Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής outHEAR New Music Week 2019 Λάρισα, 6-14 Δεκεμβρίου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Η σύγχρονη μουσική δημιουργία, ένας τομέας που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην επικαιρότητα των μεγάλων πολιτιστικών κέντρων του κόσμου, θα έχει την τιμητική της για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Λάρισας μέσω της διοργάνωσης outHEAR New Music Week που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 6 ως 14 Δεκεμβρίου.

Χώροι, όπως ο Μύλος του Παππά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη»Κ. Κούμας» και το Δημοτικό Ωδείο γίνονται κοιτίδες της παγκόσμιας μουσικής πρωτοπορίας στην πόλη μας.
Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση που περιλαμβάνει ένα συμπόσιο, ανοιχτές πρόβες και συναυλίες με τους καταξιωμένους μουσικούς του συνόλου Κlangforum Wien και τον Έλληνα ακορντεονίστα Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Το φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Σύνθεσης outHEAR New Music Week αποτελεί πρωτοβουλία και όραμα του Λαρισαίου πιανίστα Χρήστου Λενούτσου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας.

Συμμετέχοντες
Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από έναν διεθνή διαγωνισμό για να ταξιδέψουν στη Λάρισα, να παρουσιάσουν τα έργα τους και να διδαχτούν από διακεκριμένους καθηγητές σύνθεσης, όπως ο Klaus Lang, ο Ορέστης Τουφεκτσής και ο Δημήτρης Παπαγεωργίου .
Μουσικά πλαισιώνεται από το Klangforum Wien, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα του κόσμου, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του ακορντεόν Παναγιώτη Ανδρέογλου.

Αποστολή
Σ τ ό χ ο ς μ α ς ε ί ν α ι ν α συγκεντρώσουμε συνθέτες από όλο τον κόσμο σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον, να τους προσφέρουμε εργαστήρια σύνθεσης καθώς και ευκαιρίες για την εκτέλεση των έργων τους.
Προσπαθούμε να αναπτύξουμε μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις μεταξύ των καθηγητών, των ερμηνευτών και των συμμετεχόντων συνθετών.

Πρόγραμμα
6-8 Δεκεμβρίου, Διεθνές Συμπόσιο, “Δημιουργικές πρακτικές - Έμφυτες προοπτικές.” Μύλος του Παππά. 6/12 18:00-20:30, 7/12 10:30-18:30, 8/12 10:30-18:30.
Είσοδος δωρεάν.

8 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Μουσικοί διάλογοι: Ο Domenico Scarlatti συναντιέται με τον 21ο αιώνα: Lang, Παπαγεωργίου, Τουφεκτσής.” Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κούμα (Είσοδος Πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

12 Δεκεμβρίου, Klangforum Wien & PPCM. Έργα: Samanli, Yu, Buss, Lludgar, Marcovic, Mizutani. Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές, και μαθητές δωρεάν.

13 Δεκεμβρίου, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν. “Διερευνήσεις.” Έργα: Aitken, Tundo, Nurhat, Saleri, Κεσμήρη. Παπακώστα, Χαλαμπαλάκη. Αμφιθέατρο Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κούμα (Είσοδος Πάροδος Κούμα Μ. Χαδέλη). Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος δωρεάν.

14 Δεκεμβρίου,, Klangforum & PPCM. Έργα: Berardinelli, Carretero, Paul, Λεγάκη, Ζu Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ώρα έναρξης 20:00. Είσοδος: κανονικό 10€, μειωμένο 5€ (ΑμεΑ, κάρτα ανεργίας, 65+). Φοιτητές, σπουδαστές, και μαθητές δωρεάν.

191129 vdeio