sandal logo

poli 12

Η πολυβραβευμένη γυναικεία χορωδία «InDONNAtion» αναχωρεί για περιοδεία στη Γερμανία

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Beira Interior International Choir Competition & Festival που πραγματοποιήθηκε στο Fundao της Πορτογαλίας κατακτώντας το Grand Prix αλλά και το Χρυσό Μετάλλιο με πρώτη θέση στην κατηγορία του τον περασμένο Οκτώβριο, το πολυβραβευμένο σύνολο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου του Δημήτρη Κτιστάκη, θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στη Γερμανία, έπειτα από πρόσκληση της Ειδικής Επαγγελματικής Σχολής Μουσικής του Bad Königshofen Γερμανίας.

Ο μαέστρος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Δημήτρης Κτιστάκης, καθώς και η αδερφή του Φρόσω Κτιστάκη, πιανίστα της χορωδίας, ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από τη Μουσική Επαγγελματική Σχολή του Bad Königshofen την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία. Έκτοτε, διατηρείται ένας στενός δεσμός μεταξύ της Σχολής και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο οποίο υπάγεται η γυναικεία χορωδία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας της η χορωδία θα πραγματοποιήσει τέσσερις συναυλίες καθώς και μία ηχογράφηση για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Οι δύο πρώτες εμφανίσεις της InDONNAtion θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουνίου στο Volkach της Γερμανίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Κατά την πρώτη εμφάνιση, λαμβάνουν μέρος και σύνολα από το Νότιο Τιρόλο, Φινλανδία και Γερμανία. ενώ θα ακολουθήσει και μία δεύτερη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη «Mainschleifenhalle» του Volkach όπου το πρόγραμμα της InDONNAtion θα αναμεταδοθεί ζωντανά και θα ηχογραφηθεί από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Στις 30 Ιουνίου, θα εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών «Orgelsaal» - Aίθουσα Εκκλησιαστικού Οργάνου της προαναφερόμενης Σχολής στο Bad Königshofen.

Η τέταρτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στον επιβλητικό ναό του Kloster Altstadt της πόλης Hammelburg (πρώην μοναστήρι των Φραγκισκανών, το οποίο κτίστηκε το 1649, ενώ από το 1980 ανήκει στη Βαυαρική Μουσική Ακαδημία του Hammelburg, αποτελώντας έναν εκπληκτικό συναυλιακό χώρο-κόσμημα, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ακουστικής).

Το ρεπερτόριο του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion, περιλαμβάνει έργα από τη φιλολογία της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, τραγούδια από την ελληνική παράδοση, έργα από τη ρομαντική περίοδο, καθώς και μελωδίες από τη διεθνή ποπ και τζαζ μουσική σκηνή επεξεργασμένες για γυναικεία χορωδία.

Στο πιάνο, η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, μόνιμη συνοδός και χορωδός του φωνητικού συνόλου, θα ερμηνεύσει και έργα για σόλο πιάνο.
Μέρος του ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί χορογραφημένο. Την κίνηση, η οποία αποτελεί και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πολυβραβευμένου γυναικείου συνόλου, υπογράφουν οι χορογράφοι της χορωδίας Φαίη Σούκου και Ελένη Μάρκου, οι οποίες διανθίζουν τις συναυλίες του συνόλου εμφανιζόμενες και σολιστικά.

Η Έλενα Γκατζά, η Θεοδώρα Ζιούρα, η Δέσποινα Πούρικα και η Αμαλία Σδρόλια, μέλη του φωνητικού συνόλου, ερμηνεύουν τα σόλο μέρη των έργων του ρεπερτορίου της χορωδίας.

Την αποστολή θα συνοδέψουν ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου και η Διοικητική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Κατερίνα Φαλτζή.

                      190626 indonnation  190626 indonnation1

190626 indonnation2

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1