sandal logo

larissa

Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Διάλογοι για το Σύμπαν (08/04/2019)

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την διοργάνωση ανοικτής συζήτησης με θέμα «Διάλογοι για το Σύμπαν» την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και ώρα 6:30μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (28ης Οκτωβρίου 9).

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και με αφετηρία τους φυσικούς φιλοσόφους της αρχαίας Ελλάδας οι γνώσεις μας για το σύμπαν έχουν εξελιχθεί μέσα από μία πορεία συναρπαστική. Εκείνοι έθεσαν τα πρωταρχικά ερωτήματα για την προέλευση, την εξέλιξη και τη δομή του σύμπαντος ενώ οι σύγχρονοι κοσμολόγοι με εργαλεία την εξελιγμένη επιστημονική γνώση αλλά και τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα προσπαθούν να φωτίσουν όλες τις πτυχές του.

Σε αυτή τη συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ θα μυηθούμε στα μυστικά του σύμπαντος με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών επιστημόνων από το χώρο της αστροφυσικής και της κοσμολογίας: ο Δρ. Εμμανουήλ Πλειώνης, καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας Α.Π.Θ., Δ/ντης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο οποίος θα μας μιλήσει για τις σύγχρονες προσεγγίσεις αναφορικά με τη Γέννηση και Εξέλιξη του Σύμπαντος και η Δρ. Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η οποία θα αναφερθεί στη σύνδεση της σύγχρονης αστρονομίας με την επικούρεια σκέψη.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Μπιρσιάνης Γιώργος, Υπεύθυνος δράσεων της ΚοινΣΕπ "Εναστρον" και Υπεύθυνος λειτουργίας του «Σχολείου Αστρονομίας».

Η ανοικτή συζήτηση εντάσσεται στις δράσεις «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και υλοποιείται με την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: - στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680205

190405 Afisa dialogoi

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1