Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Ξενώνας φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και πολλαπλών Διακρίσεων, του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία  με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ, τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και μια ομάδα νέων καλλιτεχνών διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, από τις 6:00μ.μ. έως τις 10:00μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, μπροστά από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

 Η δράση πραγματοποιείται ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Λάρισα – Η Πόλη που Μαθαίνει’.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν δύο βίντεο με κοινωνικό μήνυμα και θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση, το πρώτο σε σκηνοθεσία της κας. Όλγας Μαλέα ,της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,  και το δεύτερο της κας. Τζουβάρα σε συνεργασία με την κα. Αραμπατζή με καλλιτεχνικό περιεχόμενο.
Παράλληλα, μια ομάδα 20 παιδιών (που παρακολουθούν το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέματα την ισότητα των δύο φύλων) μαζί με το εμπλεκόμενο επιστημονικό προσωπικό, θα ενημερώσουν το κοινό για θέματα έμφυλης βίας.

Να σημειωθεί ότι ο Ξενώνας φιλοξενίας, λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου του 2013 με ευθύνη του δήμου Λαρισαίων.

Στόχος της δομής είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, καθώς και η προστασία από το θύτη, κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης και ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία βίας.

171124 AFISA