Η Αστρονομία συναντά τη Μουσική στο ΔΩΛ (Τρίτη 19/11/2019, ώρα 20:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Ελληνικού Μουσείου Μετεωριτών "Η Αστρονομία συναντά τη Μουσική", θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, μία αστρονομικο - μουσική βραδιά με τίτλο: «Μετεωρίτες στην Αρχαία Ελλάδα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 20:30.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στο διάλειμμα, αλλά και αμέσως μετά την παρουσίαση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την ειδική έκθεση με σπάνιους αυθεντικούς μετεωρίτες που θα μεταφερθεί από την Αθήνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, καθώς και έκθεση με τηλεσκόπια της ΚοινΣΕπ «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» (Σχολείο Αστρονομίας).

Μετά από μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες, θα γίνει αναφορά στα στοιχεία της προσωπικής δεκαετούς έρευνας για μετεωρίτες στις Δίδυμες λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό και τα μοναδικά ευρήματα του ερευνητή Τάκη Θεοδοσίου, διευθυντή του Μουσείου Μετεωριτών. Ακόμη, ο κ. Θεοδοσίου θα μιλήσει για το τι γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ο Αναξαγόρας, ο Αριστοτέλης, ο Εμπεδοκλής για τους μετεωρίτες, τι ήταν ο περίφημος ομφαλός που βρίσκονταν στο Μαντείο των Δελφών κ.ά.

Το επιστημονικό κομμάτι θα συνοδεύεται με ποιοτική μουσική που θα ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η contralto Χαλίνα Χρύνκο.

Είσοδος ελεύθερη.

191115 meteorites