουν και να στολίσουν το Χριστόψωμο, ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί που αποτελούσε απαραίτητο συμπλήρωμα στο γιορτινό τραπέζι.

Αναλυτικότερα, η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κα Φανή Καλοκαιρινού, ενημέρωσε τους ασθενείς για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έθιμο, τη σημασία του και το συμβολισμό του.
Στη συνέχεια σε συνεργασία με το προσωπικό και εθελοντές του Μουσείου, οι ασθενείς έφτιαξαν το δικό τους «Ψωμί του Χριστού». Η ομάδα συζήτησε για τα ήθη και τα έθιμα του 12ημέρου και για τις κατά τόπους παραλλαγές τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος προσέφερε μια εναλλακτική θεραπευτική επίδραση στη ψυχολογία των ασθενών δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά την παράδοση και τον πολιτισμό.

Οι δράσεις αυτές του Προγράμματος «Ένα Μουσείο για όλους» δίνουν την ευκαιρία σε ομάδες, οι οποίες είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένες από το χώρο του Μουσείου να αντιληφθούν ουσιαστικά το ρόλο του και την εκπαιδευτική του διάσταση. Στόχος είναι μέσα από μια βιωματική προσέγγιση των παραδοσιακών τεχνικών, ηθών και εθίμων να δημιουργηθεί για όλους ανεξαιρέτως μια αξέχαστη μουσειακή εμπειρία.

11-12-2019
Χριστουγεννιάτικα στολίδια στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Το Σάββατο και την Κυριακή 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές από παιδιά ηλικίας 6-12 ετών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Έθιμα και στολίδια από ύφασμα”.

Μέσα από την αφήγηση και το παιχνίδι, τα παιδιά άκουσαν και έμαθαν για διάφορα έθιμα και δραματοποίησαν μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Η κ. Εύη Στρατή, δημιουργός παιδικών ρούχων και υφασμάτινων αξεσουάρ, με τη “μαγική” της ραπτομηχανή καθοδήγησε και βοήθησε τα παιδιά να φτιάξουν υφασμάτινα στολίδια, αλευρόμυλους, αστέρια και καρδιές για να στολίσουν τα σπιτικά τους και να ευχηθούν την “καλοχρονιά”!

11-12-2019
Οι Mezzotono από την Ιταλία στο ΔΩΛ (Τρίτη 17/12/2019, ώρα 20:30)

Με τις φωνές τους κάνουν τα πάντα!

Ένα πολύ ξεχωριστό συγκρότημα, οι Mezzotono από την Ιταλία, έρχονται στην πόλη μας για μια και μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 20:30, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Οι Mezzotono παρουσιάζουν μια διαφορετική και πολύ πρωτότυπη παράσταση, χωρίς καθόλου όργανα, αλλά μόνο με πέντε φωνές, που μιμούνται τον ήχο των πραγματικών οργάνων.
Διαθέτοντας μια κωμική προσέγγιση, οι ερμηνευτές ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού με τρόπο ευγενικό και ποτέ πιεστικό.
Στόχος είναι να παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο με ιταλικά τραγούδια που καλύπτουν πάρα πολλά είδη μουσικής, όπως τζαζ και big band, ποπ, μπόσα νόβα, μάμπο, τάνγκο, παραδοσιακή ή κλασική. Και απ' ό,τι φαίνεται, με τη φωνή και μόνο είναι δυνατό να κάνουν τα πάντα!

Όχι μόνο η Ιταλία, αλλά θέατρα 42 χωρών σε τέσσερις ηπείρους φιλοξένησαν τη μουσική των Mezzotono, καθιστώντας τους το ιταλικό φωνητικό συγκρότημα με τις περισσότερες εμφανίσεις στο εξωτερικό.

Μερικές από τις σημαντικότερες εμπειρίες τους είναι: το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντουμπάι με τους James Morrison και Jonathan Butler, η περιοδεία τους στην Κίνα, η συναυλία τους στην Όπερα του Καΐρου, το Φεστιβάλ Τζαζ Johor Bahru, το Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου, το Πράσινο Φεστιβάλ Βοστόνης στις ΗΠΑ, οι Jornadas Musicales Del Norte στη Χιλή και την Αργεντινή, η περιοδεία σε 12 αφρικανικές χώρες. Στην Ιταλία το συγκρότημα έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε συναυλιακούς χώρους και στην τηλεόραση (RAI, MEDIASET, SKY).

Συντελεστές:
Mezzotono: Daniela Desideri, Tanya Pugliese, Fabio Lepore, Luigi Nardiello, Andrea Maurelli
Με Δελτία Ελεύθερης Εισόδου, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά από την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (καθημερινά από 10:00 – 13:00, τηλέφωνο: 2410 614449).

10-12-2019
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 ΑΠΟ 01/01/2019 ΕΩΣ 30/11/2019 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2019
Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού - Προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοτυπιών, σκαναρισμάτων, αναλωσίμων Η/Υ κτλ για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

10-12-2019
Δωρεά γλυπτού έργου του Χρήστου Μακρόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Το γλυπτό έργο «Επίκληση» (μέταλλο, 1997, ύψος 2,20 m, βάση 0,74 Χ 0,41 m) του καταξιωμένου Λαρισαίου γλύπτη Χρήστου Μακρόπουλου συγκαταλέγεται πλέον στη Συλλογή αγορών–δωρεών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα μετά από δωρεά του καλλιτέχνη προς το μουσείο.

Αφορμή της δωρεάς υπήρξε η έκθεση «Παράλληλη Αφήγηση: Η Μνήμη, η παράδοση και το Ανθρώπινο Αποτύπωμα στη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα», η οποία παρουσιάστηκε στην Πινακοθήκη το προηγούμενο διάστημα και στην οποία συμμετείχε ο καλλιτέχνης.

Μετά τη θετική γνώμη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης έκανε με χαρά αποδεκτή τη δωρεά του γλύπτη Χρήστου Μακρόπουλου εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχαριστίες για αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία εκ μέρους του.
Ο Χρήστος Μακρόπουλος (γεν. 1937–) μαθήτευσε στο πλευρό του Γιάννη Παππά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη ‘δύσκολη τέχνη’, και επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής καλλιτεχνικών στη μέση εκπαίδευση. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

09-12-2019
Εκδήλωση- δράση που πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας στις 26/11/2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας – συνδιοργάνωσς την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο των γραφείων του Συλλόγου, Δήμητρας 14, 2ος όροφος και ώρα 7.00-9.00μ.μ., ομιλία με θέμα: «Τα πολλαπλά πρόσωπα της Βίας- Ενδοοικογενειακή & Πολλαπλές Διακρίσεις».

Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι των δύο δομών, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, παρουσίασαν τις δομές και υπηρεσίες στήριξης των γυναικών,  αναφέρθηκαν στις πολλαπλές διακρίσεις ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην  ενδοοικογενειακή  βία με τις πολλαπλές της μορφές  και τις επιπτώσεις της στα παιδιά.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών, η βία ορίζεται ως κάθε βίαιη πράξη που βασίζεται στο φύλο και έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική βλάβη ή δυστυχία για τις γυναίκες συμπεριλαμβανομένων και των απειλών για βίαιες πράξεις, εξαναγκασμό ή αυθαίρετη στέρηση ελευθερίας ανεξαρτήτως εάν η βία συμβαίνει στην ιδιωτική ή δημόσια ζωή.

Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο που υπερβαίνει τις κοινωνικές, οικονομικές και μορφωτικές διακρίσεις, εκδηλώνεται με πολλαπλές μορφές και συνιστά μία κυρίαρχη μορφή βίας, γεγονός που αναπαράγει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις περί ανισότητας των φύλων.

Γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις λόγω π.χ. ανεργίας, καταγωγής, χρόνιας ασθένειας, αναπηρίας, μετανάστευσης βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση και είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις διάφορες μορφές έμφυλης βίας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μήνυμα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανθρώπους του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας (ΚΕΘΙ), ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, τα μέλη και τις φίλες του ΣΚΛ που σήμερα βοήθησαν στο να ανοιχτεί μια μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και τις συνέπειές της στα παιδιά αλλά και το φαινόμενο των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας.
Κρατάμε στη σκέψη μας ότι:
Μιλάμε ανοιχτά γι αυτό που μας συμβαίνει.
Μαθαίνουμε να ζητάμε και να δεχόμαστε βοήθεια.
Υπάρχει τρόπος. Υπάρχει διέξοδος. Υπάρχουν λύσεις!
Ενημερωνόμαστε, δυναμώνουμε τους εαυτούς μας, μαθαίνουμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε μας και επιτέλους τολμάμε να μας αγαπάμε και να μας σεβόμαστε μέρα τη μέρα όλο και πιο πολύ.
Σταματάμε την αναπαραγωγή στερεοτύπων στην ανατροφή των παιδιών μας, στις φιλικές, κοινωνικές και εργασιακές μας σχέσεις, διεκδικούμε τη θέση μας στον κόσμο και δεν περιμένουμε μόνο από τους άλλους, κοινωνία και πολιτεία να κάνει τα πάντα για μας.
Αναλαμβάνουμε δράση προσωπικά και γινόμαστε εμείς οι ίδιες, η καθεμία ξεχωριστά, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο γύρω μας.

 

 

09-12-2019
«Έχεις φωνή και είμαστε δίπλα» – Δράση στην Κεντρική Πλατεία για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου) πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από αστυνομικούς που υπηρετούν στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας του Κ.Ε.Θ.Ι., όπως και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής παραχώρησε δηλώσεις η Προϊστάμενη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Α΄ Ζύγρα Βάια.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνεται κοινή δράση σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Προστασίας και Ισότητας των Φύλλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας των Φύλλων με σύνθημα «Έχεις φωνή είμαστε δίπλα σου».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, αστυνομικοί του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας διανέμουν σήμερα φυλλάδια για να ενημερώσουν τους πολίτες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, ενημερώνουμε τους πολίτες για τη λειτουργία των νέων υπηρεσιών αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας με σκοπό την εξειδικευμένη διαχείριση των περαστικών από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Απευθυνόμενοι προς όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας, τις παροτρύνω να μην σιωπήσουν και να το καταγγείλουν. Είμαστε δίπλα τους μέσα από μία σειρά δράσεων.

Καταγγελίες μπορούν να γίνουν από όλους τους πολίτες που μπορεί να αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά βίας στον κοινωνικό περίγυρο και γίνονται είτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (100), είτε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, είτε στη τηλεφωνική γραμμή 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλλων».

09-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια κλιματιστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για διευκρινίσεις πατήσε ΕΔΩ.

09-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια αναλωσίμων και λοιπού εξοπλισμού δομών του Δήμου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια εξοπλισμού ηλεκτρικών για τις ανάγκες δομών του Δήμου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

09-12-2019
Προληπτική ιατρική στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

Με γνώμονα τη στοματική υγεία το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και οδοντιατρικό έλεγχο σε μαθητές των 2ου και 31ου Νηπιαγωγείων Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με έρευνες που διενεργήθηκαν υπό
την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η στοματική υγεία των ενηλίκων και ανηλίκων στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στη γενική υγεία του ανθρώπου.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την οδοντίατρο του Παραρτήματος Ρομά, Βράνα Ευαγγελία και με τη βοήθεια της κοινωνιολόγου του Παραρτήματος, Μπουκόρου Εύης τις διευθύντριες των Νηπιαγωγείων, Σαμαρίνα Ασημίνα, Ανδρέου Βασιλική καθώς και τους νηπιαγωγούς των δύο Νηπιαγωγείων, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών, για τον σωστό τρόπο καθαρισμού και προστασίας τους, αλλά και για τη σημαντικότητα του τακτικού προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, τονίζοντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και σε συνδυασμό με την προσεγμένη διατροφή, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την υγεία του στόματος.

Να επισημανθεί πως στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί Οδοντιατρείο για την κάλυψη θεραπευτικής οδοντιατρικής φροντίδας ενηλίκων και ανηλίκων της περιοχής. Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410-231.122, email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

09-12-2019
“Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει” του Δημήτρη Μαραμή στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (Δευτέρα 16/12/2019, ώρα 20:00)

«Αρμονίες που χτίζονται, γιγαντώνονται κι εκπνέουν στις παύσεις. Ένα παιχνίδι λυγμών και σιωπών. Ενα μωσαϊκό αισθημάτων και σπαραγμάτων. Πνιγμένες κραυγές που δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Μελωδίες εύθραυστες, φωνές ετοιμόρροπες.»
Δημήτρης Μαραμής

Ένα πρωτοποριακό μουσικό δρώμενο συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η “Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει” του Δημήτρη Μαραμή είναι μία μυστηριακή ελεγειακή σύνθεση, μία λειτουργία χωρίς λόγια, για τετράφωνο φωνητικό σύνολο και τετράδα εγχόρδων με στόχο την ανάληψη του ακροατή μέσω του αινίγματος των ήχων και των σιωπών, των σπαραχτικών μελωδιών και των αρμονιών.

Ο συνθέτης σε όλη του την πορεία ανιχνεύει δια μέσου της μουσικής του την ποιητικότητα και τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα στην εξέλιξή της από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Με το παραπάνω έργο χωρίς λόγια, κάνει ένα βήμα παραπέρα επιδιώκοντας τη σύζευξη μουσικής και αρχιτεκτονικής σημαντικών μνημείων αλλά και τη σύζευξη μουσικής και εκθεμάτων σημαντικών μουσείων της χώρας.

Ένα φορτισμένο ενεργειακά περιβάλλον όπου η παραπάνω σύνθεση μπορεί να λειτουργήσει σε όλο της το μεγαλείο, είναι το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, στον λόφο “Μεζούρλο”.

Τα εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου που αντιστάθηκαν στη φθορά του χρόνου στο πέρασμα των αιώνων, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τις περιόδους των αυτοκρατοριών που πέρασαν η μία μετά την άλλη από τη Θεσσαλική γη, θα πάλλονται μέσα στους ήχους της ιδιαίτερης αυτής σύνθεσης.

Το μουσικό δρώμενο παρουσιάζεται με έναν ιδιαίτερα σκηνοθετημένο τρόπο σαν τελετουργία στην οποία συμμετέχουν θεατές κι εκτελεστές μαζί αποδομώντας πλήρως την κλασική μορφή μίας ορθόδοξης συναυλίας.

Οι ακροατές τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο στο χώρο, ώστε να μη βλέπουν τους ερμηνευτές και τους μουσικούς. Ακούγοντας τη σύνθεση εστιάζουν στο χώρο και στα εκθέματα και υποκύπτουν σε μία εσωτερικότερη διείσδυση.

Οι εκτελεστές αντίστοιχα τοποθετούνται διασπαρμένοι μέσα στον κόσμο για να εξυπηρετούν τις ηχητικές ιδιαιτερότητές του εκάστοτε περιβάλλοντος αλλά και την αινιγματική φόρτιση των ακροατών.

Στο πρώτο ημίωρο οι ακροατές θα παρακολουθήσουν το μουσικό έργο όρθιοι και στο δεύτερο καθιστοί, πάντα μέσα στο Διαχρονικό Μουσείο.

Φωνητικό Σύνολο 8tetto:
Παναγιώτα Δεληγιάννη, Ειρήνη Ζέρβα, Σοφία Μάλαμα, Αντωνία Τζίτζικα, Ευστράτιος Στηλ, Γιάννης Μανιατόπουλος, Δημήτρης Αλεξούδης, Ηλίας Καπάνταης

Το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελείται από τους μουσικούς:
Κωνσταντίνος Παυλάκος - βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης - βιόλα, Μυρτώ Ταλακούδη - Τσέλο, Μιχάλης Σαπουντζής - κοντραμπάσο.

Διευθύνει ο συνθέτης.

info:
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ώρα 20:00
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διάρκεια μουσικού δρώμενου μία ώρα.

Με Δελτία Ελεύθερης Εισόδου.

Επειδή ο αριθμός των θεατών είναι αυστηρά περιορισμένος θα διατίθενται μόνο Δελτία Ελεύθερης Εισόδου ενός ή δύο ατόμων αυστηρά, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (καθημερινά από 10:00 – 14:00, τηλέφωνο: 2410 614449).

 

09-12-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά οπωροκηπευτικών

Σημαντική ποσότητα οπωροκηπευτικών για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφεραν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μάνδρας κος Καδόγλου Σπύρος και ο παραγωγός κος Λαβδάς Αλέξανδρος ενισχύοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη πολύ περισσότερο αυτές τις ημέρες που πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Στην παράδοση των προϊόντων παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης –Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρίτα Απρίλη ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου και τα στελέχη της Δομής οι οποίοι και τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς ).

09-12-2019
Προσφορά τροφίμων από την εκδήλωση «Εγώ & Εσύ, μαζί...για καλό σκοπό!»

Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μύλο του Παππά. .
Η εκδήλωση με τίτλο «Εγώ & Εσύ, μαζί...για καλό σκοπό!» διοργανώθηκε από το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Μήτσιου Center» με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Play Education» και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων .

Τα τρόφιμα παρέδωσαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι διοργανώτριες της εκδήλωσης κυρίες Δάκτυλα Λιάνα και Σταύρη Ιωάννα οι οποίες τόνισαν ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν «η ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις ευπαθείς ομάδες» και παράλληλα η «ενίσχυση του πνεύματος της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο» ενώ τα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ραχωβίτη Χαρούλα και Παπαδόντας Γιώργος οι οποίοι τους ξενάγησαν στο χώρο και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία της δομής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11( εντός της στοάς).

 

06-12-2019
Aνοίγει τις πύλες του το «Πάρκο των Ευχών» στην Λάρισα

• Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας

Η μαγεία των Χριστουγέννων επιστρέφει στην πόλη της Λάρισας! Στην καρδιά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, στην ολοζώντανη πόλη της Λάρισας.

Ο Αη Βασίλης, με την βοήθεια των ξετικών ήδη ετοιμάσει τις λίστες των δώρων και από σήμερα 6 Δεκεμβρίου αρχίζει το ταξίδι του από τη πόλη μας για να συναντήσει μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο των Ευχών.

Η Λίμνη των Χριστουγέννων με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πελώριο μαγικό παγοδρόμιο, τα θεματικά σπιτάκια και το εργαστήρι των ξωτικών είναι μόνο μερικά από αυτά που θα κάνουν την επίσκεψή σας στο πάρκο αξέχαστη.

Οι όμορφες μελωδίες και μυρωδιές της χριστουγεννιάτικης αγοράς, αλλά και οι γιορτινές εκδηλώσεις, θα σας μεταδώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα σας ταξιδέψουν!

Το λουνα παρκ δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρκο και έρχεται για να ολοκληρώσει την διασκέδαση όλων των μικρών φίλων.

Οι Καρυοθραύστες περιμένουν να σας υποδεχτούν από τις 6 Δεκεμβρίου εως τις 6 Ιανουαρίου στο Πάρκο των Ευχών, στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, εκεί που οι ευχές γίνονται... πραγματικότητα!!!

06-12-2019
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά βιολογικών αυγών

Σημαντική ποσότητα βιολογικών αυγών προσέφερε η φάρμα της κας Γκουτζαμπασούλη Φανή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με απώτερο σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων .

Τα τρόφιμα παρέδωσε ο εκπρόσωπος της φάρμας κος Καραντής Γιάννης ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις με απώτερο στόχο την αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο.
Από την πλευρά του δήμου τα τρόφιμα παρέλαβαν τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι οποίοι και ευχαρίστησαν για την προσφορά τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 (Μανωλάκη 9-11) και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ 2410680243.

06-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια λευκών ειδών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 19:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για συντηρήσεις κτιρίων-ΚΧ δημοτικής ενότητας Γιάννουλης

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Παρασκευή 06/12/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 12/12/2019, ώρα 20:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

06-12-2019
Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης (06-14/12/2019)

Με συναυλίες των Παναγιώτη Ανδρέογλου και Klangforum Wien

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης outHEAR New Music Week στην πόλη της Λάρισας.

Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό και ήρθαν στην πόλη μας για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διδαχτούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, όπως ο Klaus Lang, ο Ορέστης Τουφεκτσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Το Φεστιβάλ μουσικά πλαισιώνεται από το Klangforum Wien, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα του κόσμου, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του ακορντεόν Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, συνθέτες από όλο τον κόσμο να βρεθούν σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν εργαστήρια σύνθεσης και να παρουσιάσουνγια τα έργα τους. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονται μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών.

Για μια βδομάδα στη Λάρισα θα χτυπά η καρδιά της σύγχρονης μουσικής πρωτοπορίας.

Πρόγραμμα

6-8 Δεκεμβρίου, Διεθνές Συμπόσιο, “Δημιουργικές πρακτικές - Έμφυτες προοπτικές.” Μύλος του Παππά. 6/12 18:00-20:30, 7/12 10:30-18:30, 8/12 10:30-18:30.
Είσοδος δωρεάν.

8 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Μουσικοί διάλογοι: Ο Domenico Scarlatti συναντιέται με τον 21ο αιώνα: Lang, Παπαγεωργίου, Τουφεκτσής.”
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Έργα: Samanli, Yu, Buss, Lludgar, Marcovic, Mizutani.
Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Διερευνήσεις.” Έργα: Aitken, Tundo, Nurhat, Saleri, Κεσμήρη. Παπακώστα, Χαλαμπαλάκη.
Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης (Είσοδος πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου,, Klangforum & PPCM. Έργα: Berardinelli, Carretero, Paul, Λεγάκη, Ζu. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές δωρεάν.

*Ο Παναγιώτης Ανδρέογλου σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Πτυχίο ακορντεόν και Δίπλωμα πιάνου), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο μουσικολογίας), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πτυχίο ειδίκευσης στο ακορντεόν) και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Δανίας (Μεταπτυχιακό στην εκτέλεση ακορντεόν).
Ως ακορντεονίστας επικεντρώνεται στην ερμηνεία σύγχρονης μουσικής, έχοντας δώσει τις πρώτες εκτελέσεις έργων σόλο και μουσικής δωματίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. Εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από την Κρατική Ραδιοφωνία της Δανίας, της Λετονίας και της Ελλάδας. Το 2017, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, πραγματοποίησε έρευνα πάνω σε έργα για ακορντεόν και ηλεκτρονικά στο Bowling Green State University (Ohio).
Έχει δώσει διαλέξεις πάνω στις σύγχρονες τεχνικές εκτέλεσης ακορντεόν στο University of Iowa, στο Bowling Green State University, στην Latvian Music Academy και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ακορντεόν Θεσσαλονίκης “Reedblocks”. Διδάσκει ακορντεόν, θεωρητικά και διευθύνει το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών..

* Klangforum Wien Στην 25ετή πορεία του, το διεθνές και μεταβλητό ενόργανο σύνολο Klangforum Wien έχει γράψει ιστορία, με πάνω από 500 παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής, διεθνείς διακρίσεις, εκτενή δισκογραφία και τακτικές εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και στα σημαντικότερα φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής. Όλα αυτά το κατατάσσουν στα κορυφαία σύνολα του είδους.

06-12-2019
‘’Δέντρα’’ στο ΔΩΛ για καλό σκοπό

Ο Ανθρωπιστικός και Περιβαντολογικός Σύλλογος ‘’ΦΙΛΟΤΗΣ’’ διοργανώνει κατά τη διάρκεια των εορτών έκθεση με θέμα ‘’Δέντρα’’ με έργα χαρισμένα από τον εικαστικό ιατρό Ιωάννη Κυπαρισσού, ιδρυτικό μέλλος του Συλλόγου.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών.

Λειτουργεί όλες τις ώρες που είναι ανοιχτό το Ωδείο.

Πρόκειται για 44 ψηφιακά έργα με χριστουγεννιάτικα δένδρα δημιουργίες του ιατρού.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δράση του συλλόγου.

Είσοδος ελεύθερη.

06-12-2019
«Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» στο Χατζηγιάννειο

Τη δραματική κομεντί «Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» του βραβευμένου με Όσκαρ Ντενί Αρκάν θα προβάλλει τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στο Χατζηγιάννειο.

Ο 36χρονος Πιερ-Πολ Ντάουστ μπορεί να έχει ντοκτορά στη φιλοσοφία, αναγκάζεται όμως, να εργάζεται ως διανομέας, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Μία ημέρα, καθώς παραδίδει ένα πακέτο, μπαίνει στη μέση μιας ληστείας που πάει τελείως στραβά. Δύο νεκροί άντρες και εκατομμύρια ευρώ που κείτονται στον δρόμο. Τώρα ο Πιερ-Πολ βρίσκεται σε τεράστιο δίλημμα: να εξαφανιστεί όπως είναι ή να αρπάξει τα χρήματα και να φύγει;

Όπως υπονοεί ο τίτλος της ταινίας, η ιστορία δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς ο νεοπλουτισμός αλλάζει τους ανθρώπους, αλλά αναφέρεται και στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ.

Μια ευφυής ταινία με επίκεντρο την κυριαρχία των χρημάτων σε μία κοινωνία, όπου όλες οι άλλες αξίες παραγκωνίζονται.

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122'
Καναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ντενί Αρκάν με τους: Ρεμί Ζιράρ, Αλεξάντρ Λαντρί, Μαριπιέ Μορέν
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

05-12-2019
Ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜΗ.Μ.Ε.Δ. "Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή Λάρισας - Β' Μέρος"

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 11/12/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

05-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ηλεκτροδίων (pads απινίδωσης)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2019
Εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Χαράκτες 2018-2019» (Σάββατο 07/12/2019, ώρα 19:30)

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζει στον χώρο του αιθρίου του 1ου ορόφου την περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου. Η έκθεση διοργανώνεται από την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος κάθε τρία χρόνια και περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Το 1991 οργανώθηκε από την Εταιρεία η πρώτη έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών και με τίτλο «Νέοι Έλληνες Χαράκτες». Η αρωγή σε νέους καλλιτέχνες είναι ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας, όπως αυτό δηλώνεται στην ιδρυτική πράξη του 1986. Ο τρόπος για να γίνει πράξη ο σκοπός αυτός ήταν ιδέα της Λουκίας Μαγγιώρου, ζωγράφου και χαράκτριας, συζύγου του Α. Τάσσου (Αναστάσιου Αλεβίζου) και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας. Μια περιοδεύουσα έκθεση σε πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο αποτελούσε για τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τον μοναδικό τρόπο γνωριμίας του κοινού με το έργο καλλιτεχνών που τότε ξεκινούσαν την χαρακτική, μέσα από τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (Κ. Γραμματόπουλου, Θ. Εξαρχόπουλου, Γ. Παπαδάκη), αλλά και σχολών του εξωτερικού. Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. Οι σπουδές πάνω στην χαρακτική και η συστηματική ενασχόληση με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης καθώς και η ηλικιακή ομάδα –από 25 έως 40 ετών– είναι οι μοναδικές δεσμεύσεις για τους καλλιτέχνες. Οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, ωστόσο, τα περισσότερα έργα που εκτίθενται είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές. Συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη. Καλλιτεχνική Επιτροπή Έκθεσης: Φιλάνθη Κουλάκου, Τάσα Χαροκόπου, Άρης Ραπίδης. Επιμέλεια καταλόγου: Γεωργία Μάζη. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, οι μαθητές του τμήματος χαρακτικής ενηλίκων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Πινακοθήκης, θα δημιουργήσουν μία ξυλογραφία με την εξής διαδικασία: αποτύπωση του σχεδίου στο ξύλο, σκάλισμα της επιφάνειας, μελάνωμα, τύπωμα και αρίθμηση του έργου. Η δράση αυτή έχει ως σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την τεχνική της ξυλογραφίας που υπάγεται στο ευρύτερο πεδίο της χαρακτικής. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια έκθεσης: από 7/12/2019 έως 31/01/2020 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00–14:00, 18:00–21:00 Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας τηλ. 2410616266 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

04-12-2019
Σεμινάριο Αστροφυσικής για όλους από τον Δήμο Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνουν την πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα: “Αστροφυσική για όλους τους φίλους των άστρων και του σύμπαντος”.

Το σεμινάριο αστροφυσικής εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”.

Σκοπός του σεμιναρίου αστροφυσικής είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διεργασίες και τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο σύμπαν. Θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν από τον μικρόκοσμο των κουάρκς στα μακρινά κβάζαρ και να έρθουν σε επαφή με όλα αυτά που βλέπουμε ή δεν βλέπουμε στον ουρανό. Θα διασχίσουν τον ωκεανό του διαστήματος και θα περάσουν από τον κοντινό μας Ήλιο μέχρι τις μαύρες τρύπες που κρύβονται στο κέντρο των γαλαξιών.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν, δεν προαπαιτούνται ειδικές γνώσεις και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ενήλικες.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται θεωρητικά μαθήματα αλλά και βιωματικές δράσεις παρατήρησης του ουρανού με τηλεσκόπιο.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, κάθε Πέμπτη από τις 19:00 έως τις 21:00 και θα πραγματοποιηθούν οι δυο πρώτες στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και η τρίτη στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας (Γιάννουλη).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων από 04.12.2019 έως και 10.12.2019 στη διεύθυνση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3οςόροφος.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250 και ώρες 08.00-14.00.

04-12-2019
Την Κυριακή ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα

• Και αγώνας 5 χλμ

Mε τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών και μη πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο ημιμαραθώνιος αγώνας Τύρναβος – Λάρισα καθώς και αγώνας 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.

Ενόψει του αγώνα οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πολλές συμμετοχές, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πλέον θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρ. Κατσαρός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής στους δυο αγώνες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του, έκανε λόγο για ένα κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με 700 ως στιγμής, ενώ αναφέρθηκε σε τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι φέτος θα κλείσουν δρόμοι όπως η Γεωργιάδου και ο περιφερειακός, διότι θα διευκολυνθεί έτσι πολύ η διεξαγωγή του αγώνα. «Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα είναι η ίδια η συμμετοχή. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να τρέξουν τουλάχιστον στα 5χλμ και να κάνουν έτσι ένα ξεκίνημα βάζοντας την άθληση στην ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφφές.
Ολοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή της Τροχαίας Λάρισας στην άρτια διοργάνωση και ασφάλεια του αγώνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον παρόντα στην συνέντευξη διοικητή του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή.
Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος είναι η εταιρεία EXALCO. Η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Εύη Καντώνια τόνισε ότι η EXALCO στέκεται, με χαρά, αρωγός στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής.
Τέλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη διοργάνωση.

Πληροφορίες για τους αγώνες

-Για τον Ημιμαραθώνιο η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν.Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.
-Για τα 5 χλμ. από το Αρχαίο θέατρο-Πεζόδρομος Βενιζέλου –Πεζογέφυρα Πηνειού – Κηποθέατρο –Αγ.Αικατερίνη– πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – - Γέφυρα ΔΕΥΑΛ - από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας –Πεζόδρομος Βενιζέλου-Αρχαίο θέατρο (Τερματισμός).

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

• ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ¨Αθλοτεχνίες¨
• Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας
• ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
• ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
• Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ
• ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας
• ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
• Σύλλογος ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
• Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS
• ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
• ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
• Π.Ε.Π.Φ.Α. Ν. Λάρισας
• Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας
• Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός :Συστήματα Αλουμινίου «EXALCO» και χορηγός το καφέ Gossip.

04-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

04-12-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια διαφόρων λιπαντικών για τις ανάγκες των οχημάτων του Δήμου

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

03-12-2019
Την Κυριακή ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα

  • Και αγώνας 5 χλμ

Mε τη συμμετοχή 700 περίπου αθλητών και μη πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο ημιμαραθώνιος αγώνας Τύρναβος – Λάρισα καθώς και αγώνας 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΥΒΑΣ), τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών.

Ενόψει του αγώνα οι διοργανωτές έδωσαν  συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Λάρισας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του αγώνα και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, εξέφρασε τη χαρά του για τις πολλές συμμετοχές, συμπληρώνοντας πως ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πλέον θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελοντικές οργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.  

Από την πλευρά του αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Χρ. Κατσαρός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη διοργάνωση απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα συμμετοχής στους δυο αγώνες.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλης Αναστασίου με την σειρά του, έκανε λόγο για ένα κορυφαίο μαζικό αθλητικό γεγονός, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών με 700 ως στιγμής, ενώ αναφέρθηκε σε τεχνικά στοιχεία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφές, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι φέτος θα κλείσουν δρόμοι όπως η Γεωργιάδου και ο περιφερειακός, διότι θα διευκολυνθεί έτσι πολύ η διεξαγωγή του αγώνα. «Νικήτρια σε αυτόν τον αγώνα είναι η ίδια η συμμετοχή. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να τρέξουν τουλάχιστον στα 5χλμ και να κάνουν έτσι ένα ξεκίνημα βάζοντας την άθληση στην ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφφές.

Ολοι οι εκπρόσωποι των διοργανωτών αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα καθοριστική συμβολή της Τροχαίας Λάρισας στην άρτια διοργάνωση και ασφάλεια του αγώνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον παρόντα στην συνέντευξη διοικητή του τμήματος Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος είναι η εταιρεία EXALCO. Η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Εύη Καντώνια τόνισε ότι η EXALCO στέκεται, με χαρά,  αρωγός στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις της περιοχής.

Τέλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη διοργάνωση.

Πληροφορίες για τους αγώνες

-Για τον Ημιμαραθώνιο η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.097 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως τον κυκλικό κόμβο Κοζάνης-Σανδράκη, - κυκλικό κόμβο Σανδράκη-Αεροδρομίου(Ν.Σμύρνη)-Αεροδρομίου-Γεωργιάδου-πεζόδρομος Βενιζέλου και τερματισμός στο αρχαίο θέατρο.

-Για τα  5 χλμ. από το  Αρχαίο θέατρο-Πεζόδρομος Βενιζέλου –Πεζογέφυρα Πηνειού – Κηποθέατρο –Αγ.Αικατερίνη– πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – - Γέφυρα ΔΕΥΑΛ - από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας –Πεζόδρομος Βενιζέλου-Αρχαίο θέατρο (Τερματισμός) .

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

·         ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. ¨Αθλοτεχνίες¨

·         Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ

·         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας

·         ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

·         ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

·         Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ

·         ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας

·         ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

·         Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

·         Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS

·         ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

·         ΣΕΓΑΣ  ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

·         Π.Ε.Π.Φ.Α.  Ν. Λάρισας

·         Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Λάρισας

·         Και πολλούς άλλους εθελοντές

Μέγας Χορηγός :Συστήματα Αλουμινίου  «EXALCO» και χορηγός το καφέ Gossip.

03-12-2019
Έκθεση κοσμήματος στον Μύλο του Παππά

Η ομάδα Αργυροχρυσοχοΐας – Μεταλλοτεχνίας και Κατασκευών των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιήσει έκθεση στον χώρο του Μύλου του Παππά την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή: 18:30 -22:30 &

Σάββατο: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00

03-12-2019
Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (13-15/12/2019)

03-12-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών (Συμπληρωματική)

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ