sandal logo

poli 12
 • Home
 • Όλα τα Νέα - Ανακοινώσεις

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

17-10-2018
ΔΗ.ΚΕ.Λ - Οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων που αφορούν την ανακοίνωση για την πλήρωση δύο θέσεων στη ΔΗ.ΚΕ.Λ

Για τη θέση του διερμηνέα πατήστε ΕΔΩ

Για τη θέση του κοινωνικού επιστήμονα πατήστε ΕΔΩ

17-10-2018
Συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων

Μια νέα κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2018 με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου Αλληλεγγύης στην πόλη μας για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Το Κοινωνικό Φαρμακείο, ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και έχει εξυπηρετήσει από τον Φεβρουάριο πάνω από 150 δικαιούχους – ωφελούμενους (αριθμός που καθημερινά αυξάνεται). Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια ή στερούνται από ασφαλιστική κάλυψη, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.


Για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαρισαίων ζητά την στήριξη των Λαρισαίων για τη συλλογή φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθ’ ότι οι ανάγκες σε συγκεκριμένα φάρμακα είναι μεγάλες.


Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται, κυρίως για χρόνιες παθήσεις, όπως π.χ. : Αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), οστεοπόρωση, βρογχικό άσθμα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ρευματολογικά προβλήματα, καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για
• Salospir 100mg
• Lobivon 5mg
• Moduretic 5+50mg
• Diovan 160mg
• Olartan 20mg
• Micardis 40mg,80mg
• Σκευάσματα για την χοληστερίνη (ατορβαστατίνη, συμβστατίνη, ροσουβαστατινη) {LEPUR 20mg,40mg, Torvaplus 10mg,20mg, Atrost 10,20,40mg Crestor 20,40mg}
• Approvel/ Irbegen/ Irbesartan 150mg & 300mg
• Co- Approvel 150+12,5mg/300+12,5mg
• Tormis 10mg
• Fludex 1,5mg
• Αντιπυρετικά– Αναλγητικά – Αντιφλεγμονώδη ( πχ Depon, Panadol, Ponstan κα)
• Ανιτβιοτικά ( Augmentin, Amoxil κα)
• Αποχρεμπτικά και αντιβηχικά


Το Κοινωνικό Φαρμακείο βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρες λειτουργίας: 8:00 – 16:00.


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2410626123
Κυρίτση Ευγενία – Κοινωνική Λειτουργός
Τσιάνα Ελένη – Φαρμακοποιός

17-10-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά υποδημάτων από το κατάστημα «ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ»

Σημαντική ποσότητα υποδημάτων προσέφερε το κατάστημα «ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ» από την Ελασσόνα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου για τις ευπαθείς ομάδες.


Τα υποδήματα παρέδωσε η υπεύθυνη του καταστήματος κα Αγλαϊα Τρουμπούκη η οποία τόνισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι θα πρέπει να είμαστε αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες» .Ενώ από την πλευρά του Δήμου τα υποδήματα παρέλαβε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κος Γαντζούδης Θεόδωρος ο οποίος και την ενημέρωσε για τη λειτουργία και το έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

17-10-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΕΚΤΑΚΤΗ) Τετάρτη 17/10/2018, ώρα 14:30

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

17-10-2018
Πανηγυρική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 23/10/2018, ώρα 10:00 π.μ.

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-10-2018
Δηλώσεις συμμετοχής για επισκέψεις, εθελοντές και εμπορικές δράσεις στο «Πάρκο των Ευχών»

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό «Πάρκο των Ευχών» στην Λάρισα έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό το Πάρκο των Ευχών, φέτος θα είναι βελτιωμένο και πιο εντυπωσιακό.

Από τα μηνύματα που λαμβάνουν οι διοργανωτές, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για οργανωμένες επισκέψεις, για εμπορικές δράσεις ενώ αρκετοί ενδιαφέρονται να στηρίξουν το Πάρκο ως εθελοντές.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.parkoefxon.gr και συμπληρώσουν τις σχετικές φόρμες :

• Οργάνωση Επίσκεψης
• Γίνετε Εθελοντές
• Ενδιαφέρον για Εμπορικό Περίπτερο

16-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για είδη βουλκανισμού

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών για πλήρωση φιάλης

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

16-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών διαφόρων ειδών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2018
«Πράσινο φως» για την αναστήλωση του κτιρίου Μπεζεστένι

• Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ – ΕΠ.Αν.Ε.Κ ο φάκελος του δήμου Λαρισαίων και το έργο χρηματοδοτείται με 2,5 εκατ. ευρώ

• Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του λόφου του Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης

Πράσινο φως για την υλοποίηση εργασιών αναστήλωσης και επανάχρησης του κτηρίου Μπεζεστένι στο Λόφο του Φρουρίου, άναψε από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) και ειδικότερα στην πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας.

Ο φάκελος του έργου, που κατέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων, τον περασμένο Αύγουστο, εγκρίθηκε και έτσι πλέον περνάει στη φάση της προκήρυξης του. Θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, (ΕΠ.Αν.Ε.Κ) ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί μια μακροχρόνια προσπάθεια της Λάρισας για την ανάδειξη του κτηρίου της Οθωμανικής περιόδου και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο Λόφο του Φρουρίου αλλά και παράλληλα την ανάδειξη του ιδιαίτερα κομβικού ρόλου που διαδραμάτιζε η πόλη της Λάρισας, σε όλες τις ιστορικές περιόδου.

Αλλωστε, το Μπεζεστένι αποτελεί τμήμα της ευρύτερης περιοχής των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης και κατέχει με την παρουσία του δεσπόζουσα θέση στο ευρύχωρο πλάτωμα του λόφου της αρχαίας ακρόπολης, η οποία αποτέλεσε θέση συνεχούς κατοίκησης και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε όλες τις εποχές αφού είναι το μοναδικό ύψωμα που διαθέτει η πόλη της Λάρισας.

Πρόκειται για μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς το διάστημα 1484-1506 μ.Χ. Το Μπεζεστένι αποτέλεσε, έκτοτε, και για τρεις περίπου αιώνες, το ζωτικότερο τμήμα της αγοράς -αληθινό κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας - και των πολυάριθμών επαγγελματικών συντεχνιών της, καθώς γύρω από αυτό οργανώθηκε το εμπορικό τμήμα της πόλης, με το τσαρσί και το παζάρι. Αποτέλεσε επίσης φρούριο της πόλης λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής του. Σήμερα σώζονται μόνον οι περιμετρικοί τοίχοι του κεντρικού οικοδομήματος

Σύμφωνα με την μελέτη η επανάχρηση του κτιρίου, , θα περιλαμβάνει εμπορικές, πολιτιστικές χρήσεις και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και στήριξης των τοπικών προϊόντων. Αποτελεί παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού ενός κτιρίου με αρχιτεκτονική αξία και πολιτιστικό ενδιαφέρον για την πόλη, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με το πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Λάρισας.

Με το έργο αυτό, το κτήριο, αναβαθμίζεται και τίθεται σε χρήση ενισχύοντας έτσι, και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης. Η αναστήλωση και επανάχρηση του κτηρίου ολοκληρώνει την στρατηγική του Δήμου για την ανάπλαση του Λόφου Φρουρίου και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της πόλης.

Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι να γίνουν στο υπάρχον κτήριο μόνο εκείνες οι επεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την στερέωση, επισκευή, ανάδειξη καθώς και διατήρηση της δομής του. Για το λόγο αυτό η νέα προτεινόμενη κατασκευή – δάπεδο, πατάρι, νέος τοίχος, επικάλυψη - είναι τελείως ανεξάρτητη από τον υπάρχοντα τοίχο. Εσωτερικά γίνονται μόνον οι απαραίτητες εκσκαφές για την κατασκευή των βάθρων από μπετόν του νέου μεταλλικού φέροντα οργανισμού. Το κτήριο όπως διαμορφώνεται έχει εμβαδό κύριων χώρων: 1.110,25μ2 (ισόγειο χώρο 618,12μ2, όροφο-πατάρι 492,13μ2) και υπόγειο-βοηθητικούς χώρους 195,84μ2 (Συνολικά 1.306,09 μ2).

Η βιοκλιματική μελέτη του κτιρίου περιλαμβάνει την επανακατασκευή των έξι θόλων με ελαφριά διαφανή κατασκευή με ανοίγματα για την κυκλοφορία του αέρα, την συντήρηση και αναστήλωση των πέτρινων τοίχων, την κατασκευή εσωτερικού φέροντα οργανισμού με μεταλλική κατασκευή και όλων των Η-Μ εργασιών που απαιτούνται.

15-10-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων της ΔΕΥΑΛ

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων της ΔΕΥΑΛ ενισχύοντας για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Τα τρόφιμα παρέδωσαν εκ μέρους του συλλόγου ο πρόεδρος κος Μοράρος Σίμος, ο αντιπρόεδρος κος Ζάχος Ζαχαρίας και ο αναπληρωτής ταμίας του συλλόγου κος Ζέικος Θεμιστοκλής παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κου Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επίσης το παρόν έδωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κος Μιχάλης Αναστασίου καθώς και στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11, ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

15-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Υποστήριξη και διάθεση νέων εκδόσεων λογισμικού Public

Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την υπηρεσία υποστήριξης και διάθεσης νέων εκδόσεων του λογισμικού Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Διαδικασιών, Εργων και Εγγράφων "Public" για 15 χρήστες, όπως περιγράφονται στη συνημμένη πρόσκληση και Τεχνικές Προδιαγραφές.


Η διαδικασία θα γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσίας, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής και με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 2.108,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Παρακαλούμε να μας στείλετε προσφορά (1: βεβαίωση επίσημου μεταπωλητή της εταιρείας I.B.C. Ι.Κ.Ε. και επίσημου υποστηρικτή του λογισμικού Public και 2: οικονομική προσφορά) για τις εν υπηρεσίες, με φυσική παρουσία στο Δημαρχείο, Ίωνος Δραγούμη 1, Λάρισα, 3ο όροφο, Τμ. Υποστήριξης Πληροφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών, (αρμ.υπάλ. Δράκου Ελένη, τηλ: 2413 500273) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι Τετάρτη 24/10/2018, ώρα 12:00μ.

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

Για τις Τεχνικές Προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

 

15-10-2018
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Προμήθεια ψηκτρων (βούρτσες) αυτοκινούμενων σαρώθρων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

15-10-2018
Υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Η σύμβαση που υπεγράφη, το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του προέδρου της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.» κ. Απόστολου Αντωνούδη, προβλέπει ότι η Εγνατία θα αναλάβει την προκήρυξη αλλά και την επίβλεψη συγκεκριμένων μελετών και έργων.

Ειδικότερα, η εταιρεία του δημοσίου «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα δρομολογήσει την μελέτη και στην συνέχεια την προκήρυξη για την κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων, την κατασκευή γεφυρών αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού της πόλης. Επίσης και η επίβλεψη των έργων θα γίνει από την «Εγνατία» Ο εκτιμώμενος προυπολογισμός των παραπάνω έργων υπολογίζεται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τους κυκλικούς κόμβους αυτοί θα κατασκευαστούν στα εξής σημεία:

1. Ηρώων Πολυτεχνείου – Βόλου – 23ης Οκτωβρίου
2. Ηρώων Πολυτεχνείου – Φαρσάλων
3. Φαρσάλων – Θεοφράστου
4. Παιωνίου – Θεοφράστου
5. Καρδίτσης – Μυρμιδόνων (προέκταση Σαρίμβεη)

Επίσης δίδυμες γέφυρες θα κατασκευαστούν στην οδό Κάρλας στη συμβολή της με την τάφρο που διασχίζει τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου και της Τούμπας. Ασμάκι.

Τονίζεται ότι η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την Εγνατία Οδό Α.Ε., θα επιταχύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τις μεγάλες αλλαγές στην πόλη της Λάρισας. Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου είναι επιφορτισμένα με το τεράστιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την πόλη. Ετσι, επι της ουσίας, η συνεργασία του Δήμου με την Εγνατία Οδό Α.Ε. λειτουργεί ενισχυτικά για την υλοποίηση στο άμεσο μέλλον και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών έργων για την Λάρισα και τους πολίτες.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Σούλτης και η γενικής γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων κ. Βάσω Μόσιαλου.

12-10-2018
Συνοπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια λιπαντικών ειδών (διαφόρων τύπων)
12-10-2018
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας από την Γερμανική Κατοχή

Ανακοινώθηκε τo πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (23 Οκτωβρίου 1944). Σημειώνεται πως και φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων έχει αναβαθμίσει και εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α) Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 ώρα 19.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο ΓΙ Κατσίγρα, εγκαίνια Έκθεσης με θέμα : « Η μνήμη της επανάστασης-Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί ».Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο υφυπουργός πολιτισμού Κώστας Στρατής.
Η έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί», μετά τη Θεσσαλονίκη (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) και την Αθήνα (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), παρουσιάζεται, σε μια νέα εκδοχή της, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, και την επιμελείται ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης-Επιμελητής του ΚΜΣΤ

Κεντρική ιδέα της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί το αφήγημα της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από την προσέγγιση 78 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες και τους πρωταγωνιστές της, τα μηνύματα, τα συνθήματα, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις ενός από τα ιστορικά γεγονότα που "συγκλόνισαν" τον κόσμο και καθόρισαν την ιστορία του 20ού αιώνα.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, Γιώργος Αλεξανδρίδης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Βασίλειος Βασιλακάκης, Μπάμπης Βενετόπουλος, Ευάγγελος Βλαχοδήμος, Ανδρέας Βούσουρας, Μανόλης Γιανναδάκης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Σάκης Γκουντρουμπής, Κορνήλιος Γραμμένος, Αλεξάνδρα Δαλάκα, Λυδία Δαμπασίνα, Αστέρης Δημητρίου, Γιώργος Διβάρης, Δήμητρα Εξάρχοu, Στέφανος Επιτρόπου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Δημήτρης Ζουρούδης, Βασίλης Ζωγράφος, Αντιγόνη Καββαθά, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Μαρία Κομπατσιάρη, Χρήστος Κούντουρας, Αντώνης Κωνσταντινίδης, Νίκος Λαγός, Θοδωρής Λάλος, Χρήστος Λάσκαρης, Θωμάς Λιούτας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Πάνος Ματθαίου, Ειρήνη Ματσούκη, Δημήτρης Μεράντζας, Τάσος Μισούρας, Τζένη Μπαμπαλή, Ξενοφών Μπήτσικας, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Νικόλας Μπλιάτκας, Μαρία Παναγιώτου, Μαρία Ε. Παπαδημητρίου, Νίκος Παπαδημητρίου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Αλίκη Παππά, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ελένη Παυλοπούλου, Νατάσσα Πουλαντζά, Νίκος Σαμαράς, Ξενής Σαχίνης, Ιφιγένεια Σδούκου, Νίκος Σεπετζόγλου, Δήμητρα Σιατερλή, Γιάννης Σκαλτσάς, Μίλτος Σκούρας, Άγγελος Σκούρτης, Στέργιος Στάμος, Δημήτρης Τάταρης, Νίκος Τρανός, Βίκυ Τσαλαματά, Γιώργος Τσεριώνης, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα, Κώστας Τσώλης, Άννα Φιλίνη, Δημήτρης Φόρτσας, Μάριος Φούρναρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Θάλεια Χιώτη, Κώστας Χριστόπουλος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Έλλη Χρυσίδου, Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Β) Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο ΓΙ Κατσίγρα εκδήλωση με θέμα “Λάρισα 1940-44- Έτη φωτός και σκιάς” με προβολή φωτογραφικού υλικού, θεατρικό λόγο, μουσική και τραγούδια εποχής.


Για πρώτη φορά μέσα από το θεατρικό λόγο, τη μουσική, τα τραγούδια, το φωτογραφικό υλικό, το φως και τη σκιά των μαρτυρικών χρόνων της Λάρισας, θα παρουσιαστεί και θα φωτιστεί η περίοδος από την έναρξη του πολέμου μέχρι την απελευθέρωση από το Δημοκρατικό Στρατό.
Η συνθέτις Ράνια Τσοχατζή έγραψε ειδικά για την εκδήλωση μουσική, που ντύνει με εικόνες την τετράχρονη πορεία .
Συμμετέχουν :
Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Χρυσούλα Χρήστου θα αποδώσει ένα θεατρικό μονόλογο του Βαγγέλη Κολώνα.
Η συγγραφέας Μπέτυ Μαγρίζου θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του Σαμουήλ Μιζάν με τίτλο" Ήταν πιο πολύ το ξύπνημα του ανθρώπου" που μόλις κυκλοφόρησε. Μετά τον θάνατό του, οι κόρες του βρήκαν το ημερολόγιό του για την συμμετοχή του στον ΕΛΑΣ ,είναι η προσωπική του μαρτυρία για τον πόλεμο που έδωσε μαζί με τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού.
Οι μουσικοί Σπύρος Καβαλιεράτος, Βαγγέλης Τσιαπλές, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Μαριάννα Ζάχου, Νίκος Έξαρχος θα ερμηνεύσουν τραγούδια της εποχής.
Η επιμέλεια και συντονισμός της εκδήλωσης είναι του Βαγγέλη Κολώνα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κων/να Καρυδάκη.

Γ) Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 ώρα 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο ΓΙ Κατσίγρα, εγκαίνια της ιστορικής έκθεσης «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»,που οργανώνεται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας .

Πρόκειται για ιστορικό, αρχειακό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά την 5ετή έρευνα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας-συνεργασίας με την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Δ)Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου ώρα 19:00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης εκδήλωση '''Η Θεσσαλία στην Αντίσταση '' με το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου. Θα διαβαστούν κείμενα από το βιβλίο του Αρσενίου '''Η Θεσσαλία στην Αντίσταση '' από την Ρέτα Κουτσοκώστα και Άννα Καριώτη .

Η Κατερίνα Ανδρέου θα αναφερθεί στο ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης μας στις 23 Οκτώβρη του 1944 . Ο Στάθης Σταμελόπουλος και ο Νίκος Χατζής θα ''ντύσουν '' την εκδήλωση με αντάρτικα τραγούδια της εποχής .

Ε) Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ώρα 10:00, πανηγυρική συνεδρίαση του ΔΣ .

Στις 11:00 συγκέντρωση στη είσοδο του δημαρχείου, πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμων, εκπροσώπων φορέων, πολιτών και αντιπροσωπειών των σχολείων της πόλης .

Ζ) Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ώρα 20:30, επετειακή συναυλία με το Βασίλη Λέκκα και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η)Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο ΓΙ Κατσίγρα, παρουσίαση του Λευκώματος Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 1941-44 Συλλογή Βύρωνα Μήτου και άλλων συλλεκτών .

12-10-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 18/10/2018, ώρα 12:30

Για να δείτε την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

12-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Κυριακή 14/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και από ώρα 8:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης στις παρακάτω οδούς:

 • Βόλου (από Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Καραμανλή)
 • Ηρ. Πολυτεχνείου (από Υψηλάντου έως Βόλου)

  

12-10-2018
"Λάρισα 1940-44 - Έτη φωτός και σκιάς" (Τετάρτη 17/10/2018)

12-10-2018
Θεατρικά δρώμενα με θέμα τη βία κατά των γυναικών (13-14/10/2018)

Για το δελτίο τύπου, πατήστε ΕΔΩ

Για την αφίσα της εκδήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2018
Στην τελική ευθεία το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους πεζοδρόμους

• Η εταιρεία Cosmote αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου

• Βυθιζόμενες μπάρες θα τοποθετηθούν σε περισσότερα από 30 σημεία εισόδου σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο

• Το πρώτο μεγάλο και σημαντικό βήμα για μια «έξυπνη πόλη»

• Με Κέντρο Ελέγχου στο Δημαρχείο για τη εποπτεία του συστήματος και δυνατότητα σύνδεσης και νέων συστημάτων για βασικές λειτουργίες της πόλης

Ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων στους πεζοδρόμους, με βυθιζόμενες μπάρες, μετά την σημερινή συνεδρίαση και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, που ανακηρύσσει προσωρινό ανάδοχο του έργου την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο των σημαντικών αλλαγών που υλοποιούνται στο ευρύτερο κέντρο στην κατεύθυνση της μεγάλης αλλαγής και του άλματος που χρειάζεται Λάρισα, στην πορεία της προς την επόμενη 15ετία και με στόχο την εξέλιξη της σε μια σύγχρονη μεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή πόλη.

Σημειώνεται πως ο ηλεκτρονικός διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για το έργο προκηρύχθηκε τρεις φορές, με τις δυο πρώτους να κηρύσσονται άγονους. Πρόκειται άλλωστε για μια δέσμευση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής που πλέον, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Το συγκεκριμένο έργο, είναι ιδιαίτερα σύνθετο και αποτελεί στην ουσία το πρώτο αλλά μεγάλο και καθοριστικό της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης». Στο πλαίσιο του έργου εξάλλου δημιουργείται και το κέντρο ελέγχου του Δήμου με τη βασική πλατφόρμα εφαρμογών, όπου θα συνδεθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα αφορούν βασικές λειτουργίες της πόλης.

Σύμφωνα με την μελέτη το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης θα αφορά τις δυο πεζοδρομημένες περιοχές του κέντρου και ειδικότερα την βόρεια περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη , Γεωργιάδου , Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου αλλά και στον νότιο τμήμα που περικλείεται από τους δρόμους Παπαναστασίου , Κύπρου, Παναγούλη και Μανδηλαρά.

Ειδικότερα το Σύστημα Διαχείρισης Πεζοδρόμων θα αποτελείται από:

• Σταθερά κολωνάκια.

• Βυθιζόμενα κολωνάκια (εξοπλισμός πρόσβασης) που θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων, σε περίπτωση βλάβης του συστήματος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σε περίπτωση που έχει δοθεί δικαίωμα πρόσβασης (π.χ. μόνιμοι κάτοικοι)

• Σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου το οποίο κα αποτελείται από δυο κάμερες ανά σημείο ελέγχου με δυνατότητες αναγνώρισης της πινακίδας κυκλοφορίας (ειδικές κάμερες) των οχημάτων των χρηστών που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους πεζοδρόμους. Η πρόσβαση θα επιτρέπεται είτε τοπικά (οι κάμερες θα ελέγχουν τα κολωνάκια) είτε κεντρικά (το Κέντρο Ελέγχου θα ελέγχει τα κολωνάκια).

• Κέντρο Ελέγχου που θα μπορεί α) να λαμβάνει σήμα από τις ειδικές κάμερες και
β) να δίνει εντολές ανοίγματος του συνόλου ή υποσυνόλου του εξοπλισμού πρόσβασης. Οι λειτουργίες αυτές θα εκτελούνται αυτόματα μετά από αναγνώριση της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος είτε βάσει συγκεκριμένου προγράμματος είτε μετά από παρέμβαση από τον χειριστή του Κέντρου Ελέγχου.

• Ανοικτή, cloud based, έτοιμη πλατφόρμα που θα επιτρέπει την διασύνδεση των μεμονωμένων λύσεων και εφαρμογές «έξυπνης πόλης» που έχουν παραδοθεί και που πρόκειται να παραδοθούν στο μέλλον, προκειμένου να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου, η παραγωγικότητα, η μείωση κόστους διαχείρισης των λύσεων με απώτερο στόχο τη βελτίωση τόσο της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος και στην συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, μετά την υπογραφή της σύμβασης o ανάδοχος θα έχει εγκαταστήσει το σύστημα σε 8 μήνες, ενώ θα αναλάβει τη διαχείρισή του για 2 χρόνια, διάστημα στο οποίο θα έχουν εκπαιδευτεί και υπάλληλοι του Δήμου Λαρισαίων.

11-10-2018
0739 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2018
0738 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2018
0737 Κανονιστική Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας

Για το κείμενο της απόφασης, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 17/10/2018, ώρα 12:30

 

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

11-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προσφορές διάφορων ανταλλακτικών και εργασιών

Για να δείτε το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

10-10-2018
Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (11-13 Οκτωβρίου 2018)

Γνώση, δημιουργικότητα, καινοτομία, διασκέδαση, ενθουσιασμός, και πολλές συναρπαστικές δράσεις και εμπειρίες!

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει...

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο Μύλο του Παππά, θα ανοίξουν οι πόρτες του πρώτου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Θεσσαλίας! Για τρεις ημέρες και με το μήνυμα «30 χρόνια δημιουργίας» το Φεστιβάλ τιμά τα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, διαδραστικά δρώμενα αλλά και μοναδικές στιγμές διασκέδασης!

To ηλεκτρονικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.thessaly-science-festival.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας / Μύλος του Παππά

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου: Τελετή έναρξης στις 18.30
Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: 09.00 έως 23.00
Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 12.00 έως 23.00

Μύλος του Παππά: Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα (+30) 2410 614449)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

10-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 11/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ μέχρι ΠΡΙΑΜΟΥ).

Λάρισα, 10 Οκτωβρίου

10-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
10-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

09-10-2018
Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση Κέντρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Προκειμένου ο Δήμος Λαρισαίων να προβεί στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, εμβαδού τουλάχιστον 550,00 έως 600,00 τετραγωνικά μέτρα μικτό, προκηρύσσει διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 1, 3ος όροφος, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81.

Για την Περίληψη της Διακήρυξης πατήστε ΕΔΩ.

Για τη Διακήρυξη πατήστε ΕΔΩ.

 

09-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε ΕΔΩ.

08-10-2018
Κοινωνικό Παντοπωλείο - Προσφορά τροφίμων από την ΜΚΟ «Σκοπός Ζωής»

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σκοπός Ζωής».Κατά τη διάρκεια του bazaar που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του συγκεντρώθηκαν χρήματα, όπου μέρος των χρημάτων αυτών χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημερώθηκαν από στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη λειτουργία της Δομής, επισημαίνοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω τις παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410-255876, Μανωλάκη 9-11 , ή στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ:2410-680243.

08-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Τρίτη 09/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ μέχρι ΠΡΙΑΜΟΥ).

Λάρισα, 8 Οκτωβρίου

08-10-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 30/09/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2018
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟ 01/01/2018 ΕΩΣ 31/08/2018 (Ν 4305/2014 ΑΡΘΡΟ 15)

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Ν 3852/2010 ΑΡΘΡΟ 266 ΠΑΡ 6 να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Δήμου στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Για να δείτε το αρχείο, πατήστε ΕΔΩ

08-10-2018
Ψήφισμα καταδίκης της κλήσης σε απολογία του Γραμματέα της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις δράσεις του ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών

Για το ψήφισμα. πατήστε ΕΔΩ

08-10-2018
Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού - Προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοτυπιών, σκαναρισμάτων, αναλωσίμων Η/Υ κτλ για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2018
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ, εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νεάπολης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους». Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές διαφόρων τάξεων των 9ου, 21ου και 25ου δημοτικών σχολείων, καθώς και της Α’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια στο Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης, με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση στο μπλε κάδο. Στους μαθητές δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και πλαστικές τσάντες ανακύκλωσης. Στο τέλος κληρώθηκαν και δύο ποδήλατα, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή τους.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Σουρλαντζής τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των μαθητών σε τέτοιες δραστηριότητες:
«Οι μαθητές μας είναι αυτοί που μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο στην ανακύκλωση, αλλά γενικότερα στον αγώνα για το Περιβάλλον. Θα ευαισθητοποιήσουν και τους μεγάλους, ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Με τις δράσεις αυτές περνούν οικολογικά μηνύματα ,καθώς το περιβάλλον χρειάζεται ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα το φροντίσουν και θα το προστατεύσουν. Η περιβαλλοντική συμπεριφορά των μεγάλων στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Υστερούμε πολύ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Γι αυτό, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη διάπλαση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές μας.
Ο Δήμος Λαρισαίων εντείνει καθημερινά τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, γι αυτό και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης μας επιβραβεύει κάθε τόσο παρέχοντάς μας μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτοκίνητα μεταφοράς απορριμμάτων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Ελπίζουμε πως με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας θα πορευτούμε όλοι μαζί στην πραγματοποίηση των στόχων που θέσαμε για μείωση του όγκου των απορριμμάτων και για συμπεριφορές φιλικές προς το Περιβάλλον.
Η καθαριότητα , η ανακύκλωση και η προστασία του Περιβάλλοντος γενικότερα δεν είναι απλώς υπόθεση όλων μας, αλλά είναι ευθύνη όλων μας ».

05-10-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 11/10/2018, ώρα 19:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2018
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα - Έκθεση: «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ» (Εγκαίνια Σάββατο 13/10/2018)

05-10-2018
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 11/10/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2018
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 10/10/2018, ώρα 12:30

Για την πρόσκληση, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2018
Ανάθεση καθηκόντων σε δημοτικούς συμβούλους

Για να δείτε το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

05-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Κυριακή 07/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:

 • Υψηλάντου (από Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι Οικονόμου εξ Οικονόμων)
 • 28ης Οκτωβρίου (από Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι Γαλάτη )

Λάρισα, 5 Οκτωβρίου

05-10-2018
Ενημερωτικά μηνύματα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΟ (με οδηγίες για σύνταξη σχεδίου προετοιμασίας έκτακτης ανάγκης)

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟ (με οδηγίες προστασίας για διάβαση ιρλανδικών διαβάσεων)

05-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

04-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Παρασκευή 5/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:
• Κολοκοτρώνη (από Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι Τσιμισκή)
• Γαλάτη (από 28ης Οκτωβρίου μέχρι Μιαούλη)

04-10-2018
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δευτέρα 08/10/2018, ώρα 14:00

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ.

04-10-2018
Κέντρο Κοινότητας-Πρόσκληση συμμετοχής σε πρόγραμμα για τις παραστατικές τέχνες και τη Δημοκρατία

Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ.

04-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ.

03-10-2018
Νέος παιδικός σταθμός στην Ανθούπολη

• Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1,9 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου

• Εγκρίθηκε η μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων

Νέος παιδικός σταθμός στην συνοικία της Ανθούπολης πρόκειται να ανεγερθεί απο το Δήμο Λαρισαίων το επόμενο χρονικό διάστημα. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η εισήγηση της δημοτικής αρχής και η μελέτη του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,9 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμο. Ο νέος παιδικός σταθμός θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο κοντά στις σχολικές μονάδες της συνοικίας.

Ο νέος Παιδικός σταθμός που θα καλύπτει τις ανάγκες των οικογενειών της Ανθούπολης αλλά και της Νέας Πολιτείας, θα κατασκευαστεί σε δημοτικό οικόπεδο και το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο. Σύμφωνα με την μελέτη το κτίριο έχει κάλυψη 354,22 τμ και δόμηση 1.037,06 τμ.

Ο νέος παιδικός σταθμός θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:

• Υπόγειο εμβαδού 354,22 τ.μ το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, χώρο πυρόσβεσης κλπ.
• Ισόγειο, δομήσιμης επιφάνειας 314,22 τμ και ημιυπαίθριους χώρους 38,80 τ.μ το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, κουζίνα με αποθήκη τροφίμων, χώρο για το προσωπικό, γραφείο διεύθυνσης, WC Α.Μ.Ε.Α., WC νηπίων και WC προσωπικού - κοινού.
• Όροφος, δομήσιμης επιφάνειας 354,22 τμ οποίος θα περιλαμβάνει γραφείο πολλαπλών χρήσεων, μόνωση, αίθουσα ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, χώρο αλλαγής βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων Α.Μ.Ε.Α., αίθουσα απασχόλησης νηπίων Α.Μ.Ε.Α. και WC Α.Μ.Ε.Α. νηπίων.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου.

03-10-2018
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή νερού (Πέμπτη 4/10/2018)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00π.μ. μέχρι 12:00 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή νερού λόγω προγραμματισμένων εργασιών ύδρευσης στους παρακάτω δρόμους:

 • Μανδηλαρά (από Ιάσονος μέχρι 28ης Οκτωβρίου)
 • Λειβανάτων
 • Λ. Κεφάλα
 • 28ης Οκτωβρίου (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου)
 • Ιάσονος (από Μανδηλαρά μέχρι Ηπείρου).
03-10-2018
Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΔΩΛ και Επαγγελματικού Κολλεγίου Μουσικής Βαυαρίας

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας και του Επαγγελματικού Κολεγίου Μουσικής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν (Berufsfachschule für Musik Bad Königshofen) στην Γερμανία, υπεγράφη σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου κ. Νίκο Καλτσά και του διευθυντή της Σχολής Bad Königshofen, καθηγητή Ernst Oestereicher.

Η υπογραφή του συμφώνου έρχεται ως συνέχεια της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου και του επαγγελματικού μουσικού Κολεγίου της Γερμανίας.

Οι πρώτες επαφές της σχολής του Μπαντ Κένιγκσχόφεν έγιναν από τον σημερινό διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λάρισας κ. Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν σπουδαστής στο Επαγγελματικό Κολέγιο Μουσικής από το 1990 έως το 1991. Από τότε επισκέφθηκαν ξανά και ξανά  μαθητές του Ωδείου Λάρισας  την επαγγελματική σχολή για τη μουσική  για να προετοιμαστούν για 1 ή 2 χρόνια,γ ια τις σπουδές στη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πολλά κοινά έργα των δύο ινστιτούτων, ενώ
από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (φθινόπωρο).

Επίσης, έξι έως επτά φοιτητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν για περίπου μία εβδομάδα από τους αντίστοιχους διδάσκοντες στη χώρα υποδοχής, και φιλοξενούνται στα σπίτια φοιτητών της χώρας υποδοχής.

Πλέον, με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας η συνεργασία αποκτά και θεσμικό χαρακτήρα προς όφελος των δυο μουσικών ινστιτούτων και των σπουδαστών τους.

Κατά την υπογραφή του συμφώνου παρόντες ήταν επίσης ο καθηγητής πιάνου του Michael Lörcher Καθηγητής Πιάνου του Γερμανικού κολλεγίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Απόστολος Αλεξίου.

03-10-2018
Πρόγραμμα Λεσχών Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων 2018-2019

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατήστε ΕΔΩ.

03-10-2018
ΔΗΚΕΛ-Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια πακέτου λογισμικού διαχείρισης έργου

Η ΔΗΚΕΛ απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια «ΠΑΚΕΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΟΥ»

Για την πρόσκληση ενδιαφέροντος πατήστε ΕΔΩ.

02-10-2018
Δημοτική Πινακοθήκη-Έκθεση με τίτλο "Η μνήμη της Επανάστασης, Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί"

Η έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί», μετά τη Θεσσαλονίκη (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) και την Αθήνα (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), παρουσιάζεται, σε μια νέα εκδοχή της, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Για το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου πατήστε ΕΔΩ.

02-10-2018
Επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

Επισκευές και συντηρήσεις σε 35 σχολικά συγκροτήματα

Υπεγράφη σύμβαση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Ακολουθούν συντηρήσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» προϋπολογισμού 1,9 εκατ. Ευρώ.

 

Σε επισκευές και συντηρήσεις σε 35 σχολικά συγκροτήματα, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ περίπου, με ιδίους πόρους, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη την περασμένη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ενώ το έργο αφορά οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, σε σχολικά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων.

Η ένταξη των εργασιών στην συγκεκριμένη εργολαβία, έγινε μετά από αιτήματα των διευθύνσεων των σχολείων προς την υπηρεσία και αυτοψίες που διενεργήθηκαν από υπαλλήλους του τμήματος κατά το έτος 2017 και το μήνα Ιανουάριο του 2018.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν δυο εβδομάδες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου Λαρισαίων προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ. Οι συντηρήσεις που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης, στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης, τονίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής πολλαπλασιάστηκαν τα κονδύλια για τις συντηρήσεις σχολείων, με χρήματα που δαπανήθηκαν και από ίδιους πόρους του Δήμου, πέρα από τις συνηθισμένες κρατικές επιχορηγήσεις μέσω ΣΑΤΑ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθαν. Πατσιούρας.

02-10-2018
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ.


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ