sandal logo

poli 12

Sleepover για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού στο Λαογραφικό Μουσείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στα Μουσεία – Sleepover», αυτή τη φορά για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών- Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στον χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.


Το «Sleepover», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά ένα μουσείο, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία.


Η διανυκτέρευση ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί στις 10:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.


Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, καθώς και αναμνηστικά δώρα.


Επιπλέον, τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.
Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα φιλοξενήσει 20-22 παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών (Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα αντικείμενα του Μουσείου μέσα από τη μόνιμη και την περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».


Τα παιδιά θα εμπνευστούν από την περιοδική έκθεση, θα ψυχαγωγηθούν και θα ενσαρκώσουν ρόλους διαφορετικούς.
Ως μικροί δημοσιογράφοι θα οργανώσουν και θα παρουσιάσουν ένα αλλιώτικο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Σκοπός είναι η κάθε ομάδα να εμπλακεί ενεργά στη διαδικασία διάδοσης της πληροφορίας και της ενημέρωσης με τρόπο θεατρικό και διασκεδαστικό. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε από το Μουσείο και θα επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά πώς στήνεται και πώς τυπώνεται η εφημερίδα.


Το πρωί της επομένης μέρας, θα υλοποιηθεί ένα πρωτότυπο εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.


Στο τέλος, τα παιδιά θα ξεναγήσουν τους γονείς τους στο Μουσείο και θα μοιραστούν μαζί τους τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό.

Οι γονείς, κατά την προσέλευσή τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση.


Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20/2 από 8:00 – 14:00 στο τηλέφωνο 2410239446, αποκλειστικά από τους κηδεμόνες των παιδιών που επιθυμούν να λάβουν μέρος και μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων.


Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

190204 DSC02280

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1