Κοινές Δράσεις Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Δύο συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ των στελεχών των δύο δομών του Κέντρου Κοινότητας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων (Κεντρική δομή και παράρτημα ΡΟΜΑ), και του Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Παντοπωλείου , υλοποιήθηκαν στις 23 και 25 Απριλίου 2018, με τα στελέχη του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας. Στόχος ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών και αλληλοσυμπληρωματικών δράσεων μεταξύ των εν λόγω φορέων.

Στη συνάντηση οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να οργανώσουν κοινές δράσεις προς όφελος των πολιτών. Κατά το μήνα Ιούνιο, θα υλοποιηθούν 4 εργαστήρια προς όφελος των εξυπηρετούμενων των κοινωνικών δομών του δήμου σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και αναζήτησης εργασίας καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των ανέργων κατά προτεραιότητα.
Οι σχέσεις συνεργασίας με φορείς προώθησης στην απασχόληση είναι απαραίτητη καθώς ένας από τους βασικούς σκοπούς του Κέντρου Κοινότητας είναι η πληροφόρηση, η παραπομπή και η υποστήριξη των ωφελουμένων ατόμων στην προσπάθεια τους για αναζήτηση εργασίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το σημείο πύλη των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μέσω της υποδοχής, ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης των δημοτών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, διανέμει σε τακτική βάση είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών συμπολιτών μας, ενώ μετά την πρόσφατη έναρξη της λειτουργίας του, το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Και οι τρεις δομές εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Από την άλλη πλευρά το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ, απευθύνεται σε εργαζομένους και ανέργους και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης τους που συνίσταται στην εξατομικευμένη πληροφόρηση για θέματα εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, στην έκδοση ενημερωτικών δελτίων σχετικά με την ισχύουσα εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία, στην υλοποίηση ομαδικών εργαστήριων πληροφόρησης και συμβουλευτικής καθώς και σε θέματα που αφορούν τους/τις εργαζόμενους/ες αλλά και τους/τις ανέργους/ες κ.α.
Για τις υπηρεσίες του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ μπορούν να απευθύνονται στη δομή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Τζαβέλα 4 τηλ. 2410537489-90, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. τηλέφωνο επικοινωνίας 2410680242, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.- 4:00μ.μ.
Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410231122, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώρες λειτουργίας: καθημερινά 8:00π.μ.- 4:00μ.μ.