sandal logo

poli 12

Στην Σμύρνη αποστολή της Λάρισας με επικεφαλής τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:
  • Με επικεφαλής τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και τη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου

Στον Τσεσμέ (Κρήνη) της Σμύρνης θα βρεθεί πολυμελής αντιπροσωπεία από την Λάρισα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μετά από επίσημη πρόσκληση που απεύθυνε στη Δημοτική Αρχή αλλά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας, ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή της Λάρισας θα έχει επαφές με την Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης και με την πρόξενο κ. Αργυρώ Παπούλια, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, τα μέλη της θα παραστούν στην θεία λειτουργία, στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Βαρθολομαίου.

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας αποστολή καθώς ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σμύρνης, μετά από την σχετική άδεια που έδωσαν οι Τουρκικές αρχές.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν μετά τη θεία λειτουργία στον αύλειο χώρο του ναού.

Για πρώτη φορά στο Ναό αυτό έχει λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τον Φεβρουάριο του 2016.

180201 agiosxaralampos

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1