sandal logo

larissa

Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα στον Μύλο του Παππά (Τρίτη 07/05/2019, ώρα 19:30)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έκθεση ζωγραφικής της Βασιλικής Μάγγα διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο - ισόγειο).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 7 Μαΐου στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10:00 – 22:00 εκτός Κυριακής.

Η Βασιλική Μάγγα μας παρουσιάζει στη νέα της εικαστική δουλειά μια σειρά έργων με θέμα τη γυναικεία μορφή. Το γυναικείο σώμα οι σύγχρονες «Αφροδίτες» παρουσιάζονται από την εικαστικό σαν ένα σύμβολο διαχρονικό του αισθησιασμού, της θελκτικότητας και της γυναικείας ομορφιάς.

Η Βασιλική Μάγγα ενδυναμώνει την αίσθηση του «ωραίου» στις γυναικείες φιγούρες της χρησιμοποιώντας οικείες και συνηθισμένες εικονογραφίες της καθημερινότητας. Το ιδεώδες της ομορφιάς, γυναίκες διαλεγμένες με ευαισθησία και διάθεση μας δείχνουν και αναδεικνύουν την επιθυμία να εξυμνούν το όμορφο σώμα και τον έρωτα.

Η εικαστική γραφή της Βασιλικής Μάγγα μας παραπέμπει σε καλλιτεχνικά ρευματα του 19ου αιώνα όπως ο ρεαλισμός αλλα και του 20ου αιώνα όπως ο εξπρεσιονισμός.Οι έντονες χρωματικές αξίες στα έργα της δημιουργούν στον θεατή μια θελτικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται και χαρακτηρίζει τις γυναικείες μορφές στη ζωγραφική της.


Γιάννης Χριστάκης - Ιστορικός Τέχνης Εικαστικός.

190507 ekthesi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1