sandal logo

larissa

«Transit» στον θερινό κινηματογράφο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την τελευταία ταινία του κορυφαίου Γερμανού σκηνοθέτη Κρίστιαν Πέτζολντ «Transit», προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 22:00 στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Το «Transit», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Άννα Σέγκερς, το οποίο γράφτηκε το 1942 στη Μασσαλία.
Κάνοντας χρήση παραλληλισμών μεταξύ των ιστορικών γεγονότων και της σημερινής Μασσαλίας, ο Κρίστιαν Πέτζολντ διηγείται την ιστορία ενός μεγάλου, σχεδόν ανέφικτου έρωτα, εν μέσω πολέμου, αυτοεξορίας και της λαχτάρας του να βρεις έναν νέο τόπο που θα μπορείς να τον αποκαλείς σπίτι.
Τα γερμανικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Παρίσι. Ο Γκέοργκ, ένας Γερμανός πρόσφυγας, δραπετεύει στη Μασσαλία την τελευταία στιγμή. Στις αποσκευές του φέρει τα έγγραφα ενός συγγραφέα, του Βάιντελ, ο οποίος έχει αυτοκτονήσει. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα χειρόγραφο, επιστολές και βίζα από την πρεσβεία του Μεξικού.

Στη Μασσαλία, μόνο εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν ότι θα φύγουν, έχουν δικαίωμα να παραμείνουν. Ο Γκέοργκ υιοθετεί την ταυτότητα του νεκρού και αποφασίζει να παραμείνει.

Όλα αλλάζουν όταν ο Γκέοργκ ερωτεύεται την Μαρία, μια μυστηριώδη γυναίκα σε αναζήτηση του συζύγου της, ο οποίος θα την περίμενε στη Μασσαλία, για να διαφύγουν με βίζα στο Μεξικό.

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια:101'
Γερμανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστιαν Πέτζολντ, με τους: Φραντζ Ροκόφσκι, Πάουλα Μπιρ, Γκόντεχαρντ Γκίζε
Γενική είσοδος 4 ευρώ

190624 therino3

 

       190624 therino   190624 therino2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1