Έκθεση Ζωγραφικής «H δική μου διαδρομή»στον Μύλο του Παππά (11/11/2019-16/11/2019)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα προσφύγων από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 18.00, με τη συμμετοχή των δημιουργών, στον Μύλο του Παππά (ισόγεια αίθουσα – κεντρικό κτήριο).

Οι δεκατρείς συμμετέχοντες αντλούν υλικό και έμπνευση από την πορεία του ταξιδιού τους μέχρι τα ελληνικά εδάφη, αποτυπώνοντας στα έργα τους τα βιώματα, τις αναμνήσεις, τις ελπίδες και τα όνειρά τους με το μολύβι και το πινέλο τους.

Για περισσότερο από εννέα μήνες, άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν σε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης που υλοποιείται από το τμήμα Προστασίας του Δανικού Συμβούλιου για τους Πρόσφυγες εντός της δομής.

Τα μαθήματα αυτά, αποτέλεσαν την αφετηρία για να δημιουργηθεί ένας νέος κώδικας επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές εθνικότητες που μοιράζονται το βίωμα του πολέμου ως κοινό παρονομαστή.

Το Δανικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, δραστηριοποιείται στο Κουτσόχερο και σε οκτώ δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της ΕΕ και με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (DG Home).

Διάρκεια έκθεσης 11-16 Νοεμβρίου 2019 - Μύλος του Παπά, Λάρισα

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 - 22:00

Είσοδος ελεύθερη

191106 ekthesi