sandal logo

poli 12

Κέντρο Κοινότητας - Ενημερωτική εκδήλωση για δράσεις ευρωπαϊκής κινητικότητας

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσαν προχθές ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο OnGea, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο κτίριο του Μύλου του Παππά.


Το έργο OnGea είναι ένα έργο Erasmus+ (KA2, Youth) διάρκειας 3 χρόνων (2015-2018) στο οποίο συμμετέχουν 11 οργανισμοί του δικτύου ROOTS & ROUTES International και έχει αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και μια εφαρμογή για smartphones που διευκολύνουν με αυτοματοποιημένο τρόπο τόσο τους οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις ευρωπαϊκής κινητικότητας όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτές τις κινητικότητες ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ενημερώνονται για όλα τα βασικά στοιχεία της κινητικότητας (συμμετέχοντες οργανισμοί, τοποθεσίες, πρόγραμμα, φιλοξενία και γεύματα, ταξιδιωτικές πληροφορίες, κ.λπ.) καθώς και να εξάγονται όλα τα σχετικά έγγραφα και εργαλεία κινητικότητας που είναι απόλυτα συναφή με τα έργα Erasmus+.
Η μεγάλη εμπειρία των οργανισμών του δικτύου ROOTS & ROUTES International στα έργα κινητικότητας νέων ταλέντων στις παραστατικές τέχνες και τα media, αλλά και οι διαπιστωμένες ανάγκες των οργανισμών που υλοποιούν κινητικότητες, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της εν λόγω πλατφόρμας και των συνοδευτικών εφαρμογών. Η χρήση και η εγκατάσταση της πλατφόρμας και των εφαρμογών είναι δωρεάν και μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο για έργα κινητικότητας που απευθύνονται σε νέους αλλά για το σύνολο των δράσεων κινητικότητας όλων των έργων Erasmus+ (όπως διαχειριστικές συναντήσεις, εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.ά).


Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ – με έδρα τη Λάρισα - είναι εταίρος της κοινοπραξίας OnGea και μέλος του δικτύου ROOTS & ROUTES International και δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των παραστατικών τεχνών, της εκπαίδευσης και της νεολαίας από το 2009 με πλήθος σημαντικών έργων, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη ανακηρυχτεί ως καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – ΣΜουΘ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και τη φιλοξενία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων (στον Μύλο του Παππά) και συμμετείχαν 58 εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας για πληροφόρηση σε σχέση με τις ευκαιρίες ευρωπαϊκής κινητικότητας στον τομέα της νεολαίας.


Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Αλμπάνης, υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπαίδευσης του ΣΜουΘ, ο οποίος παρουσίασε και τα αποτελέσματα του έργου OnGea και έγινε παρέμβαση από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη με θέμα «Σκέψεις για ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης της νεολαίας».


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα τριετές ευρωπαϊκό έργο που υλοποιεί αυτή τη στιγμή το ΣΜουΘ, με εταίρους από τη Γερμανία και την Ιταλία και τίτλο Generation Europe, θα υπάρξει συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε τουλάχιστον 20 νέους (18-30 ετών) της πόλης να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να λάβουν εκπαίδευση στην ανάδειξη θεμάτων δημοκρατίας και ιδιότητας του πολίτη και να δημιουργήσουν από κοινού πολιτιστικά προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο κοινό της πόλης.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1