sandal logo

poli 12

Συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων με επικεφαλής παρατάξεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη
με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

 Συγκεκριμένες προτάσεις στη κατεύθυνση διαμόρφωσης συναινετικού κλίματος στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα υπηρετεί το κλίμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ της κοινωνίας και θα οδηγεί στη λήψη αποφάσεων για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, κατέθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν όλοι οι επικεφαλής και ειδικότερα η κα. Ρένα Καραλαριώτου, και οι κ.κ. Παναγιώτης Γούλας, Νίκος Γαμβρούλας και Κων/νος Βαϊούλης, ενώ δεν προσήλθε στην συνάντηση ο κ. Πέτρος Κρίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με τις αλλαγές που επέφερε ο «Κλεισθένης» και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε στην τοποθέτησή του την ελπίδα και την ανάγκη κατά τη νέα δημοτική περίοδο να διαμορφωθεί κλίμα ενότητας στο Δημοτικού Συμβούλιο, τουλάχιστον για τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης και τα έργα που αλλάζουν το αστικό της περιβάλλον.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και με αυτό τον στόχο ο κ. Καλογιάννης πρότεινε να δρομολογηθούν, σε μόνιμη βάση, προπαρασκευαστικές συναντήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων πριν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητούνται τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν. Η διεξαγωγή των προπαρασκευαστικών συναντήσεων θα γίνεται με ευθύνη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη καλύτερη οργάνωση της συζήτησης στις συνεδριάσεις.

Παράλληλα, ο δήμαρχος δήλωση ανοικτός και στην διεξαγωγή τακτικών συσκέψεων του με τους επικεφαλής των παρατάξεων όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Eπίσης, ο κ. Καλογιάννης ειδικά σε ό,τι αφορά στα κορυφαία ζητήματα του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος κάθε έτους, ζήτησε από τις παρατάξεις να συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωσή τους καταθέτοντας εγκαίρως προτάσεις και παρατηρήσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης και ενσωμάτωσης τους στις τελικές προτάσεις της δημοτικής αρχής.

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης και με αφορμή την ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Λαρισαίων πρότεινε να υπάρξει η δυνατότητα ολιγόλεπτων χαιρετισμών απ’ όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, πρόταση που έγινε δεκτή.

190827 dimarxos

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1