Εκτύπωση

1 meeting 03 11 2016

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λάρισας στο πλαίσιο του σχεδίου “A new ENTRance”, του οποίου εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Η πρώτη αυτή συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη στη Λάρισα του συντονιστή του σχεδίου κου Ronald Schönknecht από το Ινστιτούτο JugendStil e.V. (Γερμανία) που συμμετέχει στο σχέδιο ως επικεφαλής εταίρος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός στην εγκριθείσα πρόταση του προγράμματος είναι συνολικά 281.670,00 €, από τα οποία ο Δήμος Λαρισαίων θα λάβει 28.321 €.
Στο δίκτυο του Σχεδίου “A new ENTRance” συμμετέχουν συνολικά 8 εταίροι: JugendStil e.V. (Γερμανία) ως επικεφαλής εταίρος και οι: Δήμος Λαρισαίων (Ελλάδα), Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Ελλάδα), Romane Algonipe e.V. (Γερμανία), Human Erofforasert Egyesulet Del-Alfoldi Regio (Ουγγαρία), Bacs Kiskum Megyei Cigany Onkormanyzat (Ουγγαρία), Agentia Nationala pentru Romi (Ρουμανία), Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau (Ρουμανία).
Στόχος του σχεδίου είναι να αναπτύξει, να μοιραστεί και να υλοποιήσει δράσεις για την ανάπτυξη του «επιχειρείν», προσαρμοσμένες στον πληθυσμό των Ρομά. Εκπαιδευτές ενηλίκων θα αναπτύξουν εφαρμοσμένα πιστοποιημένα μαθήματα επιχειρηματικότητας στη συγκεκριμένα πληθυσμιακή ομάδα-στόχο σε μακροπρόθεσμη βάση και με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κος Γεώργιος Σούλτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Δημήτρης Δεληγιάννης, οι κες Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου από τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, η προϊσταμένη της Δ/νσης Πρόνοιας κα Ευθυμία Ζιώγα, οι Ψυχολόγοι κες Νίκη Τσιούρβα, Βάσια Νημά και η Κοινωνιολόγος του Ιατρικού κέντρου κα Εύη Μπουκόρου
Από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, που εδρεύει στη Λάρισα, συμμετείχαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κουτούδης και Τάσος Βασιλειάδης.
Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων είναι σε αναμονή αποτελεσμάτων αξιολόγησης άλλων σχεδίων που έχουν υποβληθεί, αλλά και παρακολούθησης ανοιχτών προσκλήσεων