sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Συμμετοχή αιρετών του Δήμου Λαρισαίων στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συμμετοχή αιρετών του Δήμου Λαρισαίων στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Στην Λάρισα πανελλήνια ημερίδα για τα ΣΒΑΚ στην Ελλάδα

  • Θέλει να διοργανώσει η Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρώτη πόλη που υλοποιεί ΣΒΑΚ
  • Ο Δήμος Λαρισαίων βραβεύτηκε στο πλαίσιο πανελληνίου συνεδρίου για την δράση «Πόλη που Μαθαίνει»

Η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αλλά και το πρόγραμμα «Πόλη που Μαθαίνει» που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο Συνεδρίου με θέμα «Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Καρπενήσι, κέρδισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων (αιρετοί, τεχνοκράτες, και στελέχη διοίκησης των ΟΤΑ).

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Σούλτης, στο πλαίσιο του συνεδρίου μίλησε με θέμα «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Λάρισα: Εργα για μια Βιώσιμη Πόλη» σε θεματική συνεδρία με τίτλο «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Κυκλική Οικονομία».

Την εισήγηση του κ Σούλτη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολιτικά στελέχη και υπηρεσιακά στελέχη Δήμων απ΄ όλη τη χώρα, που μετέχουν στην υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Υπενθυμίζεται πως η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ΣΒΑΚ, ενώ άλλοι Δήμοι της χώρας βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης και εγκρίσεων ΣΒΑΚ, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη ΟΤΑ να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου της Λάρισας.

Μάλιστα, τα στελέχη της Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, μέχρι το τέλος του έτους, ημερίδας – ενημερωτικής συνάντηση με μοναδικό θέμα την πορεία υλοποίησης των ΣΒΑΚ στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απένειμε βραβείο στη Λάρισα για την καλή πρακτική στο θέμα της «εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης στους ΟΤΑ», με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Πόλη που Μαθαίνει».

Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο οποίος είχε και σχετική εισήγηση στο Συνέδριο.

181029 IMG 20181026

181029 IMG 20181025

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1