sandal logo

poli 12

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την Agrothessaly

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

190222 IMGL0040

• «Η έκθεση εκτοξεύεται», τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης κατά την επίσκεψή του στην Νεάπολη

• Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ.

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, για τη διοργάνωση της έκθεσης για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly, ενώ το πρωί της Παρασκευής, στην Νεάπολη βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Παν. Νταή. Ως γνωστόν, η Agrothessaly διεξάγεται στην Λάρισα απο την ερχόμενη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μ.μ.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO και είναι η δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με τη συγκεκριμένη μορφή. Την απόλυτα επιτυχημένη σύμπραξη του Δήμου με την ΔΕΘ - Helexpo αντανακλούν τα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης.

Η εικόνα εξάλλου όπως αποτυπώνεται σήμερα στο χώρο της Νεάπολης, αποδεικνύει την δυναμική και το μέγεθος της έκθεσης. Ειδικότερα, η 12η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ αναμένονται και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Σε δηλώσεις του από τον χώρο της Νεάπολης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε πως «η έκθεση φαίνεται ότι εκτοξεύεται» συμπληρώνοντας πως η διοργάνωση περνά πλέον σε άλλο επίπεδο και με άλλα χαρακτηριστικά». Επίσης νακοίνωσε πως επόμενος στόχος του Δήμου και της ΔΕΘ HELEXPO, είναι να πιστοποιηθεί η Agrothessaly σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από τον παγκόσμιο οργανισμό εκθέσεων, ώστε να γίνει στην Ελλάδα η μεγαλύτερη έκθεση αγροτικού και κτηνοτροφικού αντικειμένου.

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις της ΔΕΘ – ΗELEXPO, αφού σε πρόσφατη συνέντευξη για την παρουσίαση της έκθεσης, στην Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η Agrothessaly έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντρικής έκθεσης και όχι μιας περιφερειακής, ενώ χαρακτήρισε την φετινή διοργάνωση κορυφαία. Σημείωσε δε πως οι περιφερειακές εκθέσεις αποτελούν στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Νταής στην φετινή διοργάνωση θα μετέχουν και 8 – 10 start up επιχειρήσεις του προγράμματος Digital Greece.
Σημειώνεται πως στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1