sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Δράση Δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς

Δράση Δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση δικτύωσης με στόχο τη διασύνδεση των δύο φορέων για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών καθώς και για το πώς οι δύο φορείς μπορούν να αλληλοϋποστηριχτούν.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με κάποιου είδους κοινωνικό πρόβλημα. Οι πολίτες μέσω του Κέντρου Κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται καθώς και για όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας. Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποστήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού (ΑΜΕΑ, Ρομά, ηλικιωμένοι, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με παραβατική συμπεριφορά). Επιπλέον στοχεύει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην προώθηση και υποστήριξη για την ένταξη στην αγορά εργασίας των παραπάνω ομάδων.

Ο στόχος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας είναι η παροχή ασφαλούς διαμονής των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, καθώς και η προστασία από το θύτη, κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης και ανάγκης απομάκρυνσης των θυμάτων από την εστία βίας. Η φιλοξενία στον Ξενώνα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρείς μήνες και δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των θυμάτων κακοποίησης. Ο Ξενώνας στελεχώνεται από συμβούλους ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης, από προσωπικό διοικητικής υποστήριξης, γενικό βοηθητικό προσωπικό καθώς και φύλακες για την ασφαλή διαμονή των γυναικών. Στις φιλοξενούμενες παρέχεται στέγη, προστασία, σίτιση, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Στόχος του Ξενώνα εκτός από την εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής είναι και η κοινωνική ενδυνάμωση ώστε η γυναίκα να μπορέσει να επανέλθει στους ρυθμούς της και να επανενταχτεί ενεργά στην κοινωνία.

Επομένως η διασύνδεση των δύο υπηρεσιών είναι απαραίτητη καθώς ενδεχομένως να υπάρξουν περιστατικά τα οποία με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη να καταφέρουν να ξεφύγουν από ένα προβληματικό περιβάλλον και να επωφεληθούν απο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς εντάσσονται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πληροφορίες για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαρισαίων απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Λαρισαίων, τηλ: 2410-680.243, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς τηλ: 24940-23812, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1