sandal logo

poli 12
  • Home

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

Εκτύπωση E-mail
Κοινωνικός Διαμοιρασμός :

Όλες οι Πρόσφατες Ανακοινώσεις

25-04-2019
Υπογραφή συμβάσεων έργων στο Δήμο Λαρισαίων

                                               

Λάρισα, 25 Απριλίου 2019

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ανθούπολη και αθλητικές υποδομές στην Τούμπα

Υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη

Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ανθούπολη

Νέο σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό αποκτά η συνοικία της Ανθούπολης και πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων η συνοικία της Τούμπας. μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τους εκπρόσωπους των αναδόχων εταιρειών.

Ειδικότερα, το έργο της ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και αφορά στην ανέγερση κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού 1.037 τετραγωνικών μέτρων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε υποδομές που αφορούν την εκπαίδευση βρεφών και νηπίων στην συνοικία της Ανθούπολης.

Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί ο βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στο Οικοδομικό τετράγωνο 288Γ που συνορεύει με ανώνυμους πεζόδρομους στα δυτικά και στα νότια, με τον πεζόδρομο της οδού Ζακύνθου στα ανατολικά και με την οδό Τριών Ιεραρχών στα βόρεια.

Οι γειτνιάζουσες εγκεκριμένες χρήσεις των απέναντι όμορων οικοπέδων αφορούν σχολικά κτίρια προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα ανατολικά, χώρο πολιτιστικού κέντρου στα νότια, χώρο πλατείας στα δυτικά και κατοικίες στα βόρεια. Οι παραπάνω χρήσεις είναι και αυτές που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό, τις προσβάσεις και την λειτουργικότητα του κτιρίου, μιας και στη περιοχή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μορφολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου το οποίο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καλύπτει τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος, με τον αύλειο χώρο και τους ημιυπαίθριους χώρους του να αναπτύσσονται περιμετρικά εξασφαλίζοντας χώρους πρασίνου, παιχνιδιού, στάθμευσης και τροφοδοσίας. Όλοι οι παραπάνω χώροι είναι προσβάσιμοι σε Α.Μ.Ε.Α.

Πιο αναλυτικά το κτίριο θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:

  • Υπόγειο εμβαδού 354,22 μ2 το οποιό θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο, χώρο πυρόσβεσης κλπ.
  • Ισόγειο, δομήσιμης επιφάνειας 314,22 μ2 και ημιυπαίθριους χώρους 38,80 μ2 το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, κουζίνα με αποθήκη τροφίμων, χώρο για το προσωπικό, γραφείο διεύθυνσης, WC Α.Μ.Ε.Α., WC νηπίων και WC προσωπικού - κοινού.
  • Όροφος, δομήσιμης επιφάνειας 354,22 μ2 ο οποίος θα περιλαμβάνει γραφείο πολλαπλών χρήσεων, μόνωση, αίθουσα ύπνου βρεφών, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, χώρο αλλαγής βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα ύπνου νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων Α.Μ.Ε.Α., αίθουσα απασχόλησης νηπίων Α.Μ.Ε.Α. και WC Α.Μ.Ε.Α. νηπίων.

Ανάδοχος του έργου. – μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό - αναδείχτηκε η «ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε.» και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Λαρισαίων.    Την μελέτη εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων η οποία θα έχει και την ευθύνη της επίβλεψης ως Διευθύνουσα το έργο Υπηρεσία.

Αθλητικές υποδομές στην Τούμπα

Επίσης υπεγράφη χθες και η σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ και βόλλευ και ης χετική περίφραφη σε επιφάνεια 1.688 τ.μ. στην συνοικία της Τούμπας. Στον εν λόγω χώρο θα εγκατασταθεί μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο περιλαμβάνεται σε προμήθεια του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα εκτελεστεί παράλληλα με το έργο.

Το έργο είναι προυπολογισμού 224.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο κ. Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος.

Στις υπογραφές των συμβάσεων παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Θ Αδαμόπουλος και Δημ. Μαβίδης, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων κ. Ευαγ. Γιοβρή, ο αν. διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθαν. Πατσιούρας και στελέχη της υπηρεσίας.

 

 

 

25-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

24-04-2019
Διακήρυξη σύμβασης - Παροχή γενικών υπηρεσιών φύλαξης Δήμου Λαρισαίων

Για την προκήρυξη της σύμβασης, πατήστε ΕΔΩ

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

 

24-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού έργου - Ανακατασκευή οδού Μπουκουβάλα

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο του έργου, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική-γενική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης , πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για το σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ), πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της προμέτρησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την αντιστοίχηση άρθρων με ΕΤΕΠ, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

 

 

24-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού - Εκτέλεση των εργασιών Συντήρησης αρδευτικών συστημάτων γηπέδων ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Κοιλάδας

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (ΤΕΥΔ), πατήστε ΕΔΩ

24-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

23-04-2019
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσίασης προτάσεων για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ΕΘΙΑΓΕ

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Ιδιαίτερη στιγμή η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το ΕΘΙΑΓΕ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μια από τις μεγάλες διεκδικήσεις της πόλης, ήδη από την δεκαετία του ’80, αυτή της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, εισέρχεται στην φάση της υλοποίησης των μελετών εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης – έκθεσης, στον χώρο του «Μύλου», των μελετών για την διαμόρφωση του χώρου που υποβλήθηκαν και διακρίθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που διεξήχθη.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερη στιγμή» την παρουσίαση των διακριθεισών μελετών και για τον πρόσθετο λόγο ότι «σ’ αυτή τη θητεία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όχι μόνο καταφέραμε να προσκτηθεί στην πόλη μια σημαντική έκταση 217 περίπου στρεμμάτων, που θα αποτελέσει ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου – ένα μεγάλο πάρκο, με έκταση σχεδόν διπλάσια του πάρκου Αλκαζάρ, αλλά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε και τον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως μετά την πρόσκτηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια της αντίστοιχης του Αλκαζάρ, «τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα, χωρίς καμιά καθυστέρηση από πλευράς δήμου» και επισήμανε πως «από την πρώτη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής ήταν να βλέπει και σχεδιάζει μακροπρόθεσμα κι όχι με όρους τρέχουσας θητείας».

Τέλος ευχαρίστησε τους μελετητές, την κριτική επιτροπή, ο επικεφαλής της οποίας αρχιτέκτονας μηχανικός Γιώργος Τσολάκης ήταν παρών στην παρουσίαση, και όλους όσους βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα αυτός ο διαγωνισμός.

Τις ευχαριστίες του είχε εκφράσει προηγουμένως και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμος Λαρισαίων «συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 Clever Cities» που ως στόχο έχει την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων για την εφαρμογή και διαχείριση αστικών παρεμβάσεων βασισμένων στη φύση». Την όλη εκδήλωση συντόνισε η Γενική Διευθύντρια του δήμου και μέλος της κριτικής επιτροπής Ευαγγελία Γιοβρή. Ακολούθησε η παρουσίαση των μελετών από τους ίδιους τους μελετητές.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ Λαρισαίων Δ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Δ. Μαβίδης και Γ. Ζαούτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου κ.α.

Υπενθυμίζεται πως η κριτική επιτροπή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που απαρτιζόταν από τους : Τσολάκη Γεώργιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ελεύθερο επαγγελματία ως πρόεδρο, Λεφάκη Στυλιανή, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Επίκουρη Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Κανταρτζή Μιχάλη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, ελεύθερο επαγγελματία, Κωτσόπουλος Σοφοκλής, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Εντεταλμένο Επίκουρο Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ.και Γιοβρή Ευαγγελία, Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Γενική Διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων είχε ομόφωνα αποφασίσει την βράβευση τριών συμμετοχών με κωδικούς αριθμούς με ισότιμο τρίτο βραβείο σύμφωνα με την δυνατότητα που δίνει ο Νόμος περί διεξαγωγής των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών ιδεών (ΦΕΚ1427/Β΄/16.06.2011) καθώς και την απονομή τριών ισότιμων επαίνων λόγω αξιόλογων σχεδιαστικών προσεγγίσεων σε άλλες τρεις μελέτες..

Πιο συγκεκριμένα τα βραβεία και οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους εξής:

ΒΡΑΒΕΙΑ

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ:
Συμμετοχή με κωδικό 31224791ZX
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΖΟΥΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ:
Συμμετοχή με κωδικό 05032011FA
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (34%)
ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (25%)
ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (25%)
ΚΟΥΖΟΥΠΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (16%)
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ:
Συμμετοχή με κωδικό 18041502OE
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΓΟΥΡΔΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (100 %)
ΤΡΥΦΩΝΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΠΑΙΝΟΙ

ΕΠΑΙΝΟΣ:
Συμμετοχή με κωδικό 29092909AA
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΧΕΛΙΔΩΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (55%)
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (45%)
ΕΠΑΙΝΟΣ:
Συμμετοχή με κωδικό 11112228XY
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΤΕΛΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (45%)
ΖΑΒΡΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (45%)
ΝΑΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΡΑΦΑΕΛΑ (10%)
ΕΠΑΙΝΟΣ:
Συμμετοχή με κωδικό 20190101DT
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΤΑΜΠΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (50%)
ΓΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (50%)

 

23-04-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τετάρτη 24/04/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στις παρακάτω οδούς:
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΓΚΙΩΝΑΣ - ΒΡΥΖΑΚΗ Θ. - ΛΕΥΚΗΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΟΣ - ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Κ. - ΒΟΥΤΣΙΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

23-04-2019
Ευχές του Δημάρχου Λαρισαίων κύριου Απόστολου Καλογιάννη

23-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Προμήθεια υλικών οδοποιίας στη Δ.Ε. Λάρισας

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

23-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
23-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλήσης, πατήστε ΕΔΩ

23-04-2019
Ενεργοί Πολίτες Λάρισας - Οι «επίμονοι κηπουροί» του Αισθητικού Άλσους

Οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, παρά τις παραξενιές του φετινού Απρίλη, εκμεταλλευόμενοι τον απρόσμενα καλό καιρό της Μεγάλης Δευτέρας, εξέδραμαν στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας για να περιποιηθούν τον κήπο τους. Πλησιάζοντας η Πρωτομαγιά και η 4η Οικογιορτή Λάρισας στην οποία συμμετέχουν δυναμικά, οι Ενεργοί Πολίτες συνέχισαν τις εργασίες τους μέσα στην ολάνθιστη φύση του Αισθητικού Άλσους, που είχαν αφήσει στη μέση από προηγούμενη εξόρμησή τους.

Με κέφι και σβελτάδα, σκάλισαν, έσκαψαν, ξεβοτάνισαν, κλάδεψαν, φύτεψαν, πότισαν και προετοίμασαν τον λαχανόκηπό τους για τη νέα καλλιεργητική περίοδο των παραδοσιακών σπόρων, που εδώ και αρκετά χρόνια αναπαράγουν και φυλάσσουν στην Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων που δημιούργησαν, για να μη χαθούν και να τους παραδώσουν στις επόμενες γενεές.

Ο κάματος της γης είναι πιο ελαφρύς όταν έχεις καλή παρέα δίπλα σου και η δουλειά φτουράει όταν υπάρχει καλό πνεύμα συνεργασίας. Αυτό ξέρουν πολύ καλά να το επιτυγχάνουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, και γι αυτό στέφονται με επιτυχία όλες οι δράσεις τους. Η δουλειά σε ένα τόσο όμορφο φυσικό, αλλά και φιλικό περιβάλλον λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, αποβάλλει το άγχος και δημιουργεί ευεξία. Γι αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να γίνουν εθελοντές των Εν.Πο.Λ. και να αξιοποιήσουν τον διαθέσιμο χρόνο τους, (όσος κι αν είναι αυτός), προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και του ίδιου τους του εαυτού.

23-04-2019
5ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας στον Μύλο του Παππά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και o Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, διοργανώνουν το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας, από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019 στον Μύλο του Παππά.

Περιλαμβάνει παραστάσεις κουκλοθεάτρου για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικές αφηγήσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας, παραστάσεις δρόμου, μουσικό κουκλοθέατρο, θέατρο μαριονέτας και πολλά άλλα.

Για τέσσερις μέρες στον Μύλο του Παππά, θα ζωντανέψει ο μαγικός κόσμος του κουκλοθεάτρου.

Ελάτε να παίξουμε, να χαρούμε, να θαυμάσουμε!
Γιατί η Λάρισα... αγαπάει το κουκλοθέατρο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων – παραστάσεων

Πέμπτη 2/5/2019 - 18:00-20:00
«Κουκλομπερδέματα» - Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα
Ανοιχτά εργαστήρια κατασκευής κούκλας με ευφάνταστα υλικά.

Φτιάξε όσες περισσότερες κούκλες μπορείς με υλικά που δεν φαντάζεσαι!
Ζωγράφισε κουκλοθέατρα! Επισκέψου τις εκθέσεις μας! Δες στιγμιότυπα από παλιότερες παραστάσεις! Ξεφύλλισε βιβλία για κουκλοθέατρο! Φύσα σαπουνόφουσκες! Φτιάξε λουλούδια! Φούσκωσε μπαλόνια! Διάλεξε σε ποιο κουκλοθέατρο θέλεις να παίξεις!
Πολλές εκπλήξεις από το Μουσείο Κούκλας και το Εργαστήρι μας θα έρθουν να σε συναντήσουν στο προαύλιο του Μύλου του Παππά!

Παρασκευή 3/5/2019 - 18:30-20:30
«Λάρισα έχεις πόδια!» - Ομάδα « Οups! το κουκλοθέατρο» & «Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα»

Φέτος στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου ...πατάμε πόδι!
Σηκώστε μπατζάκια και φέρτε μας τα... πόδια σας!
Ένα τρελό εργαστήριο- παράσταση - talent show για μικρούς και μεγάλους.
Πόδια με τρίχες ή πόδια ψηλά, πόδια με κάλους και πόδια χονδρά,
Εμείς θα τους βάλουμε στόμα, μύτη και αυτιά.
Σύρετε λοιπόν τα πόδια σας και λάβετε μέρος σε ένα μουσικοχορευτικό
υπερθέαμα που θα κάνει το κοινό να... πέσει στα πόδια σας!

Σάββατο 4/5/2019

Ώρα 11:30-12.30
«Χελιδονοφωλιές» - Μουσικό Κουκλοθέατρο «Άρες Μάρες»

Η Φρόσω, μια μουρτζούφλω, παράξενη νοικοκυρά, τα θέλει όλα σε τάξη. Μα ένα μικρό κορίτσι και μια παρέα χελιδονιών της αλλάζουν τα σχέδια...
Μέσα από τις περιπέτειες χελιδονιών και ανθρώπων, μιλάμε για τις εποχές του χρόνου. Για τη φιλία, την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα. Γελάμε, κλαίμε , γκρινιάζουμε και ξαναγελάμε, με τις εποχές που αλλάζουν και τις ανατροπές που μας επιφυλάσσει κάθε αλλαγή.

Ώρα 12:30-13:00
«The Loony Circus» - Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχού»

Μία διαδραστική παράσταση θεάτρου δρόμου με μάσκα και μαριονέτα με πρωταγωνιστή ένα ζευγάρι κλόουν και έναν θιασάρχη τσίρκου.

Ώρα 13:00-14:00
«Ατρόμητοι Πειρατές» - Ομάδα «Οups! the puppet theater»

Η ιστορία της μικρής Μάγιας που ήθελε να γίνει πειρατής, γιατί οι πειρατές είναι ατρόμητοι σαν εκείνη. Γίνεται μέλος του πληρώματος και ταξιδεύει με το πειρατικό καράβι, ανακαλύπτοντας πως δεν είναι καθόλου εύκολη η δουλειά του πειρατή!
Μαζί με τον καπετάν Φασαρία και τον βοηθό του τον Μπαρούτ, θα αντιμετωπίσει τους φόβους της και θα καταλάβει πως ακόμα και οι πειρατές ...φοβούνται!

Ώρα 18:00-19:00
«Το Μισοφέγγαρο» - Μουσικό Κουκλοθέατρο «Άρες Μάρες»

Ένα νεαρό άλογο, είναι λυπημένο γιατί αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη μητέρα και τους οικείους του, ώστε να ζήσει στη φάρμα ενός καλού αγρότη που το πήρε κοντά του. Η νέα του παρέα, -τα υπόλοιπα ζώα του αγροκτήματος-, θα προσπαθήσουν να το καλωσορίσουν με τον τρόπο τους.
Ώρα 19.00-19.30
«The Loony Circus» - Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχού»

Μία διαδραστική παράσταση θεάτρου δρόμου με μάσκα και μαριονέτα με πρωταγωνιστή ένα ζευγάρι κλόουν και έναν θιασάρχη τσίρκου.

Ώρα 19:30-20:30
«il Βarbiere» - Oμάδα «Οups! the puppet theater»

Ποιός κρυφοκοιτάει πίσω απ’ την κουρτίνα; Μια βαλίτσα στο κέντρο της σκηνής! Τι να έχει μέσα; Κοσμήματα; Λεφτά; Πολύτιμα έγγραφα;
΄Οχι! Μόνο τα σύνεργα ενός περιπλανώμενου μπαρμπέρη!
Τι θα σκαρφιστεί με όσα περίεργα βγάλει μέσα από τη βαλίτσα και σε ποιόν θα κάνει το πιο τρελό κούρεμα;
Ένα διαδραστικό, μουσικό, αστείο θέαμα Κλόουν και Θεάτρου Αντικειμένων για μικρούς και μεγάλους, με ή χωρίς... μαλλιά!

Κυριακή 5/4/2019
Ώρα 11:00-12:00
«Κουκλοποιήματα, στου χορού τα βήματα» - Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχού»

Η ιστορία μιας χορεύτριας που λαχταρά να χορέψει σε αληθινό θέατρο αλλά δίχως να έχει τα απαραίτητα: σκηνή, φώτα, μουσική, κοστούμι, ούτε καν χορογραφία.
Διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου.

Ώρα 12:00-13:00
«O Πασχάλης και οι Μίνι Μπελάδες» - Σχολή Παραστατικών Τεχνών «Ονειροβάτες»

Ο γίγαντας του δάσους άφησε το σπίτι του ψηλά στο βουνό και κατέβηκε στο χωριό να φτιάξει το νέο του σπίτι. Αφού αγόρασε από τον βασιλιά όλη την έκταση, πιάνει και κρατάει για υπηρέτες του ανυποψίαστους χωρικούς. Θα ελευθερώσει άραγε ο Πασχάλης τους φίλους του; Μια παράσταση με άφθονο γέλιο και χορό!

Ώρα 13:00-13:30
«Κοκκινοσκουφίτσα» - Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα
Μουσική κουκλοθεατρική παράσταση δρόμου

Κάποτε,στην άκρη ενός δάσους, ζούσε με τη μαμά του ένα όμορφο κοριτσάκι.
Την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα επειδή φορούσε συνέχεια ένα κόκκινο σκουφάκι που της είχε χαρίσει η γιαγιά της......
Κλασικό αγαπημένο παραμύθι που αγαπήσαμε και αγαπάμε όλοι.

Ώρα 18:30-19:00
«Παραμυθόμυλος» - Ομάδα Μικρού Μήκους

Η ομάδα μικρού μήκους παρουσιάζει τον «Παραμυθόμυλο».Τρεις τελοιόφοιτοι φοιτητές του τμήματος Θεάτρου Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δημιούργησαν μια μικρή παράσταση ειδικά για το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Λάρισας 2019 και σας καλούν να ταξιδέψετε όλοι μαζί στη μαγική χώρα του Μύλου.
Ένας ταξιδιώτης σε μία χώρα όπου τα παραμύθια μπερδεύονται.

Ώρα 19:30-20:30
« Ο Πασχάλης και το μυστήριο της σπηλιάς» - Σχολή Παραστατικών Τεχνών «Ονειροβάτες»

Ποιο μυστήριο άραγε κρύβεται στη σπηλιά;
Ο ξάδερφος του Πασχάλη, ο Κωνσταντής κατεβαίνει στο Μεγαλοχώρι για τη μεγάλη γιορτή του βασιλιά. Στο μυαλό του έχει μόνο, τις φάρσες και τα αστεία! Τι θα σκαρφιστεί άραγε για να τρομάξει το χωριό; Θα τον σώσει ο Πασχάλης από τον μπελά που έμπλεξε;...
Μια κωμωδία για τα παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά!

 

23-04-2019
Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου (03/05/2019)

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 8 μμ στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο – 2ος όροφος).

Ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τους κινδύνους που ενέχει αυτή για την καθημερινή μας ζωή. Κατά την ομιλία του θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο, που διανέμεται δωρεάν: «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;».

Στο βιβλίο αυτό συνοψίζονται οι αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς, καταγράφεται με παραδείγματα η στάση των ακροδεξιών ευρωβουλευτών σε κρίσιμες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν από τα εργασιακά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών μέχρι την κλιματική αλλαγή και το εάν τρώμε μεταλλαγμένα, και τέλος προτείνονται λύσεις αντιμετώπισής της.

Θα προλογίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας.

 

22-04-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Τρίτη 23/04/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Τρίτη 23 Απριλίου και από ώρα 10:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στους παρακάτω δρόμους:

 

• ΛΕΓΓΑ (από ΑΜΟΥΡΙΟΥ μέχρι ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ)


• ΒΙΓΙΛΑΝΤΙΟΥ (από ΛΕΓΓΑ μέχρι Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΗΣ-ΑΘΗΝΩΝ)

22-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

22-04-2019
Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας - Ωράριο Μεγάλης Εβδομάδας

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι από την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου έως και την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου η Βιβλιοθήκη (τμήμα ενηλίκων & παιδικό τμήμα) θα λειτουργήσει μόνο πρωινές ώρες από 8.00π.μ. έως 2.00μ.μ.

22-04-2019
Παραδόθηκε η πρώτη από τις 13 νέες σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές

Στα παιδιά της συνοικίας Αβέρωφ και της ευρύτερης περιοχής παραδόθηκε χθες το μεσημέρι από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, η πρώτη από τις 13 νέες σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές που δημιούργησε ο Δήμος.

Η μικρή και λιτή γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αβέρωφ, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά: ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι, πειρατές, κυνήγι του χαμένου θησαυρού διασκέδασαν τα παιδιά μέχρι ο δήμαρχος να ανοίξει τις πόρτες της παιδικής χαράς, προκειμένου να την παραδώσει και επίσημα.

Ο κ. Καλογιάννης στο σύντομο χαιρετισμό σημείωσε πως η παιδικά χαρά της συνοικίας Αβέρωφ είναι η πρώτη, από τις 13 νέες σύγχρονες παιδικές χαρές, που παραδίδονται προς χρήση, ενώ οι υπόλοιπες θα παραδοθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι περιοχές που δημιουργούνται είναι οι εξής: (πλατεία Ταχυδρομείου, Άγιος Νικόλαος, πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς, Κηποθέατρο (Αλκαζάρ), οδό Ζάνου – Νέα Σμύρνη, πλατεία Ζιαζιά -Χαραυγή, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου – Αμπελόκηποι, πλατεία Οικονόμου Μαργαρίτη -Παπασταύρου, πάρκο Μπουκουβάλα – Σταθμός ΟΣΕ, Άγιος Θωμάς (Εργατικές Κατοικιες).
Συμπλήρωσε δε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή και άλλων 23 νέων παιδικών χαρών. Υπογράμμισε πως οι νέες παιδικές χαρές, είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία και ειδικότερα την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών/ Τμήμα Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε συνολικά στην πολιτική της δημοτικής αρχής για το παιδί και την οικογένεια, τονίζοντας την αναβάθμιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, την ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που πραγματοποιείται την περίοδο του καλοκαιριού.

Αμέσως μετά οι πόρτες άνοιξαν, τα παιδιά ξεχύθηκαν με γέλια και επιφωνήματα ξεχύθηκαν στην παιδική χαρά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

19-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτη 23/04/2019, ώρα 15:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Τετάρτη 24/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

19-04-2019
Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία (19/04/2019, 09:30-14:30)

Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού, οργανώνει για τρίτη χρονιά φέτος την εκδήλωση «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία 2019».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου από τις 09:30-14:30 και οι παρουσιάσεις, τα θεατρικά δρώμενα και οι βραβεύσεις στο χώρο του αμφιθεάτρου της Ιατρικής σχολής (κτίριο Κατσίγρα).


Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές Επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάζουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η δράση “CSI Larissa” κατά την οποία σύμφωνα με ένα σενάριο κατάλληλα σχεδιασμένο, που τοποθετεί ισορροπημένα δραστηριότητες Βιολογίας, Χημείας και Φυσικής σε ένα ευρύτερο, διεπιστημονικό πλαίσιο, οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και εξιχνιάσουν ένα έγκλημα!
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα

09:30-13:30: Πειραματικές δραστηριότητες σχολείων της Β/βάθμιας εκπ/σης (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

*Παράλληλη εκδήλωση “CSI Larissa”

11:00-11:30: Διαδραστική θεατρική παράσταση με πρόσβαση στην αναπηρία με τίτλο: «CSI στην πινακοθήκη Κατσίγρα» με τη θεατρική ομάδα του 6ου ΓΕΛ Λάρισας. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χρύσα Βελησσαρίου (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

11:30-13:30: Διεξαγωγή εγκληματολογικής έρευνας από ομάδες μαθητών στο πλαίσιο της δράσης “CSI Larissa” (χώρος της πλατείας Ταχυδρομείου).

13:30-14:30: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή βραβείων - επαίνων συμμετοχής (αμφιθέατρο, εντός της Ιατρικής Σχολής).

14:30: Λήξη της εκδήλωσης

19-04-2019
Πασχαλίτσες στον Μύλο του Παππά! (21/04/2019, 12:00-13:00)

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα συνεχίζει τις εξωτερικές δράσεις του, με μια νέα ιστορία την Κυριακή των Βαϊων 21 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά - ώρα 12.00 -13.00.

Σ’ ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς.
Τον Πρασινοπασχαλιά κανείς δεν τον κάνει παρέα, επειδή είναι ... πράσινος!
Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, τότε ο Πρασινοπασχαλιάς με τον φίλο του το σαλιγκάρι, τον τυφλό Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό.

Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.

Φυσικά, στο τέλος της εκδήλωσης, θα φτιάξουμε πολλές πασχαλίτσες για μικρά κουκλοχεράκια.


Είσοδος ελεύθερη.


Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο.

18-04-2019
Περίληψη Διακήρυξης - Μίσθωση ακινήτου για τη μετεστέγαση της υπηρεσίας Στέκι/Παράρτημα Ηλικιωμένων του Δ' ΚΑΠΗ

Για το κείμενο της περίληψης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Την Κυριακή 21 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» του Κυριάκου Κατζουράκη

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ολοκληρώνεται η παρουσίαση της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στην Γκουέρνικα», μετά την ολιγοήμερη παράτασή της.
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, περιλαμβάνει έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Λάρισα και στις 7 Μαΐου θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Ο Μάνος Στεφανίδης, επιμελητής της έκθεσης, στον συνοδευτικό δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο Κυριάκος Κατζουράκης, τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, ζωγραφίζει μια σειρά έργων-σχολίων της Guernica. Μοιάζει αυτό το μυθικό έργο του 1937 που σφραγίζει δραματικά μιαν άλλη περίοδο κρίσης -ή καλύτερα φρίκης- και που στοιχειώνει έκτοτε την Ευρωπαϊκή συνείδηση ως απόλυτο ζωγραφικό τοτέμ, να τυραννάει και τη μνήμη και τη φαντασία του ζωγράφου θέλοντας να ξαναϋπάρξει αλλιώς... Η Guernica του Κατζουράκη απλώνεται σε περισσότερες από 40 μικρές και μεγάλες συνθέσεις, αναμοχλεύει τα βασικά σύμβολα της πικασσικής μυθολογίας και αναδεικνύει μια σειρά από καινούρια».

Επίσης, ο Γιώργος Ι. Μανιάτης αναφέρει σχετικά: «Παραφράζοντας τον Μπωντλέρ, ο Κατζουράκης μπορεί να θεωρηθεί ζωγράφος της σύγχρονης καθημερινότητας, όχι μόνο στο εικαστικό αλλά και στο κινηματογραφικό του έργο. Πρόκειται για την καθημερινότητα όχι ως αποτέλεσμα αισθητηριακής αλλά βιωμένης εμπειρίας...
Δεν είναι η στερεότυπη καθημερινότητα του πολύβοου άστεος, η πολύχρωμη και θορυβώδης, ασθμαίνουσα και φευγαλέα. Στον Κατζουράκη η καθημερινότητα είναι σκοτεινή, περίκλειστη, τραγικά ουσιώδης, όχι περιττή και φλύαρη. Κυριαρχούν οι τόνοι του γκρίζου χρώματος και του γήινου καφέ μέσα σε χαραμάδες φωτός. Είναι η καθημερινότητα της κρίσης, όχι σαν ρεπορτάζ αλλά ως αίσθηση, ως καθημερινό βίωμα. Ο Κατζουράκης δεν εικονογραφεί, ερμηνεύει».

Στο πλαίσιο της έκθεσης μία σπουδαία δωρεά πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του καλλιτέχνη προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Συγκεκριμένα, ο Κ. Κατζουράκης δώρισε το τρίπτυχο έργο «Γκουέρνικα Ι», το οποίο προστέθηκε στο αποθεματικό του Μουσείου Κατσίγρα και πλέον κοσμεί την Πινακοθήκη της Λάρισας. Μάλιστα, για τις ανάγκες της παρουσίασης στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης το έργο θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση «Αναφορά στην Γκουέρνικα» έχει μέχρι τώρα γνωρίσει μεγάλη απήχηση στη σχολική κοινότητα. Πλήθος μαθητών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων στην έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, έρχονται σε επαφή με το έργο του Πικάσο «Γκουέρνικα» γνωρίζοντας το ιστορικό πλαίσιο της δημιουργίας του έργου και τους συμβολισμούς του καθώς και την οπτική και τις αναφορές του Κυριάκου Κατζουράκη στο συγκεκριμένο έργο. Οι μαθητές γνωρίζουν και άλλα έργα του δημιουργού των τελευταίων ετών διαφορετικής θεματολογίας που καταδεικνύουν το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό του ύφος, όπως «Η Αλίκη θα μεγαλώσει» εμπνευσμένο από την ιστορία του Lewis Carroll «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «ο Picasso στην Κρήτη» που αναφέρεται στο μύθο του Μινώταυρου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00 & 18:00-21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2-ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τ. 2410 616266, 2410 623615, F. 2410 621204
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.katsigrasmuseum.gr

 

 

 

18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
18-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

18-04-2019
Σαξόφωνα στο… δρόμο!

Στo πλαίσιo του Διεθνές φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από 19-22 Απριλίου και περιλαμβάνει διαγωνισμούς, συναυλίες, masterclasses, σεμινάρια, διαλέξεις, workshops, νέες τάσεις, νέα μοντέλα, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο στην οδό Βενιζέλου θα εμφανιστούν τα σύνολα:

sAx Appeal: Σύνολο Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με την επιμέλεια του Θάνου Φυσέκη.

Atenaum Saxophone Quartet: με την επιμέλεια της Στέλλας Αραμπατζόγλου.

University of Huddersfild Saxophone Ensemble: με την επιμέλεια της Sarah Markham.

Η Λάρισα, άλλωστε, έχει δημιουργήσει παράδοση στις μουσικές στο δρόμο.

Όλοι οι πολίτες είναι προσκεκλημένοι στη γιορτή του Σαξοφώνου που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Λάρισα.

Ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο Δημοτικό μας Ωδείο.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

 

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
17-04-2019
Προγραμματα κολύμβησης για όλες τις ηλικίες και ανάγκες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λάρισας

Προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες, ξεκινούν στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Τα προγράμματα υλοποιούνται στον πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με τον συνεταιρισμός εργαζομένων “ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ”,που συστήθηκε από γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης και εμπειρία στο χώρο.

Η συνεργασία του συνεταιρισμού με το Δήμο Λαρισαίων αποσκοπεί στην προώθηση-καλλιέργεια του αθλήματος της κολύμβησης, τη σωστή σωματική εκγύμναση και αρμονική σωματική διάπλαση, καθώς και την κατάλληλη διαχείριση του υγρού περιβάλλοντος από τους αθλούμενους.

Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Μικρή πισίνα
• Baby swimming.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.
• Θεραπευτική κολύμβηση-Α.Μ.Ε.Α.

Μεγάλη πισίνα
• Ελεύθερη κολύμβηση-κοινό όπου παρέχονται και συμβουλές για το σωστό τρόπο κολύμβησης.
• Εκμάθηση κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων.
• Aqua Aerobic.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πρόσθετες πληροφορίες:
Γκόγκος Αθανάσιος: 6971720974.
Θεοδώρου Ελένη: 6947044233.
Χατζή Σοφία: 6936277706.

17-04-2019
Νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα

 

Με την παρουσίαση στο κοινό της επανασχεδιασμένης μόνιμης έκθεσης με τίτλο «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα», η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σχεδίασε και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.


Με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μαθητών στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση, «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα». Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από μία βιωματική, διαδραστική ξενάγηση, να έρθουν σε επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας και να «δημιουργήσουν» το δικό τους έργο καθώς και να παρατηρήσουν και να εντοπίσουν λεπτομέρειες των έργων μέσα από προβολές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (the dark room).


Ημερομηνίες υλοποίησης:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 14/6/2019
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 7/5/2019 έως 31/5/2019

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 2410 – 621205 (Δευτ.-Παρ. 10:00 – 12:00)
Σχεδιασμός – υλοποίηση: Β. Μαργαριτοπούλου, Μ. Χαρισμανίδου, Γ. Χριστάκης

17-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος - Συντήρηση Ανελκυστήρων Δημοτικών Κτιρίων

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Συστάσεις από το Δήμο Λαρισαίων για τήρηση καθαριότητας οικοπέδων

Εν όψει της θερινής- αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Λαρισαίων, προσβλέπει στην καλή συνεργασία των δημοτών όσον αφορά στο σοβαρό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλης. Ιδιαίτερα στα σημεία όπου παρατηρείται πυκνή υψηλή βλάστηση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα βλάπτεται η αισθητική της πόλης και των κοινοτήτων μας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3463/ Δ.Κ.Κ. και του άρθρου 94 παρ. 26 του Ν. 3852/10 ο ιδιοκτήτης ή νομέας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το οικόπεδο πάντοτε καθαρό από χόρτα και ελεύθερο από απορρίμματα ακόμα και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους και να προβαίνει σε περιοδική καθαριότητα του χώρου. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω εκτάσεων πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς την σχετική καθαριότητα με δική τους ευθύνη.

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών
16-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

16-04-2019
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
16-04-2019
Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας «Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι» (05/05/2019)

O Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων Σ.Ο.Λ., θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30, στην αίθουσα συναυλιών Δ.Ω.Λ., συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας με τα έργα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: «Ελεγεία» για έγχορδα, «Η λίμνη των κύκνων», Σουίτα μπαλέτου για ορχήστρα, Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα, με σολίστ τον Δημήτρη Καρακαντά (βιολί) και μουσική διεύθυνση Χρήστου Κτιστάκη.


Ισχύουν κανονικά οι κάρτες των μελών του Συλλόγου, μετά από την έγκαιρη επιβεβαίωση της προσέλευσής τους.


Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από την Τρίτη 16 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 Απριλίου και από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη, από 10.00 έως 13.00.

16-04-2019
Ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου (17/04/2019, 19/04/2019)

Oι ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου (Μύλος του Παππά).

Οι γονείς και οι φίλοι του χορού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας που έχουν καταβάλει οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου στη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους.

Θα ερμηνεύσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που έχουν δημιουργήσει οι δασκάλες τους κυρίες Ρίτσα Ζαχαρία, Αθηνά Μανώλη, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Κατερίνα Μπούτου, Δανάη Χριστακάκου, καθώς και αποσπάσματα από μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Τα κοστούμια είναι της κυρίας Ελένης Ψύρρα.

Χορεύουν οι τάξεις από Γ’ Δημοτικού και άνω, οι τάξεις του Γυμνασίου Λυκείου, καθώς η τάξη σύγχρονου χορού εφήβων και νέων.
Συμμετέχουν οι τάξεις του Φυτωρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

16-04-2019
Λαμπάδες της Λαμπρής στην πλατεία Ταχυδρομείου

Για τέταρτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας στην πλατεία Ταχυδρομείου, τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μουσείου, θα δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα με φυσικά υλικά, αγαπημένα στα χρόνια της παράδοσης, που θα πάρουν ζωή μέσα από σύγχρονες ευφάνταστες συνθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, θα προετοιμάσει τους φίλους του για τη Λαμπρή, μ' ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένοι από το χώρο του Μουσείου να γνωρίσουν τη δράση του.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς προσυνεννόηση με το Μουσείο.

16-04-2019
Παρουσιάζονται οι μελέτες για τη διαμόρφωση του ΕΘΙΑΓΕ

Εκδήλωση για την παρουσίαση από τους μελετητές των προτάσεων που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη "Διαμόρφωση της έκτασης ΕΘΙΑΓΕ στη Λάρισα", θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, στις 12.30 μ.μ. στο Μύλο Παππά, στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο, παράλληλα με τη λειτουργία έκθεσης όλων των συμμετοχών, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή του Θωμά 5 Μαϊου.

15-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών
15-04-2019
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 5 Απριλίου το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” που διοργανώθηκε για 14 χρονιά από την Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Με το σύνθημα “Μεγαλώνω διαβάζοντας” πάνω από 850 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 20 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς και εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Ειδικότερα: 714 μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 12ο, 19ο, 20ο, 22ο, 24ο, 26ο, 29ο και 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας επισκέφτηκαν το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τις βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου, τη βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” στη Χαραυγή και τη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας Αγγελική Δαρλάση, Παναγιώτα Πλησή, Γλυκερία Γκρέκου, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Εύη Γίτσα, Λίνα Μουσιώνη, η εικονογράφος Διατσέντα Παρίση και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου ειδική εκπαιδευτική δράση στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή 150 παιδιών από τα ΚΔΑΠ και ακολούθησε διάδραση στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των περαστικών και την διάχυση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου η οποία δραματοποίησε το νέο βιβλίο της "Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική ". Στην εκδήλωση συμμετείχαν μια πλειάδα ξεχωριστών συντελεστών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης: το ΠΟΚΕΛ, την Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας, τους συγγραφείς και δημιουργούς , τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους γονείς και παιδιά που υποστήριξαν τις δράσεις μας.

15-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 14:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Υπηρεσία Πρασίνου - Πρόσκληση σχολείων στη Βοτανική συλλογή του Δήμου Λαρισαίων

ΠΡΑΣΙΝΟ = ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνει μια σειρά από επισκέψεις σχολείων στο χώρο της Βοτανικής συλλογής, που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, από 06/5/2019 έως και 31/07/2019.


Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.


Τα παιδιά των ειδικών σχολείων και μη, Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών σταθμών του δήμου και άλλων μη Κυβερνητικών οργανώσεων, θα έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, τη σημασία της ανακύκλωσης αλλά και τη σημασία της προστασίας των πάρκων και γενικότερα του Περιβάλλοντος, που είναι υπόθεση όλων μας.


Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, Περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζεται η ημέρα της επίσκεψης.

12-04-2019
ΔΕΥΑΛ - Διακοπή Νερού (Σάββατο 13/04/2019)

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι το Σάββατο 13 Απριλίου και από ώρα 9:00 μέχρι 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Μιαούλη (από Ηπείρου μέχρι Μανδηλαρά) λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης.

12-04-2019
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 18/04/2019, ώρα 14:15

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξης μνημείων και δημόσιων χώρων

Για την περίληψη της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για τον προϋπολογισμό της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

Για την ειδική-γενική συγγραφή υποχρεώσεων, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης (doc), πατήστε ΕΔΩ

Για την τεχνική περιγραφή, πατήστε ΕΔΩ

Για τις τεχνικές προδιαγραφές, πατήστε ΕΔΩ

Για το τιμολόγιο της μελέτης, πατήστε ΕΔΩ

 

12-04-2019
Διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού - Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού Σχεδίου Δημιουργίας Συστήματος Μηχανισμών Ενεργοποίησης και Συντονισμού Κρίσιμων Δράσεων κ.λ.π.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά επί τη βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, για το σύνολο της υπηρεσίας «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Κατάρτισης Επιχειρησιακού
Σχεδίου Δημιουργίας Συστήματος Μηχανισμών Ενεργοποίησης και Συντονισμού Κρίσιμων Δράσεων/Ενεργειών των Υπηρεσιών του Δήμου για τη Πρόληψη, Αντιμετώπιση ή / και Διαχείριση Φυσικών και Τεχνολογικών απειλών, κινδύνων ή / και καταστροφών στο Δήμο Λαρισαίων».

Για το κείμενο της διακήρυξης, πατήστε ΕΔΩ

Για το τυποποιημένο έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο οικονομικής προσφοράς, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Προμήθεια επίσωτρων ελαστικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

12-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Τετάρτη 17/04/2019, ώρα 12:30

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
Διεύθυνση Αμαξοστασίου - Κατάθεση προσφορών ανταλλακτικών

Για το κείμενο της πρόσκλησης, πατήστε ΕΔΩ

11-04-2019
«5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» - Το Πανόραμα βραβεύει τον Παντελή Βούλγαρη (12/04/2019)

Τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη θα βραβεύσει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 21:00, για την προφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο και γενικότερα στον ελληνικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του «5ου Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, στο Χατζηγιάννειο.

Θα προηγηθεί στις 20:00 master class από τον Παντελή Βούλγαρη, ενώ μετά τη βράβευση θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του «Τα πέτρινα χρόνια» με τους: Θέμιδα Μπαζάκα, Δημήτρη Καταλειφό, Μαρία Μαρτίκα, Ειρήνη Ιγγλέση, Γιάννης Ευδαίμων.


Υπόθεση
Το χρονικό μιας αγάπης και μιας δύσκολης εποχής της πατρίδας μας τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι τη μεταπολίτευση του '74, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού αριστερών που σ' αυτά τα είκοσι χρόνια συναντήθηκε μόλις τέσσερις φορές.

11-04-2019
Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου στη Λάρισα - (19-22/04/2019)

Τους καλύτερους σαξοφωνίστες θα φιλοξενήσει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα για τέταρτη φορά από τις 19 έως και 22 Απριλίου.

Τη διοργάνωση υπογράφει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Και φέτος, όπως πάντα, είναι καλεσμένοι σπουδαίοι παιδαγωγοί του σαξοφώνου, Έλληνες και ξένοι διεθνούς εμβέλειας.

Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ, θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους διαγωνισμούς, τις συναυλίες, τα masterclasses, τα σεμινάρια, τις διαλέξεις, τα workshops, τις νέες τάσεις, τα νέα μοντέλα και να κάνουν μαθήματα με τους κορυφαίους του είδους.

Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αλλά και στους πεζόδρομους της πόλης.

Να σημειωθεί, ότι σπανίζουν πια τέτοιες εκδηλώσεις στη χώρα μας.

Πρόεδρος όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού θα είναι ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου, αντιπρόεδρος ο συνθέτης Βασίλης Κίτσος, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο καθηγητής σαξοφώνου του ΔΩΛ και εμπνευστής του φεστιβάλ Αθανάσιος Φυσέκης.


Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
Fax: 2410 250 372
E-mail: protokolo@larissa-dimos.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1

Copyright © 2016 Δήμος Λαρισαίων | Sitemap | Δημιουργία Ιστοσελίδας ITBIZ