Εκτύπωση

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του Έργου που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο θα βασίζεται στις ανάγκες της κοινότητας των Ρομά, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και να διδαχθούν βασικά ζητήματα της επιχειρηματικότητας. Συντονιστής του έργου είναι η ΜΚΟ Jungenstil (Γερμανία) ενώ συμμετέχουν ακόμη το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και φορείς Ρομα από τη Γερμανία, Ρουμανία, Ουγγαρία.

Η τελική συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Plauen της Γερμανίας, από 19-24/8/18. Ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε από τους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Λάμπρου Βασιλική, Κατσικά Γεωργία, και τον Παλαιομήτρο Ευάγγελο, από τον Συμβουλευτικό Σταθμό, της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αξιολόγηση του προγράμματος στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και εθνικές αναφορές και σύνθεση αυτών. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τομείς δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας ατόμων από τον πληθυσμό Ρομά, η περαιτέρω ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη μέσω του προγράμματος, για τη χρήση από μελλοντικούς εκπαιδευτές και τέλος, αναδείχθηκαν παραδείγματα επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος (success stories).

6 1

6 2

6 3