sandal logo

poli 12

«Walk For Freedom» Μια σιωπηλή πορεία για τα εκατομμύρια σκλάβων στον κόσμο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

191010 perpatame

Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τη δράση: «Walk For Freedom»

Μια σιωπηλή πορεία για τα εκατομμύρια σκλάβων στον κόσμο το Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Αθλητισμού,  περπατάνε για την Ελευθερία στην πόλη μας, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η  σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2017).

Το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία.

Η δράση αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη της Λάρισας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο όποιο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στον δρόμο, μέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα μας και αυτό μας αφορά όλους!

Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης.

Η πορεία θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία κι οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με το human trafficking και των Κοινωνικών δομών του Δήμου.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ανοιχτή προς όλους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανώνυμη καταγγελία για περιστατικό εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, υπάρχει διαθέσιμη όλο το εικοσιτετράωρο η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων στο τηλ.1109.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: Στην επίσημη ιστοσελίδα της Α21 και στο A21 Greece στο Facebook καθώς και στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων - Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Βάσια Νημά | Ψυχολόγος τηλ.2410680205 e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και Μιχάλης Αναστασίου Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού τηλ.2410 235260 |697590 0971, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για την αφίσα πατήστε ΕΔΩ

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1